The Invisibility Cloak

1.2K 65 33
                                    

"Weet je het zeker?" Vraagt Lotta. "Het is het enige idee dat ik heb," geef ik toe. "Zullen we vannacht gaan?"vraagt Kim. "Maar hoe zorgen we er voor dat we niet worden gezien?"vraagt Lotta. "Laat dat maar aan mij over," zeg ik met een grijns.

"Kun je James Potter even roepen?"vraag ik aan de fat lady, even later gaat het portret open en James verschijnt in de opening. "Hoi, Rowan.  Is er wat?" "Mag ik je Invisibility Cloak lenen? Ik ga tegen niemand zeggen dat hij van jou is," James knikt en even later pak ik de mantel aan.

"Wat ga je ermee doen?"vraagt hij. "Dat is geheim," zeg ik geheimzinnig. "Mag ik het wel morgen weten?"vraagt hij, ik knik. "Ik ga weer terug naar mijn toren," zeg ik. "Waarom?" "Om te slapen," zeg ik met een knipoog.

"Van wie heb je die?"Kim gaat met haar vinger door de zachte stof heen. "Zeg ik niet, zullen we nu gaan?" Ik trek de drie meiden onder de mantel en we verlaten de Ravenclaw toren.

"Er staat ook niks hierin,"Kim slaat het zoveelste boek met een gigantische zucht dicht. "Misschien moeten we maar weer terug gaan," stelt Lotta voor. Eerst willen Kim en ik nog doorzoeken, maar uiteindelijk stemmen we in en lopen we terug.

De vogende maanden verlopen goed in Hogwarts. Ik ben nog steeds niet eerlijk tegen Sirius geweest over mijn gevoelens voor hem, maar dat komt nog wel. Als het november is vallen de eerste sneeuwvlokjes al naar beneden. Het is ook bijna kerst! Daar heb ik onwijs veel zin in. Vooral omdat Remus, Sirius, James en Lily blijven logeren. Peter en Severus werden ook uitgenodigd, maar Peter kon niet en Severus wou niet. Dat snap ik ook wel, omdat mijn andere vriendinnen teleurgesteld waren heb ik beloofd dat wij zowieso in de zomervakantie gaan logeren.

"Het sneeuwt!"roept Sirius en hij wilt me naar buiten trekken. "Sirius, eerst mijn jas," lach ik en ik grijp mijn jas van de kapstok. Samen rennen we de sneeuw in. Met mijn tong vang ik de sneeuwvlokjes op.

Naast Sirius en ik rennen Lily en James achter elkaar aan in de sneeuw. Peter staat rillend onder een boom en Remus ligt in bed. Gisteren was het volle maan, dus Remus is een beetje ziekjes.

Ik vind het zo sneu voor Remus, mij lijkt het verschrikkelijk om een weerwolf te zijn. In van die Muggle verhaaltjes van mijn vader zijn weerwolven wel cool, daar doet het veranderen in een wolf ook geen pijn. In het echt blijkbaar wel.

Sirius pakt me vast en zwiert me in het rond. Ik moet keihard lachen net als hijzelf. "Je bent schattig als je lacht," zegt Sirius, ik moet daardoor blozen.

Lily en James glijden over het meer. Lily kan schaatsen, maar James niet. Hoe hij over het ijs glijd is verschrikkelijk grappig.

"Ik hoef dat niet te doen hoor," zegt Sirius. Ik moet lachen. "Als je het eenmaal kan is het geweldig," zeg ik. "We gaan weer naar binnen," zegt Sirius opeens en hij trekt me het kasteel weer in.

Sirius duwt me in de kast waar we een aantal maanden geleden ookal in zaten. "Sirius, wat doen we hier?"vraag ik, maar Sirius legt zijn hand op mijn lippen. "Ik moet je iets zeggen, Rowan," hij kijkt me lief aan, mijn hart begint sneller dan ooit te voren te kloppen. "Ik ben verliefd op je," fluisterd hij.

En dan drukt hij zijn lippen op de mijne, ik sla mijn armen om zijn nek heen en kus hem vurig terug. De vlinders in mijn buik fladderen als gekken heen en weer. Als Sirius zijn lippen van de mijne afhaald fluister ik iets in zijn oor: " ik ben ook verliefd op jou," Sirius glimlacht en drukt zijn lippen weer op de mijne.

Ik doe de deur achter me dicht en pak de uitgestoken hand van Sirius vast. We lopen naar buiten, meteen springen James en Lily op ons af. "Wat hebben jullie in de kast gedaan?"vraagt James meteen. "Jullie hebben ons gevolgd?"vraag ik. "Ja, toen jullie ongeveer vijf minuten in de kast zaten gingen we maar weer naar buiten," zegt Lily. "Hebben jullie het gedaan?"vraagt James. "James! Nee natuurlijk niet," ik kijk James geschrokken aan, ook Lily kijkt hem verbaast aan.

"Maar jullie hebben nu  wel iets?"vraagt Lily. Dan kunnen Sirius en ik niks anders dan knikken. "Dat is super,"schreeuwt James en hij trekt zijn vriend in een knuffel. Ook Lily en ik knuffelen. "We vertellen het meteen aan Moony!"roept James en hij rent naar binnen.

"Waar is Wormtail eigenlijk?"roept James nog, Sirius haalt zijn schouders op. Peter is de laatste tijd inderdaad vaak afwezig, ach ja, boeie.

Ik loop hand in hand met Sirius de Gryfinddor leerlingenkamer binnen. De Ravenclaw en Gryffindor torens lijken onwijs veel op elkaar. Sirius gaat op een bank zitten en trekt mij op zijn schoot. Naast ons gaat een stralende Remus zitten. Lily en James nemen plaats tegen over ons. Ik hoop zo dat zij ook iets krijgen!

Na lang kletsen, eten en dollen gaan we slapen. Ik ben veel te moe om nog naar mijn eigen bed te gaan en daarom mag ik bij hun slapen. De jongens hebben nog twee extra bedden in hun kamer waar Lily en ik mogen liggen. In no time ligt iedereen te pitten.

Ik droom over Sirius, mijn vriendje.

New Girl ~Marauders Fanfictie~ ✔Where stories live. Discover now