for-teens only: del II

1.3K 33 9
                                    

Rekommenderad låt att lyssna på till kapitlet: El Tango De Roxanne av Jose Feliciano och Ewan McGregor

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jag slänger mig av cykeln, rusar in i byggnaden och springer upp för alla trappsteg så att jag blir andfådd.
Jag stannar upp framför dörren till hans lägenhet och andas in djupt några gånger.
Knack.
Knack.
Knack.
En otålig väntan får mig att att hastigt lätt stampa i marken med vänstra foten. Jag hör hur tunga steg klampar inne i lägenheten och hur ljudet närmar sig dörren.
Han öppnar.
Med håret nedblött står han i bar överkropp och en vit handduk som endast täcker runt hans midjan.
"Tjena" säger han med en check röst.
Fast inte Hugo utan en gammal gubbe...
"Öh fel lägenhet" säger jag och slår igen dörren framför näsa på honom.
Eww
Vid det här laget är jag van vid pinsamheter så inget förvånar mig längre. Jag ryser i alla fall och förflyttar mig till nästa dörr och försöker återigen.
När dörren öppnas välkomnas jag av att en svart vit medelstor border collie som häftigt viftar runt med svansen hoppar upp på mina axlar och slickar mig i ansiktet.
"Nej Nellie, ner. Sitt!" säger Hugo som sliter henne från mig.
"Ursäkta Nellie, hon är något excentrisk" skrattar han och böjer sig ner för att ruskar till henne i pälsen.
"Stig in, stig in" säger han trevligt och välkomnar mig in.
"Ta dig en titt runt lägenheten så fixar jag lite fika så länge" säger han och beger sig till köket. Jag tar mig en rundtur.
Lägenheten är vit och fräsch, fundamentalistisk och öppen. Krokiga små järnstatyer står och skriker "obegriplig konst" om sig.
Det är mycket rymligare än vad jag hade trott.
På väggarna hänger porträtt på nakna kvinnor med avhuggna huvuden. Lite obehagligt men jag är van vid "KONSTig konst" som Feliciana så fint kallar det. Hon skulle bli förälskad i lägenheten om hon såg den. En luftig fyra om man exkluderar kök och badrum. De flesta väggarna är helt utav fönsterglas och lägenhet genomsyras därför av solljus. Inte dåligt för en ensamstående (förutsätter jag) lärare. Han står i köket och kokar teet när jag sätter mig i skinnsoffan. Det finns ett väldigt fåtal möbler vilket får lägenheten att se exklusiv, fri och luxuös ut. Här och var hänger starka gröna växter som skapar en fin kontrast till allt vitt.
"Vart är golden retrivern då?" frågar jag för att konversera.
"Hon är hemma" svarar han.
"Men jag har inte sett till henne" säger jag förvånat.
"Ja alltså hemma i mitt riktiga hus, detta är endast en tillfällig bostadsplats. Jag bor egentligen ute i Lysekil men är bosatt här temporärt för jobbets skull" säger han och skruvar av locket på vintagelik en teburk.
"Vadå så du har en villa utöver denna fantastiska lägenhet?"
Han nickar till svars. Jag reser mig upp och drar mig sakta över till köket som är sammansatt med vardagsrummet. "El tango De Roxanne" från filmen "Moulin Rouge!" hörs på låg volym från stereon i vardagsrummet vilket fyller en mystisk atmosfär i lägenheten.
"Asså? Och hur har en lärare råd med det? Trodde det yrket ansågs som en av dem lägre samhällsklasserna, det är i alla fall vad du har lärt oss" flinar jag och trummar fingrarna på köksbordet. Jag börjar spekulera kring hans förmögenhet.
"Kanske du är en änkling?" skämtar jag med en allvarlig ton.
Han är tyst.
"Ooo en svart änkling kanske?" säger jag fascinerat och plockar upp en jordgubbe ur fruktskålen han har lagt fram. Han tittar upp på mig med sin förtrollat mysteriösa blick.
"Något åt det hållet." svarar han och blandar tevattnet. Jag trycker långsamt in jordgubben i munnen och studerar hans ansikte.
Hans ansiktsmin är hård och seriös och ögonbryn rynkade. Det blir nästan skrämmande.
En duktig skådis, det blir användbart vid rollspelandet...
Jag fortsätter trigga igång honom, det är roligt och intensivt.
Det är attraktivt.
"Hur gjorde du det då, styckade henne? Förgiftade maten?" frågar jag och försöker hålla masken.
"Det är olika från gång till gång" snäser han och flinar djärvt. Nackhåret reser sig en aning.
Gång till gång... bra spelat.
"Första gången var det en äldre fransyska, en så kallad puma på jakt efter lammkött. Jag bodde i Frankrike då och var bara något år äldre än du. Hon badade i juveler och andra rikedomar som alla skrek efter mig, de begärde en ny ägare. Ett lätt byte för min del, vi gifte oss efter bara ett halvår och jag sålde både min kropp och själ till henne. I gengäld fick jag leva som en prins, men det var inte nog. Jag ville bli kung."
Improviserade han det där?
Han tar en paus greppar tag i kökskniven och sväljer.
V- vad gör han?
Mitt hjärta börjar klappa.
"En natt vaknade jag upp utav ett viskande ljud som kallade på mig. Min inre demon. Slakta henne tjöt den"
Han rycker till lite i nacken och närmar sig mig sakta. Jag börjar backa i fasa.
"D- det är inte kul längre Hugo" stammar jag fram och slår ryggen i fönsterväggen.
"Hon låg bredvid mig i den stora sängen alldeles skrynklig och rutten, hon skulle ju dö i alla fall. Vi kommer ju alla att dö någon gång. Varför dra ut på det?"
Han röst är fördriven och obehaglig och han har något vidrigt i blicken. Nellie börjar skälla och morra mot mig, dregel sipprar från hennes mungipor, som om hon har rabies. Jag är intryckt mot hörnet, det finns ingenstans för mig att fly.
"Så jag höjde kniven..."
Han gestikulerar och drar upp kniven i högsta hugg. Ett skrik som fastnar i min hals når aldrig ut så jag står istället bara panikslagen och tittar skräckslaget på honom.
"Och så mördade jag henne."
Han hugger kniven.

Bit min läppDonde viven las historias. Descúbrelo ahora