22. Kapitola

306 26 3
                                    

Mathias bol unavený.

Unavený a znechutený.

Zbraň, ktorú mal celý deň pri sebe odložil na servírovací stolík a rozvalil sa do najbližšieho kresla.

Samozrejme si predtým odložil na vešiak svoj kabát čiernej farby a rozopol si gombíky na veste. Bol doma a aj napriek tomu, že hostil vo svojom príbytku dve dámy, potreboval si urobiť pohodlie.

Podráždene si prehrabol svoje uhľovočierne vlasy.

Do čerta s etiketou.

Tá ho usmerňovala celý jeho život, ale k ničomu dobrému Mathiasa nezaviedla. Len ho zväzovala.

Znovu pocítil ťažobu, akoby bol o tridsať rokov starší.

Mathias sa okolo seba poobzeral a s úľavou konštatoval, že túto miestnosť nebude treba meniť. Nebola tak veľmi dievčenská, ako zvyšok domu.

Na podlahe boli parkety z dubového dreva a steny boli vymaľované v príjemných hnedých odtieňoch. Tam, kde sa steny dotýkali stropu boli namaľované renesančné vzory tmavou hnedou farbou, až budili dojem, že boli vytesané z tmavého dreva.

Kreslá v salóne boli prútené a tmavé, až ladili s dreveným stolíkom, ktorý Mathias hádal na tis. Koberec pod stolom predstavoval bielu kožušinu a svietniky v celej izbe boli čierne.

Túto miestnosť pravdepodobne zariaďovala Heather.

Adam si taktiež vyzliekol kabát, ale vestu si nechal zapnutú, a až potom si sadol do druhého kresla naproti Mathiasovy. Pozorne sledoval, čo robí jeho strýko.

Mathias sa cítil previnilo za to, čo sa stalo Adamovi a najstaršej dcére doktora Galea.

S ľútosťou si pomyslel, že celému incidentu mohol zabrániť.

Keby bol včas odhadol osobnosť námorníka Cristopha Banka a zachoval sa, ako mu bolo prirodzené, pán Bank by už roky pre Drakeove plavby nepracoval.

Nezáležalo vôbec na tom, že bol Bank priateľom jedného z Mathiasových bratov. Keby ho vyhodil už pri prvých náznakoch problematického správania, nemusel by sa vôbec zapliesť do podvodu s fondom Charlestonskej nemocnice a deti by vôbec neboli ohrozené.

A Ophelia by možno ešte dnes žila.

Prečo vlastne neurobil to isté, ako pred siedmimi rokmi, keď prichytil McDougela pri falošnej hre s ostatnými Mathiasovými mužmi?

McDougela vyhodil a vôbec mu toho darebáka nebolo ľúto.

Ale on nezabudol.

Keď sa potom znovu objavil na scéne a snažil sa Mathiasovho brata obrať o peniaze, Mathias si s McDougelom zahral karty.

Avšak mimo dohľadu firmy.

Vyprovokoval ho až k zúrivosti, že až zabudol, s kým má tu česť.

McDougel prehral všetko, čo dostal z Mathiasovho brata a ešte niečo navyše. Hlupák vsadil v poslednom kole všetko čo mal.

Aj strechu nad hlavou.

Aby neprišiel o dom, ktorý nakoniec ani nebol v jeho vlastníctve, snažil sa McDougel predať Mathiasovy svoju odcudzenú dcéru.

Dcéru, ktorej meno vlastný otec ani nepoznal.

Bola ešte dieťa.

Asi v Adamovom súčasnom veku.

Stále si matne spomínal, že vyzerala tak krehko, tak vystrašene. Bola oblečená v sivom odeve noviciek, avšak nemala na krku drevený krížik, ako ostatné novicky a tak Mathias uhádol, že sa na sľub ešte len chystala.

Čierne vdovy 3 - Zvedený anjelWhere stories live. Discover now