GENÇ KURGU || SAVAŞ 4

395 55 21
                                    

Herkese merhabaa, ben gergedansever !

Bugün DoW Kurgu Savaşları'nda benim gözetimhaneme davetlisiniz.^^

Gözetimhanem Şu Şekilde:

Queen_Of_Sea Müzikten Hayaller Serisi 1 - Ay Işığı Sonatı
'vs'
sevdaacet72 Mafya'nın İntikam Ateşi

Önceden söylemek istiyorum, kitapları yorumlamaya çalışırken spoiler verebilirim.^^ Ve belirtmek istiyorum ki yazacaklarımda kesinlikle yerme amacı yoktur. Sadece okuyucu olarak okuduğum kitapları yine bir okuyucu gözünden yorumlayacağım.

Daha fazla uzatmadan ilk kitapla başlamak istiyorum. İyi okumalar.^^

Savaşçı 1:
Müzikten Hayaller Serisi 1 - Ay Işığı Sonatı

Savaşçı 1:Müzikten Hayaller Serisi 1 - Ay Işığı Sonatı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Devamlılık Durumu: Devam ediyor.
Okuduğum Bölüm Sayısı: 5/5
(Tüm Bölümler)
Bölüm Uzunluğu: Yeterli Değil.



Kitap Tanıtımı:

Birisinin eksikliğini duyuyorum, diğerinin fazlalığını. Eksik olan gelip boşluğunu doldurmuyor, fazla olan gidip yerini boşaltmıyor. İkisinin arasında kötü, sevimsiz bir yerdeyim...



Yorumum:

Kitapta yer alan giriş bölümü gözüme hoş göründü okuduğumda. Günümüz klasiklerinden bir zengin bir fakir baş karakter yerine iki zengin çocuğunun aşkını konu alıyor hikaye. Lakin gel gelelim birinci bölümü okumaya başladığımda kitabın içine giremedim.

Olaylar ardına ardına geliyordu, zaman kipleri ardı ardına sıralanıyordu. Ben okuduğum kitaplarda, en basitlerinde bile birkaç karakter düşüncesinin cümle aralarına yerleştirilmesinden yanayım. Arka arkaya gelen şöyleydi, böyleydi, şu oldu, şunu yaptım, bunu yaptım gibi cümleler hem göze batıyor hem de paragrafın akışını bozuyor. Akmıyor yani, kitabın hissiyatı okuyucuya geçmiyor.

Bazı yerlerde okurken yanlış noktalama işaretleri fark ettim ama bazı yerlerde sadece. Onun dışında kitapta yer alan giriş bölümü ve duyuru bölümü hariç üç bölümde de neredeyse hiçbir olay olmadı. Belki sonradan açılır hikaye, bilemeyeceğim ama bölümler kısa olduğundan ötürü olaylar da yavaş ilerliyor. Bana göre ilk üç bölüm tek bir bölüm olabilirdi, o şekilde daha iyi olurdu.

Bir diğer hikayenin içine girememe sebebim, betimleme eksikliğiydi. Söz gelimi piyanist olan baş karakter Arya'nın yaşadığı ev, Arya'nın kendisi, Arda yani kitabın ana hatları detaylıca betimlenmeliydi kanımca. Yoksa ben Arya'yı, olayların yaşandığı evi kafamda nasıl canlandıracağım?

DOW KURGU SAVAŞLARIWhere stories live. Discover now