4

356 22 2
                                    

Ruya;

Het is ochtend en ik wacht op de badkamer die vol zit. Na een 5 min kwam Umit er eindelijk uit. Ik duw hem aan kant en ga in me badkamer. Ben echt chagrijnig vandaag en heb nergens zin in en zin in niemand.
Ik kleed me uit en stap onder de douche.
Na een kwartiertje ben ik klaar en kleed me om en maak me haren droog. Ik loop naar de keuken en ik zie dat er nog geen ontbijt ligt. Wanneer maak jij een keer ontbijt broer. " nooit" veel succes voor je vrouw later mompel ik en pak 4 eieren. Ei bakken dan maar.
Als ik klaar ben met ontbijten met me broer en zijn vriend ruim ik alles op net als altijd.
Wat ga je doen vandaag abi? Met een meisje afspreken. Een meisje? Ja ik ga zo. Maar je zou me liften?? Om 12uur? Sorry zussie. Jezus man hou eens een keer aan je belofte. Praat normaal tegen je broer ik ben je knikkermaatje niet. Ik lift je wel zegt Umit. Oke zeg ik geirriteert Waar moet je heen dan? Naar werk. Werk jij? Ja in een kledingwinkel. Welke dan? Waarom vraag jij zo veel? Doe jij ook antwoord Umit en knipoogt.

Ik stap in zijn auto en staar voor me uit.
Hij rijdt netter dan me broer in dit geval 70% kans dat ik veilig op werk kom. Als mijn broer achter stuur is kent hij geen snelheidslimiet.
"Je bent zo stil" zegt Umit. Moest ik luid zijn dan? Zeg ik arrogant

Umit: Nee maar je lijkt op iemand die veel praat. " dan heb je het mis"
Ik kijk haar aan en let ook op de verkeer.
Het is een vreemd meisje. Ze werkt in de zelfde winkel als Bushra valt me op als ik stop voor de winkel. Dankjewel zegt ze en stapt uit. Ik stap ook uit om rond te kijken. Opeens zie ik Bushra naar me toe lopen en kijkt me raar aan als ze ziet dat Ruya naast me staat. " ruya wat doe je hier" ik kom werken duh? Nee maar wat doe je naast me vriendje??? Oh je vriendje ging me liften. Pardon? Bushra kijkt me boos aan. Meisjes he en hun jaloerzie kan er zo niet tegen. Ik ben de vriend van haar broer, haar broer had een afspraak zeg ik om Bushra gerust te stellen. Ze knuffelt me en ik geef haar een kus op haar voorhoofd. " succes op werk "

Ruya: wat was dat een rare actie van Bushra?
Heledag op werk doet ze vreemd naar me. Ze kat me af of doet afstandelijk.
Als ik klaar ben met werken is het al 19:00uur. Ik bel me broer maar hij neemt niet op. Ben me Ov pas vergeten thuis contant geld nemen ze ook niet aan lekker dan dat word lopen 5/7 km ofzo.  Ik ben al moe en uitgeput heb honger. Ik doe me oordopjes in en zet muziek aan. The weeknd partymonster. Ik loop een eindje en het begint te regenen. Lekker dan Echte nederlandse weer! Opeens komt er een jongen met een paraplu naar me toe." Je mag er onder staan je wordt natter zo" ik zeg niks en loop door. Hij blijft achter me aan te komen. Ik wil het niet ! Wil je weg gaan?

Umit: ik rij richting huis van Ruya en Urcan nog 2km ongeveer. Ik zie een meisje die lijkt op Ruya ik bekijk goed en zie dat het haar is. Er staat een jongen naast haar. Ik parkeer me auto ergens en ren naar dr toe. Ik zie dat ze lastig word gevallen en trek haar van die jongen af en geef hem een vuist. Ruya trilt helemaal. Blijf van haar af vuile zwerfer voordat ik je paraplu in je reet stop. Ik pak Ruya en we gaan naar me
Auto we stappen in. Ze is kletsnat. Dankjewel zegt ze. Geen dank ik ben je tweede broer. Kende je hem? Nee zegt ze. Vertel dit asjeblieft niet naar me broer hij wordt dan gek je kent hem wel. Zegt ze bang. Is goed ik zal niks zeggen. Waarom ben je lopend en in dit regen?  Ik had geen vervoer. Oh ja je broer die werd geroepen op werk die heeft nachtdienst. Wat? Nachtdienst? Ja we zijn met ze tweeën thuis dus wat gaan we eten ik heb honger.
Ruya kijkt me met haar donkere ogen mij aan en ze zucht. Pizza bestellen? Goed idee.

Ruya: als we thuis zijn kleed ik me snel om en belt Umit een pizzaria. Ik kom terug in me pyjama en een slordig knot. Umit lacht me uit. Wat lach je? Niks niks"
Umit die wordt telkens gebeld. Ik kijk hem aan en hij kijkt ongemakkelijk terug en laat zien dat het bushra is. Wat is er vraag ik. Hij neemt een zucht en vertelt" ik wilde bushra ophalen van werk we zouden wat doen maar ze had niet vertelt dat ze vandaag tot 5uur zou werken en daarna nog wat te doen had en nu negeer ik haar heb totaal geen zin in haar gezeik".
Ja ze is geen makkelijk meisje zeg ik terwijl ik lach. Hij kijkt me vragend aan hoe bedoel je? Niks zeg ik en kijk weg. Zeg gewoon? Ken je Bushra niet zo goed dan je hebt een relatie met haar? Hij kijkt geirriteert en zegt nee vertel jij het me? Nee zeg ik arrogant en zie hoe boos hij wordt. Hij neemt een stap dichterbij en kijkt me aan. " zeg nou " ik zeg zachtjes nee en hij komt steeds dichterbij. Ik krijg een raar vreemd gevoel in me en krijg kippenvel. Hij kijkt me strak aan op dat moment gaat de bel en ben ik van hem af ik ren naar de deur en neem het pizza aan. Umit komt aan en zegt ik betaal wel.

Umit: we zijn in de woonkamer en kijken een film en eten pizza. Als er een laatste stuk ligt kijken we elkaar aan. Ruya pakt hem meteen en neemt een hapje. Ze lacht ik kijk haar aan en pak het weer af van haar en neem zelf ook eenngrote hap. " wat doe je????" Ik lach terug. Alles voor een stuk pizza. Ze staat op en zegt ik maak popcorn. Als ze terug is met popcorn gaat ze naast me zitten zodat we samen kunnen eten. Ze kijkt heel geconcentreert naar de film.
We pakken tegelijk popcorn. Me handen raken haar handen aan. Ze kijkt naar me en ik naar haar. Ze staat op en zegt dat ze gaat slapen.

Ruya: oke dat was akward voor me, ik vlucht meteen naar mijn kamer. Ik denk telkens terug aan die droom.  Ruya doe normaal komt er bij me op. Hij zei dat hij me tweede broer is dus er zal niks zijn.

JijWhere stories live. Discover now