büyü belirtilerinin 10 kesin işareti

1.6K 22 0
                                    

10 emare ile büyünün tespiti
Büyü belirtilerinin neler olduğuna dair detaylı bir çalışma yaparak 10 maddelik büyü belirtileri sıralaması hazırladık.
Bu alanda yazılmış en kapsamlı çalışmalardan birisini beğenilerinize sunuyor, keyifli okumalar diliyoruz.
İşte büyü emareleri nelerdir, sorusunun yanıtları:
Büyü emareleri 1
Ateş yakamamak
Kendisine büyü yapılmış bir ferdin basit kolay ateş yakamadığı görülür. Sağlam bir çakmakla dahi ateş yakamamak yada yakılan ateşin çok hızlı sönmesi büyü belirtisidir.
çoğu zaman kuru ve sağlam 7 kibrit çöpü kişiye verilerek yakması istenir. Eğer 7 kibrit çöpünde de fert başarısız olur ve aslabirini yakamazsa büyü yapıldığına kanaat getirilir.
Büyü belirtileri 2
Evcil hayvanların anormal halleri
Evcil hayvanlar büyüye en hızlı cevap veren varlıklardır. Eğer bir kişiye büyü yapılmışsa hayvanlar o kişiye karşı farklı davranışlar sergilerler. Saldırganlık yahut tepkisizlik biçiminde tepkiler veren evcil hayvanların gözlemlenmesi sihrin varlığı hakkında ciddi ipuçları verebilir.
Evcil hayvanların büyülenmiş kişilerin elinden verilen yemleri yememeleri de bir diğer ilginç detaydır.
Büyü belirtileri 3
Çok kirli madeni para ile çok parlak madeni para
büyünün yapılmış olduğuna dair ilginç bir veri de demir paralarla ilgili olandır. Kimi yorumculara nazaran para üstleri alındığında çok kirli ve kararmış bir demir para ile çok parlak bir demir paranın aynı anda alınması uğursuzluktur. Eğer aynı durum bigün içinde iki defa yine etmişse kolaylıkla büyü yapıldığı sonucuna varılabilir.
Büyü emareleri 4
Işıkları kapatan kim?
Büyüye maruz kalan kişilerin ışığa karşı hassasiyetleri artmaktadır. Birbir çok orta ölçekteki hafif ışıklardan dahi müthiş derecede rahatsız olmaktadır.
Büyülenmiş bazı kişilerde ise vaziyet daha da ilginçtir. Kendisine büyü yapılmış çok sayıda birey ışıkların hızlı hızlı açılıp kapandığını söylemiş fakat onun yanındakiler bu şekilde bir durumun olmadığını belirtmişlerdir.
Büyü emareleri 5
konuşma düzeninin bozulması
Büyü ilk önce hitabet gücünü vurur, şeklindeki İlk Çağ yargısı tam da bu konum için açıklanmıştır.
Konuşmada kopukluk olması, söylenişin bozulması ve mevzuşma içinde görülen mantık hataları büyü belirtisi olabilir.
Kekemelik ve ses kısıklığı da kimi yorumcular tarafından büyü işareti olarak değerlendirilmiştir.
Büyü emareleri 6
Her şeyi unut, beni de !
Büyülenmiş fert normal bir insandan çok fazla unutkan ve dalgın olmaktadır. Anahtarları yahut faturaları unutmak benzer biçimde durumlardan bahsetmiyoruz. Burada söz konusu olan şey yaşamı sekteye uğratacak yoğunluktaki unutkanlıktır.
Kişi günlük sorumluluklarını dahi yerine getiremeyecek düzeyde unutkan olur. Durup dururken dalar gider. Kendisine ne düşündüğü sorulmuş olduğu süre yanıt genellikle "hiç" biçiminde olmaktadır. Gerçekten de aslabir şey düşünülmemektedir. Çünkü büyülenmenin etkisi ile vakit ve mekan bakımından boşlukta kalınmıştır.
Büyü belirtileri 7
Bozulmuş buğday kokusu
Eski el yazması kitaplarda sihrin kendisine has bir kokusunun olduğundan bahsedilmektedir. Kişiler dikkatle duruma eğilirlerse ortamın kokusundan büyünün olup olmadığını anlayabilirler, denilmektedir.
Hatta bu kitaplar bahsi geçen kokuyu da tarif etmişlerdir. Kaynakların birinde "bozulmuş buğday kokusu" ifadesi geçerken bir başka kaynakta "havasız ve rutubetli bir oda kokusu" tabirini kullanmıştır.
Büyü emareleri 8
Hep aynı rüyayı görmek
Bazı insanoğlu hep aynı rüyayı görmüş olduklerini anlatmaktadır. Bazen bu senelerce sürebilir. Rüyada uçtuğunu görmek şeklinde psikolojik durumlar söz mevzusu olduğunda görülen rüyalar biroldukça insanda ortaktır. Bu tarzdaki rüyalar büyü belirtisi değildir.
Buna rağmen aslana binip denizler üstünden aşmak veya parmak uçlarında yaprak açtığını görmek benzer biçimde simgesel rüyalar sık sık tekrar ediyorsa bu ciddi bir kara büyü emaresidir.
Büyü belirtileri 9
Ellerim üşüyor yazı yazamıyorum
Büyü ile ilgilenenlerin büyü tespitinde sıkça başvurdukları yollardan biri de kişiye yazı yazdırma uygulamasıdır.
Büyülenen şahıs el becerilerini büyük oranda kaybetmektedir. Bu vaziyet yazı yazma kabiliyetini de olumsuz etkilemektedir.
Yazı yazamama ya da yazı yazarken ellerin üşüyormuş şeklinde titremesi ciddi bir büyü emaresidir.
Daha önce çok rahat bir tarzda güzel yazı yazan kişilerin yazısında önemli oranda bozulma olmuşsa büyü yapılmış olma ihtimali yüksektir.
Büyü belirtileri 10
Camların bir türlü kırılmaması
Kendisine büyü yapılmış bir ferdin elinden düşen cam bardak kırılmaz. Çünkü kırılma sesi büyülerin bazılarının yön değiştirmesine niçin olur. Bu yüzden büyü yapan kişinin en fazlaca korktuğu şey cam kırılmaları sebebiyle büyüsünün hükümsüz kalmasıdır. Büyücülerin çoğu cam kırılmasını engelleyen tılsımlı sözcükler okuyarak büyülerini garanti altına almaktadır.

Korku Hikayeleri (Kitap Olacak)Where stories live. Discover now