Kruunajaiset

1.5K 82 6
                                    

Heräsin valtavassa huoneessa, jota valaisi aamuauringon säteet. Nousin hitaasti istumaan. Päätäni jomotti, ja jokainen lihakseni oli jumissa. Vatsaani sattui, ja syy selvisi minulle kun nostin paidan helmaa. Vatsani oikealla puolella oli leveä arpi, joka näytti siltä kuin se olisi vastikään parantunut. Sivelin sormellani sen pintaa, kun katseeni osui käteeni jota koristi musta ja violetti pitsi kuvio. Se kulkeutui käsivarttani pitkin yhä ylemmäs. Siirsin paitaani niin että näin kuvion kulkeutuvan hatialleni ja olisin voinut vannoa että se jatkui selkääni asti. Siirsin peiton sivuun, ja liikuin noustakseni ylös. Inahdin kun tunsin liikkeen aiheuttavan kipua. Onnistuin saamaan jalkani roikkumaan sängynreunalle, ja aloin laskea niitä lattialle. Jalkani osuivat pehmeään maton pintaan. Kokeilin asettaa jalkoijeni päälle painoa, kun se ei sattunut uskallauduin nousta ylös. Jalkani tuntuivat heikoilta, mutta ne jaksoivat kannatella painoani. Otin ensimmäisen askeleen ja hymyilin kun en kaatunut pärställeni. Astelin jäykin askelin kohti kokovartalopeiliä, jossa oli uskomattomia pieniä yksityiskohtia. 

Peilistä minua tuijotti takaisin täysin tuntematon henkilö. Silmäni olivat hieman viirussa ja silmäni iiriksessä oli tumman violetti ympyrä. Vaaleat hiukseni näyttivät pidemmiltä, paksummilta ja vaaleammilta kuin normaalisti. Hengitin sisään ja haistoin ympärilläni uskomattoman paljon erinlaisia hajuja. Kukkien lempeä tuoksu, ilman raikkaan tuulahduksen ja puun aromikkaan tuoksun. Katseeni kiersi uudelleen huoneessa, ja vasta nyt tajusin että ikkuna oli auki. Katsoin ikkunaa ja yllätyin kun pystyin näkemään hyvin kauas. Näin jopa pienimmätkin yksityiskohdat puusta joka kasvoi yksinäisen kukkulan laella. Tarkastelin puuta hyvin pitkää, hämmentyneenä kaikesta. 

Tutkin jälleen omaa kuvajaistani peilistä. Näytin vanhemmalta, tai sitten se johtui ihan siitä kaikesta mitä olin kokenut lyhyessä ajassa. Siirsin paidan sivuun ja tutkin kehoani, jota koristi upea mustan ja violetin kuviot. Ne kiertyivät toisiinsa, ja saivat minut näyttämään vaaralliselta mutta lempeältä. Käännyin hieman peilin edessä, ja yllätyin kun kuvio jatkui aina selkääni asti. Selässäni oli siipimäiset kuviot.  Kosketin yhtä kuviota sormellani, kuin varmistaakseni näkeväni oikein. Pudistin päätäni häkeltyneenä. En koskaan ajatellut että jotain näin upeaa koristaisi kehoani. 

Käveleminen alkoi tuntua normaalimmalta, ja vaivattomammalta. Avasin oven joka oli huoneen nurkassa. Astuin hetkeäkään epäröimättä sisään. Olin saapunut kylpyhuoneeseen, jossa oli valtava amme keskellä huonetta. Huoneen seinämää pitkin kulki pöytä taso, johon oli aseteltu valtavat määrät eri kylpyöljyjä, ja kaikkea mistä unelmoida saattoi. Laitoin veden valumaan altaaseen, ja kävin läpi eri öljy vaihtoehtoja. Päädyin laventelin tuoksuiseen. 

Vesi tuntui viileältä kun astuin ammeeseen, joten lämmitin sitä hieman magian avulla. Magian hallitseminen ja käyttäminen tuntui yhtä helpolta kuin hengittäminen. Ennen minulla oli ollut vaikeuksia hillitä sitä. Nyt oli toisin. Mieleeni tulvi kuvia taistelusta, ja sormeni koskettivat automaattisesti arpeani.

" Melkein kuolin." Sanoin itselleni. Ääneni kaikui tyhjässä huoneessa.

Pukeuduin kaapista löytämääni mustan ja valkoisen yhdistelmään. Mustat nahkahousut, saappaat, valkoinen pellava paita ja musta nahka liivi. Paita ja liivi jättivät kättäni koristavan kuvion näkyville. Asettelin pitkät hiukseni korkealle poninhännälle, kun mahani alkoi kurnia äänekkäästi. 

Astuin ulos huoneesta, ja tulin tyhjälle käytävälle. Ketään ei ollut lähettyvillä, mutta tiesin jo missä olin. Olin usein päätynyt tänne seikkaillessani palatsin käytävillä. Nämä olivat kuninkaallisen perheen asumistilat. Käytävällä ei näkynyt muuta kuin ovia ja koriste esineitä pienien pöytien päällä. Muutamia tauluja roikkui seinillä, mutta tila oli silti hyvin synkkä. 

Lähdin astelemaan yhteeen suuntaan, epävarmana siitä missä suunnassa olisi keittiö. Korviini kantautui kevyttä keskustelua, mutta en saanut siitä vielä mitään selvää. Astioiden kilinä peitti puheen alleen. Jatkoin matkaani ja nenääni alkoi kantautua tuoreen leivän hajua, samalla haistoin pekonin ja paistetun kananmunan tuoksun. Vesiherahti kielelleni, ja askeleeni alkoivat olla nopeampia. Pysähdyin paikoilleni, kun palvelusneidot kantoivat tarjottimia sisään ja ulos huoneesta. Nyt pystyin jopa kuulemaan osan keskustelua.

Veronica (Finnish)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang