9 Temmuz...
Park Seunghwan Sehun'u defalarca aradı, açıkçası kurguyu sormaya biraz çekiniyordu, en son aradığında Sehun iyi değildi.
Sehun telefonlarını asla açmadı.Telesekreterin buyurgan ama yumuşak sesi editörü her seferinde karşıladı.
-
Bayan Oh, oğluna verdiği birkaç günlük mühletten sonra evine gitmek üzere yola çıktı.Annelik gururu kokteylde yüzüstü bırakıldığını anladığı anda ayaklar altına alınmış gibi hissediyordu.
Kadın oğlunun evine gittiğinde yalnızca boş odalarla karşılaştı.
°°°
11 Temmuz...
Sehun'dan ses seda çıkmadı, 48 saatlik sınırdan sonra editör ve Bayan Oh polise başvurdu.
°°°
13 Temmuz...Oh Sehun'u bulmak için Seul'ün boş olan tüm arama birimleri hareket geçti.Polisler editör Park Seunghwan'la konuştuklarında Oh Sehun'un uzun zamandır işinden dolayı depresyonda olduğu ve çevresi tarafından uygulanan psikolojik baskıdan ötürü hastalığının ağırlaştığı sonucuna vardılar.
Genç adam editörüne 2 Temmuz'da yeni kurgusunun ilk beş bölümünü yazdığını söylemiş ve alelacele telefonu kapatmıştı.Editörün verdiği ifadeye göre Park Seunghwan, Oh Sehun'da garip bir şeyler sezmiş ve bunu kendisine çok yüklenmesine yorup genç yazarı her yıl gittikçe rekabete vuran çevresinden korumak için yazara 3 Temmuz'daki kokteyli haber vermemişti.
Oh Sehun yine de gelmişti.Diğer editörlerle konuşmuş ve sonra aniden gözden kaybolmuştu.Editör Park Seunghwan'ın aramalarını cevapsız bırakmaya o tarihten sonra başlamıştı.
Editörün verdiği ifadeye göre Oh Sehun'la son konuşması 6 Temmuz sabahına aitti.Editör kendi sazını çalıp kendi söylerken Oh Sehun aniden ona Luhan adında birini tanıyıp tanımadığını sormuştu.Park Seungkwan tek bir Luhan tanıyordu, o da Sehun'un yeni kurgusundaki erkek karakterdi.Kurgu, yakın arkadaşına tutulan bir genç kızın çektiği acıyı ve bu acının üstesinden gelmeye çalışmasını anlatıyordu.
°°°
14 Temmuz...Polis kokteyldeki davetlilerin çoğuna ulaşmayı başardı.
Davetlilerin büyük kısmı Oh Sehun'daki değişikliğin farkında olmayan yabancı insanlardı.Bir kısmı Oh Sehun'u tanımıyordu bile.Kokteylde Oh Sehun'la ilgili tek ilgi çekici olaya Moon Junghwa ve eşi Moon Yerim'in ifadelerinde rastlandı.
Moon Junghwa Çin'den tatil için Seul'e geldiklerini ve kokteyle katıldıklarını belirtiyordu.Eşi Oh Sehun'un büyük bir hayranıydı ve onunla tanışmayı dilemişti.Gecenin ortalarına doğru aniden Oh Sehun masalarının önünde belirmiş, Moon Junghwa'ya korkutucu bir şekilde bakmaya başlamıştı.
Polis memurları Oh Sehun'un ileri derecede depresyonda olduğunu ve son zamanlardaki garip davranışlarını buna yorduklarını belirttiklerinde yakışıklı adamın suratında endişe çizgileri belirmiş, "Demek bu yüzden donuktu." diye eklemişti.
°°°
16 Temmuz...
Oh Sehun'un cesedine evinin yakınlarındaki şelalenin aşağısında bulunan uçurumda rastlandı.İkinci bir kişinin darbe izlerine rastlanmadı.Ölümün boğulmadan dolayı olduğu saptandı.Oh Sehun'un ruh hali göz önünde bulundurularak ölüm sebebi intihar olarak kayıtlara geçti ve dosya kapandı.
Bayan Oh cenazeyi gözyaşları içinde teslim aldı ve oğlunun evini boşalttırıp evi satmaya karar verdi.Çalışma odasındaki laptop ve kağıt çalışmalarını editör Park Seunghwan'a gönderdi.
°°°
20 Temmuz...Park Seunghwan ölü birinin notlarına dokunmayı günler sonra başardı.Kurgu dosyasını ve her bir kağıt parçasını Oh Sehun'un intihar sebebini anlamak için tekrar tekrar okudu ancak polisler gibi depresyondan başka bir sebep bulamadı.Dosyaların arasında Oh Sehun'un 9 Temmuz'da teslim edeceğini söylediği yeni kurgusunun beş bölümünü buldu.Kadın karakterin adı belirlenmiş, karaktere Esprit denmişti.İleri derecede Fransızca bilen Oh Sehun'un karakterine fransızca bir isim koyması şaşırtıcı değildi.
Esprit; neşe, can,ruh demekti.
Editör Park Seunghwan ilk beş bölümü Oh Sehun'un anısına hitaben yayımlamaya karar verdi.Oh Sehun'un şimdiye kadarki en duygulu, normal kelimeleri bile acı verici bir dozda okuyana aşılayan eseri yarım bir romandı.
Romanın ilk cümlesi şöyleydi:
Luhan Esprit'in hiçbir zaman tam olarak farkına varmamıştı.
₪₪₪₪
The end.
Adios!

YOU ARE READING
Imperfect √
Short StoryHakkındaki her şey mükemmeldi.Karakteri, görünüşü, fikirleri ve hayatı...Ancak ona bakanlar zamanla bir şeyin eksik olduğunu söylemeye başladılar. Bir ruhun. 14.06.2017 Kapak @Fireashlie'ye aittir 😉