Uzaktan gelen umutlar

183 20 5
                                    

 Desteklerinizi esirgemeyin! =)

''Tatlım?'' büyükanne'nin sesiyle Eva bir anda irkilmişti. Kitabından başını kaldırarak büyükannesine baktı. Yaşlı kadın, oldukça zayıf ve beyaz tenliydi. Yaşına göre zarif ve güzeldi buyüzden Eva bu yaşlı kadını gerçekten seviyordu. Ne kadar hatırlamasa bile..

''evet büyükanne?'' 

''sınav..s-sınav sonucun gelmiş.'' 

Eva'yı inanılmaz derecede bir heyecan kaplamıştı. Hiçbirşey hatırlamasa bile belki bunu başarabilmişti. Hayatı darma duman olsada devlet sınavına girmişti ve gerçekten kazanmayı çok istiyordu. Eva, avukatlık seçmişti. Ve gerçekten çok çalışarak açık öğretimi bitirmişti. Artık sadece devletin bir avukatı olmak istiyordu. Bu ülkede onun dışındakilere önem verilmiyordu. Nedenini bilemiyordu ama bu meslek sanki ona çok uygunmuş gibi geliyordu. Belkide eskiden olmak istediği meslek buydu..

Eva, titreyen ellerini önemsemeyerek yaşlı kadının elinden zarfı aldı ve cesaretini toplamaya çalıştı. Sonunda zarfı açıp eline aldı ve yavaş yavaş okumaya başladı..Ve daha sonra ağlamaya başladı. Yaşlı kadın bir an nefesinin kesildiğini hissetmişti. O kadar talihsizlikten sonra birde bu..Olamazdı..Bu genç kız için gerçekten üzülüyordu. 

''Tatllım? Eva? üzülme..Üzülme lütf-''

''Büyükanne!! büyükanne!!! inanabiliyormusun??  ben! kazandım ! B-ben artık gerçekten bir avukat oldum!''

Yaşlı kadın'ın endişesinin yerini birden bire umut ve mutluluk almıştı. Eva çok mutluydu. Hayatında ilk kez, en azından hatırladığı kadarıyla ilk kez..Mutlu olmuştu..Yaşlı kadın Eva'yı ilk kez bu kadar mutlu görüyordu..

^-^-^-^

Randy aldığı harika haber ile birlikte Martin'in evine yakın olan marketten iki kutu bira alarak eve yöneldi. Bu gerçekten harika bir haberdi. O artık gerçekten bir Gazeteci olmuştu. Kazanılması kolay bir meslek olduğundan mı, yoksa gerçekten gazeteci olmak istediğindenmiydi bilmiyordu ama bu meslek sanki onun için çok uygundu..Belkide daha önceden olmak istediği meslek buydu..

Martin'in haberi duyunca bukadar çok sevineceğini biliyordu. Eve artık tek para getiren o olmayacaktı..Daha fazla para, daha fazla içki demekti..Ve daha fazla eğlence..

''Hangi gazetede çalışmaya başlayacaksın dostum?''  diye sordu Martin. Sesi oldukça neşeliydi.

''Scandal News''' dedi Randy. Biraz utanarak. Bu gazeta oldukça az popülerdi ve daha çok magazin haberlerini yayınlıyordu..İşine gelirse bazı davaların sonucunuda yayınladığı zamanlar oluyordu ama çoğunlukla pek satmıyordu.

Ama Martin herzamanki gibi herşeye olumlu tarafından bakıyordu. ''Güzel bir başlangıç..''  dedi sırıtarak. Ve biralarını alarak televizyonun karşında yerlerini aldılar..

^-^-^-^

Patronu oldukça iyi birine benziyordu. Eva bu ortamı sevmişti. İşin ilk gününü, yorgunluğu, öğle yemeğini sevmişti..Hatta patronu Sandro, ilk davasını hemen  alacağını ona söylemişti. Eva ne kadar rahat görünmeye çalışsada, ilk davası olduğu için heyecanlıydı. ''Eva? heyecanlı olmalısın..Ama biliyorsun ki işler beklemeye gelmez! al bakalım bu ilk davan..Amerika ordusunda ortaya çıkan yolsuzluk iddialarını biliyorsundur. Askerlerden  birtanesi Amerikalı iş adamı Charles koch'un en küçük yeğeninin oğluymuş..Suçlananların arasında oda olunca ailesi dava açmış..Küçük yeğenin oğlu Krakus macmore'yi savunacaksın..Bu dava sana, bize çok kazandıracak dikkatli olmalısın..''

Eva, çok kararlı bir şekilde davaya ilişkin belgeleri patronun'un elinden aldı ve patronun'a göz ucuyla baktı. Adam oldukça yakışıklı ve yapılıydı. Ağzının ucuyla Eva'ya gülümsedikten sonra ortadan kayboldu. Eva içinde biriktirdiği o gergin havayı bir anda serbest bırakarak iç çekti..İş arkadaşı Mandy, Bunu ''İlk gün Sendromu''  olarak tanımlıyordu. Eva, vakit kaybetmeden işine koyuldu..

Tüm gece çalışarak davayı inceledi. Ertesi gün, Müvekkili Krakus ile tanışacaktı ve asıl gerginlik yaratan konu tamda buydu. Ama eva başaracağına inanıyordu. Yavaş yavaş alışacaktı. Gerçekten alıştığı anda mutlu olduğunu anlayacak, hafızasını yitirmiş bir insan olmaktan çıkıp, kafasını ve bedenini insanları savunmak için kullanacaktı. Sonuçta onun işi buydu...

Krakus, hiç tahmin edemediği bir tipti. Koyu kıvırcık saçları ve sevimli, çocuksu bir yüzü vardı. İlk müvekkili, rahat ve saygılıydı. Eva bir an,  bunun ailesi'nin zengin olduğundan kaynaklanabileceğini düşündü. İlk görüşmesi iyi geçmişti. Rahatlıkla ofisten çıktı ve ana kapıya yöneldi. Kapıyı açtığında hiçte aşina olmadığı bir görüntü ile karşılaştı. Basın..Ofis binasının etrafı Gazeteciler ile adeta kuşatılmış gibiydi...

^-^-^-^

Randy ilk işinin sıkıcı olduğu kanaatına varmıştı. İnsanlar neden Charles Koch'un en küçük yeğeni'nin oğlu Krakus Macmore'un davasını merak ederlerdi ki? tabikide merak etmezlerdi. Basın, sadece konu arıyordu. Röportaj yapacak yeni yüzler, ortaya çıkan iddialar, yalanlar arıyordu. İnsanlar bazen gerçekten aptal olabiliyordu.

sonra gözüne bir kadın ilişti. Sanırım bu kadın Krakus'un avukatıydı ama kadın endişeli görüyordu. Avukatlar normalde böyle bir manzarayla oldukça sık karşılaşırlardı.  tüm basın, kadının üzerine giderek krakus'un durumu hakkında bilgi almaya çalışıyordu. Kadının çok korktuğu belliydi. Randy yavaşca kalabalığın arasından sıvışarak kadına yaklaştı. Bugün iyi iş çıkarmalıydı. En nazik ses tonu ile ''A-affedersiniz? Hey? bayan? merhaba ben Scandal news haberden Randy s-size -ah dikkat et biraz- birkaç soru sorabilirmiyim acaba?'' kadın şaşırmış görünüyordu. Kendisini duyduğundan emin değildi.  Daha sonra kadının arkasından ağır ifadaler kullanan gazeteciler bir an kadının arkasından ittirdi....

Randy kafasının kanadığını,  yerde, soğuk zeminin üzerinde  yattığını fark etti. Kadın, Randy'nin tüm parasını yatırdığı takım elbise'nin üzerine, Randy'nin üzerine düşmüştü. Acımasız gazeteciler, hala kadına yardım etmiyordu. Kadın zor bela ayağa kalktığında dehşete düşmüş, Randy'den defalarca özür dilemişti. Randy bu fırsatı kullanarak kadına bir kaç soru sordu ve kadında yanıtladı. Diğer gazeteciler onu daha fazla fark etmeden Randy, oradan uzaklaştı..

^-^-^-^

''Tanrı aşkına Eva! neden? New york Times değilde Scandal news?? Tanraşkına okadar gazeteciden neden o lanet, uyduruk, beş para etmez gazete! Ofisin reklamı için, dava için en kötü seçimi yaptın. Şu ısralar gözüme gözükmesen iyi olur.'' 

Eva, işittiği o sözlerden pek etkilenmemişti. Aklında tek bir şey vardı..Sanki..Bir ihtimal tanıdık bir yüz..Gazeteci..Evet Eva, onu düşünüyordu.

'

stepbrother and me ( Üvey kardeşim ve ben)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin