Svatba

2.4K 127 15
                                    

,,Tobě to tak sluší" rozplývala se nade mnou Gerd-Anne. Panenko Maria, vždyť já se budu za chvíli vdávat! Za chvíli přejdu přes práh těhle obrovských dveří od kostela, kde na mě bude čekat Tinus, farář a ... Ten zbytek, řeknu ANO, Tinus řekne ANO, políbíme se a budeme navždy svoji... Ehm... Plus se mi udělalo špatně... Pomoc!
,,Takže... Jak jsi na tom?" zeptal se mě Marcus a když viděl, že jsem bílá jako stěna, trošičku zpanikařil.
,,Jsi v pořádku? Je ti dobře? "
,,Jo dobrý" nedůvěřivě se na mě podíval, ale přikývl.
,,Můžeme?" zeptal se Kjell-Erik, který mě vede k oltáři.
Přikývla jsem, zahákla jsem se o jeho rámě, otevřely se dveře kostela a my za doprovodu té klasické svatební hudby, družiček, svědků a zvědavých pohledů vstoupili dovnitř. Šli jsme uličkou a já jsem se dívala všude okolo sebe.
Byli tu všichni. Koplovi, Gunnarsenovi, naši přátelé, známí a dokonce přišli i moji rodiče, ale nechtěla jsem, aby mě k oltáři vedl táta, ale Kjell-Erik, který mé prosbě vyhověl. No a pak je tu samozřejmě ta nejdůležitější osoba v mém životě.
Martinus Gunnarsen.
Když se jeho oči plné lásky, jistoty a těch roztomilých jiskřiček setkaly s těmi mými, usmál se a nastavil mi dlaň, kterou jsem přijala. Celý obřad proběhl v pořádku a teď jsme u té nejdůležitější části.
,,Táži se vás, Terezo Dørennsan, berete si zcela dobrovolně zde přítomného Martinuse Gunnarsena za svého právoplatného manžela, budete s ním v dobrém i ve zlém, v chudobě i v bohatství ,v nemoci i ve zdraví až do své smrti?"
Zeptal se farář.
,,Ano" řekla jsem.
,,Děkuji. A táži se i vás, Martinusi Gunnarsene, zda-li si zcela dobrovolně berete zde přítomnou Terezu Dørennsan za svou právoplatnou manželku, budete s ní v dobrém i ve zlém, v bohatství i chudobě, v nemoci i ve zdraví, až do své smrti?"
,,Ano"
,,Prohlašuji vás mužem a ženou. Můžete políbit nevěstu" řekl farář. Martinus na nic nečekal a políbil mě. Byl to ten nejkrásnější polibek v mém životě. Když jsme se odtrhli, otočili jsme se čelem k davu, který nám momentálně tleskal. Společně jsme vyšli z kostela a udělali jsme svatební fotografie. Pak jsme se přesunuli oslavovat.
Asi dvě hodiny jsem tam jenom seděla, už přeslečená v normálních červených šatech a přijímala jsem gratulace. Najednou se mi udělalo zase špatně a to jsem ani nic nejedla. Odběhla jsem na záchod vyprázdnit obsah mého žaludku. Když jsem tak učinila, vypláchla jsem si pusu, nahodila jsem falešný, ale přesvědčivý úsměv a šla jsem si zpátky sednout na mé místo.
Je teprve deset, takže to tu ještě musím vydržet.
,,Je ti dobře, zlato?" zeptal se Tinus a pohladil mě po mé bledé tváři. Jenom jsem záporně zakroutila hlavou. Nebudu mu lhát.
,,A nechceš už jít domů?" zeptal se nadějně. Očividně ho to tu moc nebaví. Jenom jsem pokrčila rameny.
,,Půjdeme, ať tady sebou nesekneš o zem, jsi bílá jak stěna"
,,A ty se divíš? Právě jsem si tě vzala, na zbytek mého života" prohodila jsem sarkasticky a oblékla jsem si bundu. Je to můj zlozvyk. Když mi není dobře, jsem na všechny hnusná. Nic neřekl, jenom se na mě smutně díval.
,,Promiň" sklopila jsem hlavu.
,,Jsem kráva, nikdy to neovládám" povzdechla jsem si a promnula jsem si spánky. Mám pocit, jako bych měla za chvíli umřít, mám hlad i když jsem před chvilkou jedla a chce se mi na záchod.
,,Nejsi kráva, to nevadí zlato" řekl sklesle.
,,Lásko já jsem to tak opravdu nemyslela, jsem ráda, že jsem si tě vzala, opravdu, prosím nebuď smutný" pohladila jsem ho po tváři. Usmál se.
,,Nejsem smutný. To nic, opravdu. Pojď půjdeme" řekl a chytl mě za ruku.
,,Vy už jdete? Jakto?" přiklusala za náma Gerd-Anne.
,,Tak se podívej sama" prohodil Kjell-Erik a ukázal na mě. Jenom jsem pokrčila rameny a společně s Tinusem jsme odešli. Domů jsme to měli opravdu kousíček. Koupili jsme si byt.
Když jsme šli okolo lékárny kde zrovna zavírali, něco mě napadlo.
,,Promiňte, mohla bych si ještě koupit těhotenský test?" rychle jsem vběhla dovnitř.
,,Jistě, 200 Korun" řekla prodavačka a dala mi test. Já jsem zaplatila a se zmateným Tinusem jsem odešla domů. Vyzula jsem si boty, sundala jsem si bundu a odešla jsem do kuchyně. Sedla jsme si, těhotenský test jsem hodila na stůl a jenom jsem se na něj dívala.
,,Lásko, ať se stane cokoliv jsem tu s tebou, ano? Běž " pobídl mě Tinus a test mi strčil do ruky. Ještě mi dal pusu do vlasů a já jsem odešla na záchod. Počkala jsem dvě minuty. Tyhle dvě minuty byly ty nejdelší dvě minuty v mém životě.
||
To snad ne. Já jsem... Těhotná. Ten pocit, že uvnitř vás roste nový život je nepopsatelný. Začala jsem brečet. Štěstím.
Vždyť já budu máma, Tinus bude táta.
Když Tinus uslyšel vzlyky, hned přiběhl. Test jsem mu strčila do ruky a on mě objal.
,,My budeme rodiče" zamumlala jsem mu do ramena.
,,Miluju tě, vás oba a moc" zašeptal mi do vlasů
,,Já tebe víc, vás oba" zašeptala jsem mu nazpět...

*The End*

Ahoj
Nemůžu uvěřit, že je konec 😭
Tahle fanfikce mi strašně přirostla k srdci, ale kdybych ji psala dál, tak by díly už byly zbytečné a nikoho by nebavily.
Chci vám všem moc poděkovat za vaši podporu = přečtení, votes, komenty, umístění.
Je to neuvěřitelné, ale už máme více jak 2,5 K přečtení a více jak 500 votes 😱 a nejlepší umístění bylo #34 😱😭
Sice jsme klesli na #38, ale to nevadí 😅
Takže vám posílam jedno velké DĚKUJI!
Všechny čtenáře/fanoušky moc moc miluju!
JSTE NEJLEPŠÍ!
A mezi 24.12.-31.12. By měla vyjít nová povídka s M&M, která se bude jmenovat Kiss Cam.
Takže...
Mějte se hezky 🙌👋

𝐦𝐚𝐤𝐞 𝐲𝐨𝐮 𝐛𝐞𝐥𝐢𝐞𝐯𝐞 𝐢𝐧 𝐥𝐨𝐯𝐞 | 𝐦𝐚𝐫𝐜𝐮𝐬 & 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐧𝐮𝐬Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum