Duran Zaman

16.8K 1K 14
                                    

  Lord Eglinton'un gidişinin üzerinden bir hafta geçmiş olmasına rağmen Cordelia'ya sanki bir ömür geçmiş gibi geliyordu. Öpüşmelerinin ardından Lordun arkasına bakmadan kaçması Cordelia'nın bütün gece ağlaması ile sonuçlanmıştı. Cordelia susmayı ve sakin olmayı denemiş ancak sonuç daha fazla gözyaşı olmuştu. Bunun üzerine tamamen kendisini bırakmış ve gözyaşları akmayana kadar ağlamıştı. Ertesi sabah uyandığında ise kendine bir söz vermişti Cordelia. Bundan sonra o adamın yüzünden bir daha ağlamayacaktı.

  Lordun gitmesinin nedenlerini düşünen Cordelia'nın aklından bin bir türlü düşünce geçmişti. Kendisini suçladı, Lordu suçladı, kahya Thomas'ı bile suçladı...  Elde ettiği sonuç ise sıfırdı. Ve sonunda Cordelia bir suçlu aramaması gerektiğini anladı...

  Ağlamamak için söz vermesi ve suçlu aramaktan vazgeçmesi yine de Cordelia'nın ruhundaki hüznü bitirmeye yetmiyordu. Bütün ilgisini köpeklerine vermiş bir an önce sezonun başlamasını bekliyordu. Lord Eglinton'a karşı olan duygularını unutmalı kendi geleceğine odaklanmalıydı.

  Lordun gidişinin ertesi günü şatoya Rudland Kontu gelince Cordelia oldukça şaşırdı. Dükün apar topar gittiğini öğrenince de Rudland Kontu şaşırmıştı. Cordelia nezaketen kendisine bir şeyler ikram etmek isteyince onu kıramayan Henry genç kadının yüzüne baktığında Brandon'un neden acele gitmiş olduğunu anladığını düşündü. Aslında her şey normaldi. Leydi Shaw gayet nazik ve güler yüzlüydü fakat Henry onun rol yaptığını görebiliyordu. Görebiliyordu çünkü Leydi Shaw çevresine resmen hüzün yayılıyordu. Gözlerinde ve ruhunda bu görülüyordu. Öyleydi ki Henry elini uzatsa bu hüzün bulutuna dokunabileceğini düşündü. Onları yanyana gördüğü an havadaki kıvılcımları fark eden Henry böyle bir şeyin olmasını bekliyordu beklemesine lakin yine de Brandon'ın aniden kaçacağını düşünememişti.

  Lord Rudland'ın ziyaretiyle Cordelia hiç aklında olmasa da Eglinton Dükünün neden şimşekten korktuğunu ve on sene önceki ilk aşkı Jennifer'ı öğrenmişti. Elinde olmadan kalbi Lord Eglinton için üzülmüştü. Geçirdikleri akşamı düşününce gözlerinin dolduğunu hissetti ve onu düşünmekten vazgeçti. Onun için üzülmeye değmez diyerek kendini teskin etmeye çalıştı Cordelia Lord Eglinton için yapılacak tek şey suratına sağlam bir yumruk atmak olmalı...

  Rudland Kontunun ardından kendisini ziyarete Leydi Jersey gelince Cordelia ilk kez gerçekten gülümsemişti. Leydinin ziyaretini beklemiyordu ama bu zor günlerinde kendisine annesini hatırlatan birini görmesi iyi gelecekti. Leydi Jersey onunla akşama kadar oturdu, sohbet etti ve sosyetenin son dedikodularını anlatarak kafasının dağılmasını sağladı.

  Cordelia'nın zayıflamış ve sararmış halini gören Leydi Jersey ise çok üzülmüştü. Aslında sadece birkaç saat kalmayı planlamıştı fakat Cordelia'yı o halde bırakmak istememişti. Sorunun Eglinton Dükünden kaynaklandığını anlayabiliyordu ancak genç kadının Eglinton'un bahsi geçince nasıl heyecanlandığını ve acı çektiğini fark ettiğinde çoktan ateşin bacayı sardığını anladı. Kendi evine doğru yola çıkarken Cordelia'yı daha sık ziyarete gelmesi gerektiğini düşünüyordu.

  Cordelia şatodaki hizmetçiler ile iyi geçinir olmuştu. Özellikle Thomas ve Mary kendisini güldürecek hareketler yapmaktan çekinmiyorlardı. Cordelia onlara minnettardı. Seyisler atlara binmesi için onu teşvik ediyor, bahçıvanlar seradaki işlerini göstererek aklını meşgul etmeye çalışıyorlardı. Asabi aşçı bile Amerika'da ne yediklerini sormuş ve onun sevdiği yemekleri yapmaya başlamıştı.

  Ancak Lord Eglinton'un yaşadığı yerde yaşamaya devam etmek Cordelia için gün geçtikçe işkenceye dönüşmeye başlamıştı. Bir gün Kar koşarak odalardan birine dalınca Cordelia kimin odası olduğunu fark etmeden onun peşinden gitmiş ve kokuyu alınca olduğu yere çökmüştü. Burası Eglinton Dükünün odasıydı. Onun kokusu, onun eşyaları... Bir kez bu kokuyu alınca Cordelia bağımlısı olmuş gibi her gece gizlice o odada bir kaç saat geçirmeye başlamıştı. Gündüzlerini de salonda geçirmekten vazgeçmiş kütüphaneyi kendi salonu gibi kullanmaya başlamıştı. Elinde olmadan Lordun ilgilendikleri ile kendisinin de ilgilenmeye başladığını fark ediyordu.

Beklenmeden GelenWhere stories live. Discover now