Bölüm 5 : Harry'nin Doğumgünü

3.4K 191 36
                                    

Yarın önemli bir sınavım var. Stresliyim biraz. Yazım hatalarını kontrol etmeye fırsatım olmadı. Multimedia'da @dramionealways adlı okurun yaptığı kapak fotoğrafı var. Watty afiş olarak kabul etmediği için multimediaya koydum.

Keyifli Okumalar..

Mrs. ve Mr. Weasley genelde Kovuk'ta kalıyordu. Bugün Ron Harry'i uzaklaştırmıştı. Harry için harika bir parti planı vardı. Hannah, Neville, Luna, Rolf, Cho ve Cho'nun eşi Damon da gelecekti. Lily heyecanlıydı. Oldukça heyecanlıydı. Bu oğluyla geçirdiği 2. doğumgünü olacaktı.

"Bu Harry'nin bizimle ilk doğumgünü! " James süsleri asasıyla asarken dedi.

"James ! İlk değil! 2.!" Lily kızgınlıkla söyledi.

James güldü. Büyük pastaya baktı. En üst katında Lily ve James vardı. Onun altında Ginny ve Harry ve onun altında da Lily, James ve Albus vardı. Anlamlı ve güzel bir pasta olmuştu. Lily kimseye dokundurtmamış, elleriyle yapmıştı. Yalnızca pastanın üzerindeki Potter figürlerini yapmak için asa kullanmıştı. Harry'nin Kaymak Birası sevdiğini Hermione söylemişti ve yine Lily, bir sürü Kaymak Birası almıştı. Ateş Viskisi almayı da unutmamıştı. Bunu Çapulcular için almıştı. Etrafı snitch modelleriyle süslemişlerdi. Lily Harry'nin doğduğundan bugününe kadar olan resimler bulmuştu ve bunları havada asılı kalması için kronolojik olarak tılsımlamıştı. Bu resimleri Hermione'nin yaptığı bir büyü sayesinde Harry'nin uykusunda anılarından almışlardı. Büyük ihtimalle Harry bu anıları kendi bile hatırlamıyordu. Aslında bakıldığında 1,5 yaşından 11 yaşına kadar çok dikkat çekici bir anısı yoktu. Lily Blacklerin kadehlerinin herkese yeteceğinden emin oldu. Üzerinde Harry'nin karikatürize resimlerinin bulunduğu kurabiyeler yaptı.

"O 10 yaşında bir çocuk değil biliyorsun değil mi?" Remus sordu.

"Biliyorum." Remus Lily'deki kırgınlığı farkedince kendini suçlu hissetti. Daha fazla konuşmadı.

"Bakanlıktan en son Harry gelecek. Hermione onun bölümündekilerle konuştu ve bir sürü iş uydurdu." dedi Regulus salona doğru çıkarken.

Herkes eve yeni gelen oğlana baktı.

"Çok geç kalmasın." dedi Tonks.

"Tam vaktinde evde olacak." diyerek sözünü verdi Dominique.

Regulus evde bir göz gözdirdi.

"Harika olmuş!" diyebildi.

Tonks derin bir nefes aldı ve önündeki taştan makete fısıldadı. "Piertotum Locomotor." Harry'nin bir resminden esinlenerek asasıyla yaptığı bu maket Harry'nin süpürgesindeki bir haliydi. Herkes salonda uçmaya başlayan makete baktı.

"İyi işti Nhympadora." dedi Sirius. Ve sinsice güldü.

"Onunla uğraşmayı kesmelisin. Unutma o benim eşim ve ben bir kurtadamım." dedi Remus.

"Sen bir kurtadamsın. Bense bir animagus. Bana dolunay ya da yeni ay farketmez." Sirius bunu söylediğinde Remus önüne döndü.

"Severus ! Makineni hazırladın mı?" Lily Albus'a baktı. Albus başını salladı.

"Ona Severus demeyi kesmelisin." James dedi.

"Oğlum bu ismi koymuş. Adı da bu." Lily direndi.

"Snape'le bir alakası yok yani." dedi James. Lily sinirle işine döndü.

Çok geçmeden Hermione, Ron, Bill ve George da geldi. Hepsi evin halini beğenmişlerdi.

"Kreacher çörekleri hazırladı." Ev cini ciyakladı.

Harry Potter ve Ölümün Efendisi (Harry Potter Devamı #3)Where stories live. Discover now