Hoofdstuk 7

186 14 26
                                    

"Goed. Regenpoot, Modderplons, Nachtpels en Grindvacht gaan naar de Schaduwclan grens. Uilklauw, ik en Witbloem doorzoeken het territorium", besloot Zilversteen. "Hopelijk is Gronpoot gewoon verdwaald..." voegde ze er zachtjes aan toe. "Onzin!" Schreeuwde Zwartoor. "Die Schaduwclan katten hebben haar vermoord!" "Geen zorgen, als ik er  één tegen kom scheur ik ze aan stukken!" Siste Pluisstreep. "Nee, we moeten krijgers in het kamp hebben. Jij blijft hier" miauwde Zilversteen. "Oke, ik en Maanregen verdedigen de kraamkamer" miauwde Pluisstreep en ze sprong al naar Maanregen. "Dit lukt ons, ik weet het zeker! Die Schaduwclan katten zijn straks alleen nog maar stukjes vlees!" Riep ze enthousiast.

"Oke, Grindvacht, Regenpoot en Nachtpels, jullie moeten nu vertrekken!" Riep Zilversteen en ze liep in de richting van de doorntunnel, naar haar eigen patrouille. Regenpoot volgde haar met een zucht. Waarom moest hij nou als enige leerling mee?

"Regenpoot! Ik moest nog iets zeggen van Vlierpoot" miauwde Zonpoot. Regenpoot stond meteen stil. "Wat? Sinds wanneer?" Vroeg hij. Vlierpoot is toch boos op me? "Ze zei: Maantijd. Verder niks" miauwde Zonpoot. "Wat betekend het?" Vroeg Zonpoot toen ze Regenpoot's geschokte gezicht zag. "Uhm- niks. Ik weet het niet. Ik ken haar niet eens!" Stammelde Regenpoot. Maantijd, dat betekend dat ze me vanavond bij de grens wil ontmoeten. Maar waarom? "Ik moet echt gaan" miauwde Regenpoot toen hij Modderplons en de rest al zag vertrekken. "Maar Regenpoot, je weet wel wat het betekend! Ik kan het zien aan je gezicht!" Riep Zonpoot. "Ja, oke. Is goed. Doei!" Riep Regenpoot en hij trippelde achter zijn mentor aan. Hij had helemaal niet gehoord wat Zonpoot zei. Zijn hoofd was bij Vlierpoot.

Toen de patrouille bij de Schaduwclan grens aankwam, begon het te regenen. "Ik haat dit soort regen!" ,Klaagde Nachtpels, "Het zijn van die kleine druppels die je niet voelt, maar toch word je nat!" "Ik haat alle soorten regen" mompelde Modderplons. "Daar, bij dat bosje! Daar zit Grondpoot's vacht!" Riep Grindvacht en hij wees met zijn staart naar een bosje op het Schaduwclan territorium. "Misschien was ze perongeluk de grens over gestoken en toen verdwaalde ze" stelde Nachtpels voor. "Mm..." Grindvacht keek bedachtzaam naar de overkant van de grens. "Misschien heeft de Schaduwclan haar daar gevonden en toen meegenomen..." miauwde Modderplons zacht. "Maar Veerklauw zei niks over Grondpoot! Waarom zou hij dat doen als ze wel in het kamp is?" Vroeg Grindvacht zich hardop af. "Goed punt. Waarschijnlijk zou hij dan zeggen: We ruilen Grondpoot voor Donskit" miauwde Nachtpels. Hij probeerde Veerklauw's lage stem na te doen, maar het leek er niet echt op. Regenpoot grijnsde.

"Gaan we de grens over?" Vroeg Modderplons na een tijdje. Nachtpels sleep net zijn klauwen aan een boom en Regenpoot likte wat modder tussen zijn tenen vandaan. "Nee, we wachten tot er een Schaduwclan patrouille langskomt" miauwde Grindvacht. Hij ging zitten. "Laten we geluid maken! Ik gil wel en dan komt we Schaduwclan meteen!" Riep Modderplons. Voordat iemand iets kon zeggen begon Modderplons te schreeuwen. Het leek wel alsof hij werd aangevallen.

"Modderplons!" Riep Grindvacht boos. "Nu komt het hele woud hierheen!" Grindvacht had gelijk. Zilversteen patrouille sprong de bosjes uit. "Waar zijn ze?" Riep Uilklauw. "Nergens!" Riep Grindvacht boos, "Modderplons moest zo nodig schreeuwen om de Schaduwclan te lokken!"

"Ons lokken? Waarom, willen jullie een gevecht?" Het was Veerklauw's lage stem, maar hij was niet alleen. Regenpoot herkende Blauwoog, Donskit's moeder. Regenpoot slikte. Blauwoog zag er vermoeid uit. Waarom is ze niet bij haar andere kits?  Appelvacht was er ook, en haar zoon en partner: Mintoog en Springvoet. En... VLIERPOOT!

Bijna sprong Regenpoot naar Vlierpoot toe, maar hij hield zichzelf nog net in. "We willen Donskit terug!" Blies Blauwoog boos. Haar ogen waren vol met haat. "We hebben een eerlijke deal gemaakt; wij hebben Donskit, en de andere kits zijn van-" Blauwoog liet Zilversteen niet uitpraten. "De andere kits zijn dood!" Jammerde ze. Iedereen was stil. "Het spijt ons," miauwde Zilversteen, "maar dit was de afspraak." "Niks afspraak!" Snauwde Springvoet. "Ik weet hoe het is om kittens in een andere clan te hebben. Geef Donskit terug!" "Wij kunnen er niks aan doen dat jullie de kits niet kunnen voeden!" Kaatste Nachtpels vel. Zilversteen wierp een waarschuwende blik naar hem. "Geef Donskit, anders krijgen jullie problemen" waarschuwde Veerklauw. "Geef Grondpoot eerst maar terug!" Riep Uilklauw. "Grondpoot?" Vroeg Mintoog. "Wij kennen geen Grondpoot." "Jawel, dat is die kit van Zandklauw, die medicijnkat" miauwde Springvoet. "Nee!" Riep Vlierpoot uit, "Zonpoot is de medicijnkat en Grondpoot de leerling van Witbloem. Ze lijken gewoon erg op elkaar. Grondpoot is diegene met de grijze vlek op haar neus." "Oh, diegene die zo met die roddel-leerling omgaat" grijnsde Veerklauw. "Dat is Kerspoot" miauwde Briespoot droogjes. "Waar hebben jullie haar heengebracht?" Vroeg Nachtpels. "Wij hebben niks met die Grondpoot te maken! Waarom denk je dat?" Vroeg Veerklauw. Hij leek niet meer zo boos als eerst. Blauwoog wel, die stond nogsteeds op het punt om te ontploffen. "Jullie hebben Grondpoot niet?" Vroef Modderplons. "Nee, ik zweer het op de Sterrenclan" antwoordde Veerklauw. "Ja, echt!" Riep Vlierpoot. Vlierpoot zou niet liegen! Dacht Regenpoot. "Maar als jullie Grondpoot niet hebben," dacht Regenpoot hardop af, "waar is ze dan?"

Warrior Cats De Vergeten Vijand (#6)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu