Note 19

21 1 0
                                    

ŠTO ŽELIM PITAŠ?

MALO JA ŽELIM, MALO

SUNCE, KRUH I SOL

ŠUMU VODU I TVOJ OSMIJEH

MALO JA ŽELIM, MALO

Pitaš me što želim. Odgovor je jednostavan: život i tebe u njemu. Tvoj se pogled zamrznuo, lice probljedilo, a osmijeh nestao. Nije ti jasno, nikada nije ni bilo. Vidiš, mene čini toliko suprotnosti, toliko različitosti, volim tolike stvari i u svemu sam drukčija, u svemu svoja i posebna. Rijetko govorim o svojim osjećajima, gledalištima i stajalištima.

Ti si sam sebi bezvrijedan, tebi je taj osmijeh maska, dok meni znači čitav svemir. Puno smo toga prošli zajedno i ovo je bilo za očekivati, ali jasna mi je tvoja reakcija. Ne brini, navikla sam, snaći ću se. Biti ću dobro, ako si uz mene u bilo kojem odnosu. Znam da sam obećala, sjećam se, zapamtila sam naše obećanje i neću ga prekršiti.

Iskreno? Ne znam kako, ne znam kada, a ponajmanje zašto. Jednostavno eto jesam, zaljubila sam se. Zaljubila sam se u te nasmijane zvjezdane oči, u tu kosu boje kestena, a mirisa kiše, zaljubila sam se u tu blijedu kožu i visoko tijelo. Začarao si me time, a pridobio i osvojio onime što jesi, onime što ljudi ne vide, onime čemu samo rijetki imaju pristup. Osvojio si me svojom iskrenošću, hrabrošću i ratobornošću. Ta tvoja osobnost, karakter i maniri dali su mi volju i želju da idem naprijed, da se borim.

Teško je, užasno je teško ispravljati rečenice, paziti što govorim i na kraju ignorirati sve tvoje slučajne poruke. Uspio si, zavukao si mi se pod kožu samo tako, postao si osoba zbog koje živim i za koju sam spremna umrijeti. Ne pamtim zadnji put kad je netko zbog mene toliko brinuo. Ne pamtim kad si je netko zadnji put čupao živce jer ja nisam dobro, kad je netko zadnji put bio razočaran i ljut jer sam napravila glupost, kada je nekome stvarno bilo toliko stalo da bude budan do pola četiri ujutro jer ja ne mogu spavati. Jednostavno pošizim ako ne dobijem tvoju poruku, bila dobra ili loša vijest. Sposoban si samo tom jednom porukom popraviti mi dan.

Ti si osoba kojoj se divim. Poprilično inteligentan, pametan, iskren, dobronamjeran, brižan, budalast,… Mogla bih tako u nedogled. Jedan si od rijetkih kojima bih dala srce na dlanu i ne bih se bojala što će mu se dogoditi. Jednostavno rečeno da nema tebe i osjećaja koje gajim prema tebi odavno bih završila na psihijatriji. Probudio si me, izvukao na površinu nešto što nisam ni slutila da postoji dok nisam pokušala ignorirati.

Ti si moj cijeli svemir. Moja noć i moj dan. Moj zatvor i moja sloboda. Za sreću nikada nije potrebno puno, samo malo, malo kiše ili sunca, malo šetnje ili večera. Za sreću su zaslužne sitnice, poput predivne zelene šume ili uspavljujućeg šuma mora. Za sreću je potrebna ljubav a ja sam svoju u tebi pronašla. Tvoj pogled mi je sloboda, tvoj osmjeh najdraža droga, a tvoje srce zatvor iz kojeg ne želim pobjeći nikada.

Duša feniksaDonde viven las historias. Descúbrelo ahora