Büyüyen Tehlike!

8.1K 649 65
                                    

Bir haftamız bu evin içinde geçmişti. Dışarıda sürekli yağmur yağıyordu. Gök gürültüleri tüyler ürpertici şekilde devam ediyordu. Kabuslarımdan bahsetmiyorum bile. Her gün ana her gün ilk gördüğüm kabusa benzer rüyalar görüyordum.  Ve bir hafta sonunda beklediğimiz haber elimize ulaşmıştı.

Günlerden bir gün odama uyumak için çıktığımda yine uykumda kabus gördüm. Hıçkırarak uyandım. Oda pek aydınlık olmasa da baş gök gürültüleri odayı aydınlatmaya yetiyordu.

O anda baş ucumda alarmın sesini fark ettim. Beynimde zonkluyordu. Onu kapattım.

İçeri sessizleşti. O anda kapı çaldı. Bir haftadır ilk kez kapı çalıyordu. Koşarak odamın kapısını açtım. Mat’ta benim gibi neler olduğunu merak ediyor olmalıydı ki kapısını açtı ve bana baktı.

“Kim geldi?”

“Bilmiyorum. İnip bakalım.”

Simon kapıdaydı. Birine teşekkür etti ve kapıyı kapattı. Luke ise duvara yaslanmış olanları izliyordu.

Mat ve ben merdivenlerden inerken Simon

“Sanırım beklenen haber geldi.”

O açarken biz etrafına toplandık.
Mektubu okudu. Bizlere de uzattı.

Kurye ile gönderdiğim mektup elinize ulaştığında içim rahatlayacak.
Sizi çok özledim. Biraz daha dayanmalısınız. Sizi o kasabada bulamazlar. Her yerde Agata ve adamları sizi arıyor. Ama o kasabanın yağmurlu iklimi sayesinde kokunuzu saklamak kolay olacak. Sizi bulamazlar. Bu günden itibaren tam olarak 20 gün daha kalacaksınız. Ve ardından kendi kasabanıza gelmek için yola çıkmalısınız. Ben ve Alec sizi ailenizin yanında bekliyoruz. Ama ne bir gün geç ne bir gün erken yola çıkamazsınız. Unutmayın. Ve 20 gün sonra yola çıkın. Bir yerde durmayın. Riske atmaya değmez. Şimdilik bu kadar... sizi bekliyoruz.’

Mat

“Agata neden bizi arıyor ki?”

Luke

“Hadi ama ondan en çok nefret eden sendin. Anlaması zor değil. Zaten Jason ile iş birliği içinde olduğuna emindim. Baya araştırma yaptım. Onu gizlice takipteydim. Alec’in bulunmasından sonra bu iş biraz gevşek tutmuştum. Tabi sonrada bu olaylar oldu.”

Simon şaşırarak

“Peki neden özellikle sizin peşinizde!”

Ben devreye girdim.

“Elimizde onun işini bitirecek deliller olduğuna inanıyordur belki de.”

Mat

“Öyle büyük ihtimalle. Sense bir şeyler biliyor olmalı. Belki de Sense ‘in bir şeyler bildiğini anladığından bizim değil de onun peşindedir. Ama bizimle sandığından bizi takip ediyordur. Sense’de bunun farkında kendisi yüzünden tehlikede olduğumuz için biraz da suçluluk hissediyor olmalı. Ama Ne olursa olsun Sense bizi bu karmaşadan çıkarmanın yolunu bulur. Er ya da geç...”

Luke

“O küçük hanım zaten bunun bir yolunu bulmazsa o zaman başı dertte demektir.”
Mat ve Simon ona tuhaf tuhaf bakınca Luke

“Ben gayet ciddiyim. Sevdiğiniz birisi olabilir ama eğer benim sevdiklerime bir zarar gelirse ona acıyamam.”

Mat

“O kötü biri değil ve olanlar onun suçu değil. Bunu aklında tutarak hareket edersen sevinirim. Ona elini sürmeyeceksin yani.” İçeriye doğru ilerliyordu ki döndü ve Luke’a tekrar bakarak

Bir VAMPIRE Aşık Olmak 2!Where stories live. Discover now