20. Těžká rána opilců

5.4K 306 18
                                    

Když jsem se ráno probudila, tak jsem chtěla vylézt z postele a jít udělat snídani. Steve měl ale ruce omotané okolo mého pasu. Že já jsem si tu hradbu z polštářů nepostavila. ,,Hej Steve." Zašeptala jsem. ,,Rogersi. Vstávej a nechmatej na mně."

,, Nech mě spát." Zahuhlal a ještě víc si mě přitáhl. ,,Sakra Rogersi! Okamžitě mě pusť, nebo ti ty pracky zapálím!" Steve vyletěl do sedu tak rychle, že se mu zamotala hlava a on spadnul z postele. ,,No konečně." Vylezla jsem z postele a vzala jsem si bílé kraťasy a tričko, které jsem včera dostala od Steva. Na nohy jsem si dala černé Conversky a šla jsem do kuchyně. Udělala jsem velkou snídani a Tonymu jsem udělala hodně silné kafe a na stůl položila celou krabičku aspirinu. Nevím kolik toho kdo vypil, ale pochybuju, že někdo víc než Tony.

Postupně do kuchyně došli všichni kromě Tonyho, Clinta a Mika. Včera mi řekli, že tu Mike  zůstane a stane se agentem S.H.I.E.L.D.u stejně jako já.

,, Pustíme si nějakej film?" Zeptala se Nat. ,, Klidně. Ale už nikdy nenechám vybírat film Thora. Naposled vybral film Kladivo na čarodějnice, protože se mu prý líbil název. A taky už nekoukám na Titanic a ani na žádný jiný blbý slaďárny."

,,Tak na co se chceš koukat?" Zeptal se Steve. ,,Na Sherlocka!" Vypískla jsem nadšeně. Miluju Sherlocka. ,,Tak to pusť JARVe. Začni od prvního dílu, což je Studie v růžové. Já zatím udělám popcorn." Zatímco​ se ostatní koukali, tak já jsem udělala popcorn.
_____________________________________________

Byla už jedna hodina odpoledne a my jsme jedli už třetí misku popcornu. Na Sherlocka se s náma koukal i Bruce. Najednou do kuchyně přišel Tony a Mike. ,, Dáte nám snídani?"

,,Spíš oběd ne?" Řekl Bruce. ,, Dělala jsem pizzu, tak si vezměte, je v troubě. Kafe máte udělaný a aspirin je na stole." Řekla jsem s nezájmem a dál jsem sledovala televizi. Po chvíli přišel i Clint. Donesla jsem frkačky, které měl Tony včera na oslavě. Rozdala jsem je ostatním a všichni naráz jsme do nich foukli. ,,Tak co? Bolí vás hlavička?"

,,Jo strašně a vy nám v tom moc nepomáháte. Přihraj." Řekl Tony směrem ke​ Clintovi, který držel v ruce krabičku aspirinu. Clint mu ji hodil, ale Tony zrovna nedával pozor a tak ho krabička klepla do hlavy. ,, Prosím vás pane Starku, zkuste občas i přemýšlet." Ozval se pirát, který  právě přišel. ,, Já přemýšlím dost často. Právě teď přemýšlím nad tím, co jsem to tam včera chlastal. Nebo jak se sem vždy tak nepozorovaně připlížíte." Chytl se Tony za hlavu. Pirát se podezíravě podíval na Mika. ,, Sejdeme se na základnu S.H.I.E.L.D.u, potřebuji s vámi něco probrat." Pirát se otočil na podpatku a odešel. ,,Tak jedem ne? Nebo bude pirát naštvanej." Řekla jsem a šla do výtahu, abych sjela do garáží. ,, Počkej na nás Hope!" Dveře jsem tedy přidržela a do výtahu nastoupili všichni tři opilci. To si ještě užijou. Všichni tři se hádali o to, kdo bude sedět ve předu. Clint argumentoval tím, že je nejstarší, Tony zas tím, že je nejchytřejší. To ale stejně není, protože nejchytřejší jsem tady já. Mike říkal, že je nejvyšší a tak by měl sedět ve předu. ,, Držte pusu a jděte si sednout dozadu. Všichni." Teď jsem se cítila jak matka, která má tři děti, které se furt hádají. Zapla jsem rádio, ve kterém zrovna hráli Shoot the thrill od AC/DC. Zesílila jsem to naplno. Ještě jsem si zajela do jednoho obchodu pro jeden malý dáreček, který dám Furymu.
_____________________________________________

Teď stojíme před obří šedou budovou, která je podle Tonyho slov základna S.I.E.L.D.u. Vešli jsme dovnitř a hned nás přivítal párek ochranky. Když poznali Clinta a Tonyho, tak nás hned pustili dovnitř. Šli jsme do zasedací místnosti. ,,Brej den." Řekl Tony, když vešel dovnitř. ,, Dobrý den Furry." Řekl slušně Clint a Mike radši jsen mlčel. ,, Kapitáne." Zasalutovala jsem a šla si sednout. ,, Málem bych zapomněla. Mám pro vás dárek." Šla jsem k Furymu a  položila jsem před něj vycpaného papouška. Každej pirát má mít papouška. Furry si promnul kořen nosu.

Dva Starky asi už nepřežiju.

Asi se mu dárek nelíbil. A já si s výběrem dala takovou práci. ,, Určitě tušíte, o čem s vámi chci mluvit."

,, Tuším, že to bude nějak souviset s tím, že jsem pracoval pro HYDRU." Řekl Mike. ,,Ano, tak to tušíte správně."

,,HYDRA je pořád o krok napřed​. Co kdyby jste jednou byli o krok napřed vy?"

,,Jak to myslíte pane Foxi?" Zeptal se Furry. ,, Přesně tak, jak jsem to řekl. Vím kde má HYDRA základny. A vy to můžete vědět taky." Zbytek už jsem neposlouchala. Jen jsem zaslechla něco o tom, že ostatní pojedou na Manhattan. Prý tam budou mít misi. Najednou mi přišla zpráva od Tonyho.

Tony: jak vidím tak taky neposloucháš

: taky?

Tony: já neposlouchám nikdy, ostatní mi pak řeknou o čem zas Furry mluvil

: a proč mi vlastně píšeš?

Tony: protože se nudím

: a co si pamatuješ ze včerejšího večera? Pořád nechceš do zoo?

Tony: co?

: to proberem doma...

,,Slečno Starková, dáváte pozor?" Sakra. ,, Jasně kapitáne." Furry měl pořád kamený výraz, ale byl pěkně naštvaný. ,,Tak mi tedy zopakujte, co jsem říkal."

,,To už máte sklerózu nebo co?" Popravdě jsem vůbec nevěděla co říkal. ,,Ne, zatím ještě ne. Co jsem tedy říkal?" Zářivě jsem se usmála. ,,Bez svého právníka nemluvím." Založila jsem si ruce na hrudi. Od několika lidí se ozval tlumený smích. ,, Můžete jít. Konec porady." Řekl značně naštvaným hlasem.
_____________________________________________

,, Zítra odjíždíme. Máme misi. Zůstane tu s tebou Mike." Řekla Nat. ,,Chci jet s vámi."

,,Ne, nikam nejdeš." Rozkázal mi Steve. ,,Ty mi nemáš co rozkazovat. Jedu s vámi." Tony mi taky rozkázal, že nikam nejedu. Já ale v tomhle nikoho nehodlám​ poslouchat. Ani Tonyho. Nebudu tady sedět na prdeli, když oni budou bojovat.

Bloody tear (ff Avengers)Kde žijí příběhy. Začni objevovat