Note 06

24 2 0
                                    

ISTINSKI VOLJETI

Što to znači istinski voljeti?

Za mene to znači voljeti osobu toliko jako da nju stavljamo ispred sebe, da nam je jedino bitno da je ona dobro, sretna i mirna. Spremni smo na sve zbog nje. Koliko god nam bilo teško spremni smo također i pustiti ju da ode, jer ona nije otišla, tu je samo ne na mjestu na kojem je bila. Sada nam je možda čak i bliža.

Ako istinski volimo osobu, spremni smo riskirati i vlastitu sreću i mir zbog nje. Ako volimo osobu, spremni smo prihvatiti nju cijelu sa svim manama i vrlinama i privući je k sebi onoliko koliko nam dopušta. Spremni smo proći i pakao i raj zbog nje i nije nam žao.

Ako istinski volite osobu, pustite ju da izabere, stavite se u njezinu poziciju i pogledajte svijet njezinim očima, možda vam baš taj pogled bude dovoljan da sve shvatite. Možda baš taj pogled vama otvori oči i odlučite se za sasvim suprotnu stvar od one koju ste željeli trenutak prije.

Ako istinski volite osobu, ona za vas nema etiketu. Ona vam predstavlja razlog za osmijeh, razlog za novi dan, razlog za sreću i snagu da idete naprijed čak i onda kada mislite da više ne možete. Ta osoba je tu da vas podigne sa dna i vrati iz nebesa. Ta osoba vrijedna je borbe.

Te osobe koje vas u trenu izbace iz takta, nasmiju i rasplaču, izazovu lavinu emocija u vama. Vrijedne su.

Čuvajte ih, tako ćete im pokazati koliko ih volite. 

Čuvajte ih i pobrinite se da budu sretni. 

xRx

Duša feniksaWhere stories live. Discover now