Träning

64 4 3
                                    

Den kvällen när Rebecca kommer hem är kon sen. Det luktar blött på innergården och hon har stora lerklumpar på skorna. Ändå ler hon stort när hon kämpar sig upp för de långa trapporna. Hon öppnar dörren och kliver in i hallen.
" Hallå!?", ropar hon.
"Så NU kommer du?!", gastar Gazoma från vardagsrummet." Hammarby vann IGEN det är OTROLIGT!"
Gazoma kramar om Rebecca och säger att det är tack vare alla trogna Hammarbyfans som hon som detta var möjligt. Rebecca känner hur skuldkänslorna gnager inom henne, hur kan hon göra så här mot sin pappa det är helt enkelt elakt. Rebecca väcks ur sina funderingar av att Gazomala knackar henne på axeln. Efter många år av tolkning av Gazomalas blickar miner och teckenspråk, hade Rebecca lärt sig att den där minen betydde: Var har du varit?
"Ta det lugnt mamma, jag har bara varit hos Oliver för att spela tv- spel och glömde helt enkelt bort tiden", hon hör själv hur ihålig lögnen låter, men vad ska hon göra.
Rebecca går upp på sitt rum och lämnar en fundersam Gazomala och en galen pappa efter sig.
" Vänta Rebecca!", ryter Gazoma när hon precis börjat tro att hin skulle slippa undan, " Hur vågar du vara sen UTAN att ha sett på matchen.
" Men pappa snälla...!" Rebecca är vanligtvis beredd på hans plötsliga humörsvängningar, men efter den här intensiva dagen var helt enkelt inte det.
Efter tio minuter går hon upp på sitt rum. Ögonen svider och ansiktet är rött och svullet. Hon är på uppslukad av vreden att hon klampar in på sitt rum, smäller igen dörren och sätter på datorn. Efter några snabba klick är hon anmäld till en termin i AIK: tjejlag. Det var  det viktigaste beslutet i hennes liv. Hon skrev ett mejl om att hon betalar kontant på nästa träning. Sedan raderade hon åter igen ut alla spår efter sökningarna och greppade sin mobil för att sms:a Oliver.

-Uppsvällt ansikte, ser ut som en tomat😑
Hon väntar inte på svar utan går och lägger sig direkt.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hej igen!
Kan inte fatta att den här berättelsen nästan har 200 läsningar! Tack så mycket ni är bäst!!💚

Född I Fel Lag {avslutad}Where stories live. Discover now