17. fejezet

222 9 0
                                    

A fordítás az író, Damn you Kylie engedélyével történik!

Az eredeti történetet itt találjátok: https://www.fanfiction.net/s/11706049/17/Those-Five-Words


NÉGYES

Még mindig nem tudom, milyen munkát akarok választani. Azon gondolkodok, amit Anya mondott, és tudom, hogy apa mit szeretne, mit tegyek. Csak nem vagyok biztos benne, hogy mit akarok.

Odaérek Apa irodájának ajtajához, és halkan kopogok. Apa felnéz, és meglát. Telefonál éppen, és int, hogy menjek be. Becsukom magam mögött az ajtót, és leülök az asztala előtt. Apa leteszi a telefont és leül.

- Hogy érzed magad? Még mindig másnapos vagy?

- Jól vagyok, valószínűleg jobban, mint érdemlem – mondom mosolyogva. Apa felnevet. Ami megnyugtató. Nem tudtam, hogy bajban vagyok-e a múlt éjjel történtek miatt. Csak ülni az ebédlőben, és hallgatni a többieket, hogy miket műveltünk, elég ijesztő volt.

- Nos, most már igazi Bátrak vagytok, azok után, amit te, Zeke és Shauna műveltetek múlt éjjel. Hármótokról beszélnek a Bátrak ma reggel. A történet, ami kijött belőle, tényleg vicces.

Elvörösödök. Mindig próbáltam visszafogott lenni. Talán az a kilenc év az Önfeláldozóknál tette, hogy kerülöm a figyelmet. De most megkaptam.

- Szóval, ma munkát kell választanod – mondja Apa. Bólintok, mert nem igazán tudom, mit mondjak. – Mi tart vissza attól, hogy a vezetőségi pozíciót válaszd? Tudod, hogy nekem elmondhatod. Mondd el, Négyes. Nekünk soha nem voltak titkaink eddig, kérlek, ne most kezdd el.

Tudom, hogy mit kellene mondanom, de nem akarom, hogy azt gondolja, gyáva vagyok. Apa mindig itt volt nekem. Nem akarom most cserbenhagyni.

- Miatta van? – kérdezi.

Bólintok. A könyökömet a térdemre támasztom, és a kezembe temetem az arcom. Apa feláll a székéből, odajön és a vállamra teszi a kezét.

- Semmi baj, Négyes. Megértem – mondja. Felemelem a fejem, és látom, hogy Max mellettem guggol. – Nem kell találkoznod vele, ha nem állsz készen. Még ha nem is kellene gyakran. Van itt épp elég más munka anélkül, hogy találkoznod kelljen más csoportok vezetőivel. Nem ígérhetem, hogy nem fogsz vele találkozni, de korlátozni tudom a lehetőséget.

Felállok, és megölelem apámat. Sok mindenen kell gondolkodnom. Ahogy indulnék kifelé az irodából, Apa megszólal: - Négyes, egy nap szembe kell nézned vele. Lehet, hogy úgy érzed, nem állsz készen, de én láttam, hogyan nőttél hihetetlen fiatalemberré, és tudom, hogy nincs semmi, amit ne tudnál kezelni.

- Köszönöm, Apa. Hamarosan találkozunk – mondom.

Lemegyek a Kútba, és Zeke-t és Shaunát csókolózva találom.

- Ez azt jelenti, hogy ti ketten végre együtt vagytok? – kérdezem. Remélem. Shauna mindig is bele volt esve Zeke-be, Zeke pedig egy kurafi, akinek fogalma sem volt erről. Reméljük, ez megoldja a helyzetet. Azt is jelenti, hogy nem kell többé duplarandira mennem Zeke-kel. Az emlékektől hányingerem lesz.

- Igen – mondja Zeke hatalmas vigyorral a képén.

- A tetkó marad? – kérdezem.

- Beszéltem Torival, és mondta, hogy Zeke nevét csak odafestette. A tetkó többi része igazi, csak a Zeke név nem. Szóval lehet, hogy egy nap véglegesítjük, de most néhány napon belül le fog kopni – mondja Shauna.

Fanfiction fordítás: Az a három szó (Those Five Words)Where stories live. Discover now