KESİT

1.8K 74 0
                                    

Yağan yağmurun şiddeti artarken bulunduğumuz kulübede camdan dışarıya bakıyorduk Ferhat ile. Birden silah sesini duymamızla yerimde sıçradım. Ferhat kaşlarını çatarken korkudan ellerim titremeye başlamıştı.

"Du... Duydun mu?" Diye fısıldadım. Soğuk elime temas eden sıcak eli ile elimi tuttuğunu anlamıştım. "Sakin ol." Dediğinde titremem devam ediyordu. "Bekle burada. "

Kafamı iki yanıma salladım. "Gitme." Dediğimde bir süre gözlerime baktı. "Eğer gelmezsem ve seslerin sana yaklaştığını duyarsan," diyerek ilerideki pimapen cam balkonu açıp cümlesine devam etti. "Buradan kaç." Dediğinde bir dışarıya bir de ona baktım. "Sen?" Diye sordum.

"Anladın mı beni?"

"Ferhat, sen?" Diye sordum tekrar ısarar ederek. "Beni merak etme güzelim." Dediğinde son kez elalarına baktım ve beni bırakıp gitti...

Silah sesleri gelirken 15 dakikadır yanıma gelmeyen Ferhat'ı merak ediyordum. Odaya birisi daldığında Ferhat elindeki silah ile bana yaklaştı. "Sıla kaç!" Deyip pimapeni hızla açtığında korkum ile derin derin nefesler almaya başladım. "Sen?!" Diye bağırdım.

"Kaç!" Dediğinde çığlık atıp hıçkıra hıçkıra koşmaya başladım. Ağlamam benim ilerlememi zorlaştırırken ayağımı burktum. O sırada arkamdan koşan Ferhat'a birisi ateş etmesiyle çığlık attım. "Ferhat!!" Ayağa kalkıp Ferhat'a doğru koştum. Yere sırt üstü düşmüştü. Vuran genç çocuk hızla arkasını dönüp kaçarken Ferhat'ın başını kucağıma koyup yanaklarından dürttüm onu. "Ne olur aç gözlerini..." Kesik kesik aldığı nefesi benim hıçkırmama neden olurken her şeyi unutmuştum.

"Ne olur... Bırakma... Beni! Ferhat! Aç gözlerini!!" Diye bağırdım. Boğazım acıyordu ama kalbim daha da çok ön plandaydı.

"Yalvarırım..."

Ferhat inleyerek gözlerini açtığında göz yaşlarımı hızla silip ona baktım. "Sı..la." Dediğinde kafamı iki yana salladım.

"Ferhat... Sus kendini yorma."

"Yo...ruldum." dediğinde derin bir nefes aldım.

"Ferhat... Seni seviyorum."

Arkadaşlar öncelikle merhaba.
Bazı kişilerden  birkaç mesaj aldım. Aslında burada bahsetmek istemiyorum. O yüzden sadece şunu söyleyeceğim sizlere.

Böyle asker hikayeleri birbirine benziyor. Benim hikayemde benzetilen ve başka hikayede olan yerler çok rahatsız ediyorsa 'öncelikle bana ' bahsetmenizi öneriyorum. Lütfen diğer  bölümleri okumadan hemen kötü sözlerde bulunmayın. Çünkü benimde duygularım ve kalbim var.

KURŞUN (Tamamlandı!)Where stories live. Discover now