Provträningen

57 3 0
                                    

Nu var det dags. Provträningen som hon skulle få vara med på. Rebecca går fram till planen där hon ser att andra redan börjat samlas. Gympapåsen skaver mot hennes högra axel och hon längtar efter att gå in. Ändå tvekar hon. Alla andra bär svartgula kläder och har proffsiga skor, och här kommer hon med sina svettiga gamla idrottskläder. Skorna hon har på sig har märken efter många års ingrodd smuts och har många repor efter de långa intensiva springturerna genom skogen.
"Hallå, är det du som är Rebecca?!", ropar en av flickorna på plan. Okej nu är det försent att vända om.
"Ja!", ropar Rebecca tillbaka.
"Kom då, vi ska börja nu".
Rebecca springer ner till planen och ser sig om efter en plats att lägga sina saker. Där! Hon springer dit och upptäcker att de andra har AIK-påsar också. Hon hade inte räknat med att behöva köpa alla nödvändiga AIK-grejer utöver kostnaden för själva lektionen.
" Hallå, är det du som är Rebecca?"
Rebecca tittar upp och ser en tränare med likadan AIK-tröja som de andra.
"Ja?", svarar hon.
" Vad bra, jag heter Kristoffer och är tränaren här, jag har redan berättat för de andra i laget om dig. Har du spelat fotboll förut? Eller du kanske är bra på löpning, det är nog bra om jag presenterar alla innan vi börjar. Det där är Elin och Paulina, våra backar", säger han och pekar på två flickor som redan håller på att värma upp. "Det där är Amanda och Sandrine, de är antingen målvakt eller back, de brukar turas om lite", säger han och pekar på tjejen som hade ropat på henne och en annan tjej med långt ljusbrunt hår.
" Vem är vem?", frågar Rebecca.
"Hon med rosa hår är Amanda och den andra är Sandrine", fortsätter han. "Och det där är Lovisa, Isabel, Tuva, Louise, Jenny, Filda, och Ellinor".
Den här tränaren var verkligen en riktig pratkvarn.
" Hallå, kan vi börja någon gång?, säger Filda.
"Ja såklart", säger Kristoffer,"vi tar resten senare."
Efter träningen kommer Louise och Lovisa fram till Rebecca.
" Har du spelat förut?", frågar Louise.
"Nej", svarar Rebecca.
"Va?!", säger Lovisa förvånat.
De står och pratar en lång stund innan Rebecca kommer på att hon måste gå.

Född I Fel Lag {avslutad}Where stories live. Discover now