𝟒

574 41 46
                                    

4

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

4. FEJEZET

_________________________

A jókora szoba, amibe a két – látszólag asgardi – lány vezetett, minden várakozásomat felülírta. A helyiség jégfalait egy ragyogó, sötét burok fedte, de ezen át is tökéletesen látni lehetett a külvilágot – hacsak nem húzták be a Loki szemszínére emlékeztető, smaragdzöld, selyemből font sötétítőket.

A szoba közepén egy hatalmas, fekete ébenfából készült franciaágy terült el, rajta a sötétítő színéhez passzoló párnákkal és plédekkel. Az egyik sarokban egy méretes komód állt, mellette egy szemrevaló szépítkezőasztallal – a túloldalt pedig egy zongora ácsorgott magányosan. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a helyiségből saját fürdőszoba is nyílt.

Úgy tűnt, a csínytevés istene igazán nagylelkűen bánik a vendégeivel.

A két lány nemsokkal azután felszívódott, hogy beléptem a szobába, de biztos voltam benne, hogy eleget tesznek Loki kérésének, és rajtam tartják majd a szemüket.

Mégis, mivel látszólag egyedül maradtam, legalább tízszer körbejártam a helyiséget, abban reménykedve, hogy találok valamiféle menekülési útvonalat, de hiába.

Miután bejártam a kastély többi részét is – és a zárt ajtajú szobákon kívül mindenhová benéztem –, kezdtem beletörődni, hogy a töretlen próbálkozásaim és reményeim ellenére sincsen kiút innen.

Mégis, képtelen voltam elfogadni a tényt, hogy az idióta Loki, idióta kastélyában ragadtam, amit ráadásul idióta módon saját magáról nevezett el.

Órákig dühöngtem a tényen, hogy mekkora egy szerencsétlen hülye vagyok, mert hát nem hiszem, hogy épeszű ember elkövette volna ugyanazokat a baklövéseket, amiket én. Aztán, miután elfáradtam az önmarcangolásban, úgy döntöttem kihasználom a puccos lakosztályom nyújtotta előnyöket, és veszek egy habfürdőt.

Nos, a fürdés nem igazán váltott ki nálam nyugtató hatást – épp ellenkezőleg, még idegesebb lettem.
Akkor pedig már végképp betelt nálam a pohár, mikor végső elkeseredésemben megkértem a két asgardi szolgálólányt, hogy hozzanak nekem vodkát, ők pedig azt válaszolták, hogy még sohasem hallottak ilyesmiről.

A dühöngő fázist hamarosan leváltotta a kétségbeesett tehetetlenség – ez viszont együtt járt csillapíthatatlan zokogással.

Nagy nehezen, de végül álomba bőgtem magamat aznap este. A rémálmoktól pedig már nem is tartottam, elvégre úgy éreztem, hogy jelenleg is egyben élek.


A sötétítőn át beszűrődő Nap fénye az arcomat cirógatta. Megdörzsöltem a szememet. Fogalmam sem volt, mikor aludhattam el, de nem éreztem magam kipihentnek.

salvation | 𝙡𝙤𝙠𝙞Where stories live. Discover now