23. Kapitola

326 28 1
                                    

Keď Heather s Lucille dorazila domov do domu Greerovcov, kde ešte stále Evangeline so Solomonom popíjali čaj s primárom a jeho ženou, dúfala, že nebude musieť nič vysvetľovať.

Dôvod bol jednoduchý.

Predtým, než Drake privolal konstáblov, aby si odviedli vlamača zariadil, aby sa ženy dostali preč z Blackwoodu pred ich príchodom. Nebolo predsa nutné, aby boli zavlečené do takéhoto škandálu.

Nebolo by príjemné vysvetľovať, čo slobodné ženy robili v dome slobodných mužov v čase, keď sa tam vlámal hľadaný vrah a podvodník.

Keď dorazili do domu Greerovcov, nikto nemal otázky ohľadom toho, čo robili u Drakeovcov. Boli predsa presvedčení o tom, že tam Heather s Lucille išli uvariť ľahkú večeru.

Potom sa však ale Lucille preriekla a povedala, že konstábli išli do Blackwoodu zatknúť doktora Gordyho.

Vtedy nastali rozčúlené otázky.

Niekto by to mohol Lucille vyčítať, ale iba urýchlila nevyhnutné. Zajtra by sa aj tak celé mesto dozvedelo to, čo Heather videla na vlastné oči.

Keď sa už nemala Heather ako vyhovoriť na divokú fantáziu mladého dievčaťa, rozhodla sa začať tým najdôležitejším.

„Začnem asi takto: zrušila som svoje zasnúbenie."

Keď na ňu ďalej pozerali, ako na neposlušné dieťa, ktorým už dávno nebola, rozhovorila sa podrobnejšie.

Začala príbeh tým, ako s Lucille pracovala v kuchyni na polievke a ako uvarila čaj pre unavených mužov, keď začula ten podozrivý zvuk. Vysvetlila to tým, že dvere do komory v chodbe boli rozhegané a tak vŕzgali pri sebamenšom pohybe, ktorým votrelec upozornil na svoju prítomnosť.

Bohužiaľ tomu vtedy nikto nevenoval patričnú pozornosť.

Vyrozprávať, čoho bola svedkom, keď vstúpila do salóna bolo rovnaké utrpenie, ako keď podobnú situáciu rozprávala pred siedmimi rokmi.

No dokázala to.

Zvyšok zážitku sa už rozprával ľahko, pretože sa odohral veľmi rýchlo. Odhalenie identity Johna Smitha, hrozba zastrelenia a ovalenie votrelca hrncom odbila Heather rýchlo.

Bola totiž už zo všetkého prežitého strachu unavená a rada by sa dostala do svojej izby, kde by na celý večer najradšej zabudla.

Hoci mali všetci ešte nejaké otázky, chápali, ako sa Heather cíti. Dovolili preto, aby odišla do svojej izby a Kaneovci odviedli deti domov, do domu Galeovcov, aby sa tiež zo zážitku prespali.

Ráno však všetko začalo od začiatku.

Heather už oblečená v nových predpoludňajších domácich šatách nezábudkovej farby a zlatým krížikom po matke na krku zišla dolu na raňajky, kde kuchárka pripravila svoje preslávené palacinky s javorovým sirupom.

Nestačila si však dať ani kúsok, keď na hlavné dvere zaklopal konstábl s listom v ruke adresovaným doktorovi Greerovi a jeho rodine.

Greerovci, tak ako Kaneovci a Drake so synovcom dostali predvolanie na veliteľstvo konstáblov, aby boli informovaní o priebehu ukončeného vyšetrovania.

Poručík ich usadil do konferenčnej miestnosti a potom im s radosťou vypovedal, čo cez noc z doktora Davida Gordyho a jeho komplicov dostali.

Keď totiž komplici boli informovaní, že je Gordy vo väzbe, dostavili sa z celého okolia mesta Charleston a vypovedali v Gordyho neprospech.

Čierne vdovy 3 - Zvedený anjelDonde viven las historias. Descúbrelo ahora