Salakuuntelua

1.2K 86 1
                                    

Heräsin keskellä yötä, enkä enään saanut unta vaikka kuinka pyörin lakanoissa. Uusi huoneeni oli pieni, eikä minuna tarvinnut jakaa sitä kenenkään kanssa. Huoneessa tuntui olevan kuuma, vaikka olin heittänyt peiton pois päältäni. Nousin ylös ja kävelin huoneessa ympyrää. Kylmä kivilattia tuntui hyvältä jalka pohjiani vasten, mutta en silti tuntenut enään väsymystä. Pystyin näkemään pilkkopimeässä huoneessa aivan hyvin, ja se johtui siitä että silmäni olivat edelleen viirut.

" Nyt riitti en aio jäädä tähän huoneeseen enään sekunniksikaan." Sanoin itselleni, ja vaihdoin yöpukuni housuihin ja paitaan. Vedin jalkaani vanhan kunnon maiharini, ja aloin tehdä lähtöä huoneesta. Avasin oven ja kurkistin käytävälle varmistaen ettei kukaan tulisi näkemään lähtöäni. Käytävällä oli paljon viileämpää, kuin huoneessani. Missään ei näkynyt ketään, joten aloin kulkea johonkin suuntaan käytävällä.

Pimeys ei tuntunut haittaavan minua enään, varsinkin kun pystyin näkemään eteeni ilman valoa. Drakina olemisessa on sittenkin paljon hyviä puolia, jotka tulevat myöhemmin vasta ilmi. Käännyin kulmista moneen kertaan, mutta tiesin että löytäisin takaisin jos haluaisin. Edessä päin alkoi kuulua puhetta, joten hiljensin askellustani. Hiivin hiljaa eteenpäin, ja toivoin ettei minua nähtäisi. Edessäpäin kolme miestä kävivät kinastellen keskustelua, josta en vielä saanut mitään selvää. Lähestyin miehiä, ja piilouduin lähimpään nurkkaukseen, josta pystyin kuulemaan keskustelun.

" Sinähän hommasit sen myrkyn?" Yksi miehistä kysyi eikä tämän ääni kuulostanut tutulta.

" Kyllä pomo. Tässä se on." Toinen miehistä sanoi ja hän kuulosti tutummalta. Tunnistin äänen samaksi kuin silloin viime kerralla kuulemani keskustelun äänistä.

" Hyvä teit loistavaa työtä. Tässä on palkintosi." Kuului kolikoiden kilinää, kun joku heitti pussillisen kolikoita.

" En vieläkään pidä tästä ideasta. Mitä jos kuningas saa tietää?" Yksi miehistä kuulosti hieman pelokkaalta.

" Miten muka kuningas saisi tietää että myrkytin hänen ruokansa?"

" En tiedä."

" Aivan joten anna asian olla, ja jätä kuninkaan murhaaminen minulle." Miehen ääni oli julma kun hän sanoi lauseen loppuosan.

" Eikö kuninkaan kuolema aiheuta kaaosta palatsissa?" Kysyi se sama mies joka pelkäsi.

" Kyllä. Neljän kuningas kunnan on valittava Gwenmorelle uusi kuningas, ja he valitsevat minut."

" Kaikella kunnioituksella, mutta miksi he valitsisivat sinut?" Sama mies kysyi hämmentyneenä.

" Koska en jätä kuninkaallisille vaihtoehtoa. Heidän lapsensa käyvät tätä koulua, ja he saavat toimia panttivankeinani."

Olin kuullut tarpeeksi keskustelusta, ja minun oli aika häippäistä ennen kuin he huomaisivat minut tai lähtisivät ennen minua pois. En saisi jäädä kiinni, jos aikoisin kertoa tästä Alexille. Hiivin pois päin paikaltani, ja äänet alkoivat hiljetä. Pääsin pois ilman kiinni jäämistä, ja kun olin tarpeekis kaukana miehistä pinkaisin juoksuun. Löysin Alexin huoneen helposti, ja aloin takoa ovea lujalla päättäväisyydellä. Alex avasi oven unisesti, ja puna nousi kasvoilleni kun näin hänen melkein alastoman vartalon.

" Veronica mikä hätänä?" Alex kysyi yllättyneenä.

" Saanko tulla sisään?" Kysyin ja katsoin olkani yli etsien mahdollisia seuraajia.

" Enpä tiedä onko se niin hyvä idea."

" Pyydän tämä on tärkeää." En tiedä johtuiko se ilmeestäni vai sanoistani,mutta Alex siirtyi sivuun ja päästi minut sisään. Okei tämä oli huono idea. Mikä yksin paljon vanhemman miehen huoneessa, joka sattuu kaiken lisäksi olemaan melkein alasti.

Veronica (Finnish)Where stories live. Discover now