✄ Wicca Cadıları

10.1K 210 44
                                    

1) Wiccalık nedir?

Wicca'nın kesin bir açıklamasını yapmak aslında zordur. Wicca, kökleri Pagan inanışına dayanan, doğanın merkezde yer aldığı bir inanıştır. Bir yaşam tarzı, gidilecek yoldur. Cadılığın diğer adı olarak da adlandırılabilir. Modern Cadılıktır. Kısacası Wiccalık, cadılığın dinle bütünleşmiş bir haldir. Wicca inanışına sahip olanlar, kendilerini Wiccan olarak adlandırırlar. Wiccanlar saf iyiliği tanrısal enerji olarak kabul ederler ve enerjisel olarak Tanrıça ve eşi boynuzlu Tanrı'ya taparlar. Ama bu tapınma da tam anlamıyla ibrahimi dinlerdeki gibi değil, büyü ile gerçekleşir.

2) Wiccanlar şeytan ile mi çalışır?

Kesinlikle hayır, Wiccanlar kendilerini sadece doğadaki enerjiye bağlarlar, şeytanın varlığını kabul bile etmezler.

-

İnsanlar genellikle kadınların Wicca olduğunu düşünsede bu doğru değildir. Erkekler de Wicca olabilir.

Wiccalığın merkezinde, Tanrı ve Tanrıça bulunur. Tanrıça Dünya ve Ay'da vücut bulur. Dünyadaki ürünleri meydana getirir. Wiccanlar, doğadaki mevsimler ve onların beraberinde getirdiği değişimlere değer verirler.

Wiccada kutsal bir kitap ya da uyulması gereken kurallar listesi yoktur. Ama Wiccanın içinde, merkezde değişmeyenin kural vardır.

"Kimseye (kendine de) zarar vermediğin sürece ne istiyorsan yap."

Bu kural, Wicca kuralı veya Cadı Öğüdü olarak adlandırılır. Kulağa basit bir kural gibi gelse de değildir. Çünkü bu, kendine verdiğin sözde durduğun için, güvenilirliğini eksiksiz ortaya koyar. Bu kuraldan, üç katlı yasa olarak da adlandırılan başka bir kural ortaya çıkar. 

"Yaptığın bütün pozitif veya negatif şeyler -ya da düşündüğün- sana çoğalarak geri gelecektir. O halde önemli olan, bir şeyi yapmadan veya düşünmeden önce etkilerine -sonuçlarına- göz gezdirmektir" 

Wicca'nın önemli bir özelliği, kainatta ki herşeyin Tanrısal bir güçte olduğudur. Böylelikle onlar bu dünyadan uzakta olan bir şeye inanmazlar. Tanrısallık, bize gelen her şeyde ve kendi içimizde bulunabilir. Sadece yaşamsal şeylerde değil. Bu nedenle, Wiccanlar doğada olan herşeye saygı duyarlar. Örneğin taşlar, kristaller, bitkiler de Wiccanlar için kutsaldır. 

3) Bir Wicca olarak neler yaparsınız?                                                                                                                    * Doğayla ilgili bilgi edinmek, mevsimlerin enerjilerini ve kozmozun bize verdiği gücü kullanmak.        * İnsanların ruhsal ve bedensel kuşatılmışlıklarına yardım etmek, bitkiler, kremler ve içeceklerine tedavilerine yardımcı olmak.                                                                                                                                   *Psikolojik durumlarla ilgili bilgi edinmek ve bunu tedavi amaçlı kullanmak.                                              *Tarot ve geleceği görmek için diğer malzemeleri kullanmak.                                                                *Klavuzlardan bilgi edinmek, bitkiler ve onlardan krem ve içecek yapımını öğrenmek.                              *Ay dönemlerini ve bunların insanlar üzerinde ki etkisini öğrenmek.     

Ve anladığınız üzere, Wiccanlar anlatıldığı gibi kötü cadılar değildirler.

Scary ThingsWhere stories live. Discover now