8. Another danger

1.3K 83 1
                                    




O půl roku později

Je zvláštní, jak vám jedna událost může změnit priority, pohled na věc a veškerý svět. Válka s Ultronem byla sice horší, než boj proti Lokimu v New Yorku, ale přesto bych nepřestala dělat svoji práci.

Práci, kterou jsem měla ráda a byla na ni hrdá. Kdo by taky nebyl hrdý na práci superhrdiny?

Jenže být matka je v podstatě taky povolání, které musíte dělat naplno. Nelze ji dělat zároveň s dalším, alespoň ne několik prvních pár let.

A proto jsem se vzdala místa mezi Avengers. Možná ne nadobro, ale rozhodně na několik let ano. A přestože jsem na tom netrvala, Clint udělal to samé. Chtěl se věnovat rodině naplno a být si jist, že jsme v bezpečí. Nechtěl riskovat, že by naše děti vyrůstaly bez otce.

A já mu za to byla vděčná. Věděla jsem, že svou práci má rád, stejně jako já. A přestože ji mohl dál dělat, rozhodl se pro opak. Dal přednost rodině.

A tak jsme přivítali naši dceru Skyler Joy a syna Timothyho Pietra do nového domu a rodiny, která je miluje a bude ochraňovat za každou cenu. Původně jsme měli vybrané jiné prostřední jméno, ale chtěli jsme tak vzdát hold Pietrovi Maximovovi, který položil za jeho otce život.

Hned po válce jsme se natrvalo přesunuli do domu na venkově, kde nám nic nehrozilo. Sice o něm už vědělo víc lidí, ale i tak byl mimo všechny záznamy. A chtěli jsme, aby to tak i zůstalo.

Zatímco my se uchýlili k rodinnému životu, Tony vybudoval další základnu. Musela jsem uznat, že tahle vypadá nejlépe ze všech. Ne že bychom jich v minulosti měli moc.

Celý komplex byl v schovaný v lesích, nacházely se tam laboratoře, cvičební místnosti i byt pro členy Avengers. I S.H.I.E.L.D. se tam v podstatě nastěhoval.

Rozhodně to vypadalo dobře a Tony se tentokrát opravdu vyznamenal. Avengers nikdy neměli lepší základnu.

Třeba se tam někdy vrátíme, kdo ví. Každopádně nás teď čeká jiné, možná ještě mnohem větší, nebezpečí - rodičovství.
———————-
Tak jo, jsme u konce. Jsem ráda, že se vám příběh podle všeho líbil a děkuji za všechny ohlasy.

Třetí díl začne vycházet od pondělí, další info pak v první kapitole.

Nikky

Lexi Mason II. [CZ FF]Where stories live. Discover now