Prieteniile

139 3 0
                                    

Sa va pun intr-o situatie ipotetica. Sunteti un pusti de clasa a 10-a introdus intr-o clasa noua. Colegi noi, profesori noi. O cu totul alta lume. Dar reputatia ta de cacat ti-o ia inainte.
Intru in clasa si direct primul lucru care se aude:
-"Bufteaaaa"
Era un fost coleg care e in aceiasi clasa cu mine acum si la liceu. Acum ca sa va introduc si mai mult in context. Ganditi-va la generala. Perioada cand copii sunt cei mai rai. Acum... imaginati-va copilul de care isi bate toata generala joc, pus intr-o clasa noua cu un fost coleg din generala. Cred ca toata lumea si-a dat seama deja ca acel copil deja este judecat fara sa fie cunoscut de oamenii respectivi. Aceasta este povestea transferului meu in clasa a 10-a C din Liceul Teoretic Jean Monnet.
In ciuda reputatiei mele de ratat, fraier etc. Am reusit sa devin prieten cu destul de multi oameni in aceasta perioada de un an si inca sunt cu majoritatea. Dar au fost 3 oameni care m-au marcat pe parcursul acestui an. Acei oameni sunt prietenii mei cei mai buni: Vlad,Tudy si Ulisee. Fratii mei. Oamenii care stiu totul despre mine. Desi ne-am certat de doua ori la modul serios acum suntem in termenii buni si aceste certuri m-au invatat ceva. Uneori merita sa iti incalci barierele morale si eticile pentru binele unui grup si a unei prietenii. Eu nu am facut asta la inceput dar am invatat de asemenea ca oamenii care iti vor fi alaturi toata viata sunt oamenii care vad ca au increderea ta si cand gasesti acesti oameni nu exista limite. Sacrifica tot ceea ce ai. Pentru ca ei merita. Am atatea amintiri frumoase cu baietii astia si nu mi-as imagina viata fara ei dar intamplarile noastre sunt ceva pentru alta data. Baieti daca cititi asta vreau sa stiti ca mereu veti fi in sufletul meu si daca aveti nevoie de ceva, orice doar sunati-ma. Dar totusi va dau un sfat. Unii oameni par ca sunt demni de increderea ta. Ai grija in mana cui pui cutitul care iti intra in spate. Am invatat ceva din toate "prieteniile" pe care le-am avut de-alungul vietii. Tradarea doare cel mai tare cand vine de la oamenii care iti sunt cei mai apropriati tie. Acela este momentul cand cutitul nu este doar bagat... este invartit si improscat cu otet si sare. Doare inimaginabil sa crezi ca cineva iti merita sufletul si compasiunea iar apoi puf... totul dispare peste noapte. Orice crezi ca aveai cu omul respectiv.

Inima unui adolescent ranit.Where stories live. Discover now