₪ 3. Kapitola ₪

2.4K 219 14
                                    

Náš tajný neznámy. Meno sa asi dozviete neskôr v kapitole. Nie som rozhodnutá.
______________________________
,,Zabudla si, ako si začínala Svetlanka?"
Harpya ihneď sklonila hlavu a zamumlala niečo, možno i na ospravedlnenie.
,,Myslím, že si zabudla predsaviť týmto mladým nádejným mládencom a slečnám, kto povedie ich výcvik."
Ozval sa, samozrejme, Scott.
,,Ona by si nikdy nepriznala že to nedokáže. Veď si aj má čo dokazovať, starena!"
Táto tichá poznámka, ktorú som ledva ja započula na tri metre sa musela dostať do uší i tomu neznámemu, ktorý stál minimálne trojnásobne ďalej od Scotta ako ja!
,,Tak toto si vyprosím, mladík!"
Dýchlo prekonal diaľku medzi nimi, sklonil sa tesne k nemu a šepol mu tak, aby sme to všetci počuli:
,,To, že sa tu niekto pripravuje na post alfy neznamená, že nebude počúvať mňa a moje pravidlá. Takže od teraz, žiadne narážky, urážky a posmešky, rozumieme si?!"
Scott zaspätkoval a zamumlal niečo na odpoveď. Neznámy sa stiahol a poobzeral sa po nás. Tak to ma podrž!Tie oči! Žlté! To je Beta!
Stavím sa, že nechcela aby sme vedeli, že je jeden z posledných svojho druhu, no v hneve, pri nebezpečenstve či vypätí sa nám dokáže zmeniť farba dúhovky oči podľa toho, ktorý gén sa u nás prejavil:
Alfa má oči červené. Doteraz sa nezistilo, prečo podnecuje gén akurát červenú farbu v očiach ale jední vravia, že vďaka strachu, ktorý vyvolávajú červené dúhovky, iní vravia, že sa to deje vďaka ich krvilačnosti. Neustále bojujú medzi sebou. Farba krvi, nenávisti ale i lásky, pretože alfa dokáže bezpodmienečne milovať.
Beta, oči žlté. O žltej farbe sa často vraví, že je znakom vitality i sebavedomia. To by sa dalo povedať i o betách. Dožívajú sa najvyššieho veku (alfy nerátame, tie by sa možno i dokázali dožiť viac, no často to nemajú umožnené) a nikdy by ste im ich vek netypovali. Starnutie sa im po dosiahnutí 25. Roku spomaľuje. Vďaka ich sile a inteligencii im nechýba ani sebavedomie.
Gamma dostala do vienka oči hnedé. Rovnako ako gammy predstavujú silu, rešpekt či odvahu, to isté sa vraví i o hnedej farbe. To bude zrejme dôvodom, prečo gammy dostali hnedú farbu.
Delty. Tým patrí tmavá modrá farba. Indigová. Bystrý rozum, rozvaha, harmónia, chuť po poznaní. Ako sa vraví o indigovej, tak delty plnia.
Omikron, prekvapí vás, ak pri tomto mene nespomeniem žiadnu farbu? Neprejavil sa gén, takže ani farba.
Omega je človek optimista, ktorý rozdáva radosť, šťastie či pohodu. Miluje, ak je jeho život v rovnováhe, keď môže žiť v kľude a pokoji. Ak to tak však nie je, nikdy nestratí nádej v dobro. Rád trávi čas v prírode. Jednoducho zelená ho vystihuje.

Možno sa teraz pýtate: Tak načo máte testy a zisťujete si rasu, keď to máte v očiach? No, tento zvyk je u nás už odpradávna a nepoznám presnú príčinu jeho vzniku ale je to jednoduché. Aby sme sa vedeli posledné dva mesiace štúdia zdokonaľovať v tom, v čom sme najlepší a len vtedy, keď je človek pripravený prevziať svoju úlohu v spoločnosti, sa objaví schopnosť "výjsť s kožou na trh".

Ale ja som stretla betu! Akože naozajstného betu! To akokeby ste kedysi uvideli dinosaura! Myslím, že už ich je len posledných 6 či 7. Nie som si istá. Možno ich je aj menej.
,,Zelenáči, očakávam vás o 5 minút na ihrisku!"
Zreval tréner. Nikdy som nevidela svojich spolužiakov tak rýchlo zutekať. Naozaj, všetci do nohy sa v momente pohli smerom ku východu. Len ja som sa neponáhľala. Tak je to beta tak čo. Nemôže byť lepší od harpye, keď nad ňou má presilu, akože..
,,To platí i pre teba.."
Dodal.
,,Si v poriadku?"
Spýtal sa ma.
,,Nič mi nie je."
Odvrkla som a pobrala som sa k dverám. Ako si mohol vlastne dovoliť len tak mi tykať? V škole platí pravidlo, že si všetci vykáme. Teda, učitelia nám a my im. Ale tak to by sa dalo zniesť, pretože i harpya zvykáva tykať. Možno by ma niekto ešte napadol no. Ale tak to by som vedela prehĺtnuť a preniesť sa cez to. Ale ako si môže dovoliť tykať a nazývať iného učiteľa menom?! Veď harpya má aj 300 rokov. Dobre, to som možno tróšku prehnala, ale isto by mu mohla byť mamou. Veď je neskutočne mladý!
,,Nebudem na teba čakať celý deň."
Ozval sa znovu.
,,Veď idem..."
Sklonila som hlavu a vybehla von.
,,Hej!"
Výkrik za mnou.
No a čo.

*****

Už sme boli riadne zadychčaný, keď sme dorazili na čistinku neďaleko našej školy

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Už sme boli riadne zadychčaný, keď sme dorazili na čistinku neďaleko našej školy. Nie že by sme bežali nejak ďaleko. Len do kopca. Len do riadneho kopca s tridsať stupňovým stúpaním! Akože neviem, či bolo horšie mať tréning v telocvični s harpyou alebo tento neviemčotoje, lebo toto ani cezpoľný, ani vytrvalostný..
,,Stačí!"
Zvolal beta a my sme sa zoskupili v strede čistinky neďaleko lesa.
,,Vitajte na svojom prvom tréningu. Ako som už povedal, nechcem počuť žiadne urážky a nadávky. Rovnako ako ja vás nebudem škatuľkovať poďla vašich schopností, vyslovene si neželám, aby ste si vy, moji zverenci, určovali vašu hodnotu podľa vašich budúcich výsledkov v teste."
Poobzerala som sa a kupodivu, všetci kývali hlavou na súhlas.
,,Som Avriel, pre vás tréner. Ako ste si už určite mohli všimnúť, som beta a verte či nie, dostanem z vás všetko, čo sa vo vás skrýva."
No do riti!
__________________
Konečne sa mi podarila aspoň o kúsok dlhšia kapitola!!
Ale mám na vás otázku.. Chcete, aby som vydávala pravidelne, dva dni v týždni alebo vtedy, keď kapitolu dopíšem? Dvakrát v týždni máte vždy istotu že budete mať čo čítať ale písať kapitoly navoľno znamená týždeň plný kapitol a týždeň možno bez žiadnej.
Takisto som kvôli vám dnes prehľadávala internet kvôli informáciám o farbách a pod. Jednoducho som do tejto kapitoly dala kus svojho času a kúsok svojho ❤. Dúfam, že potešilo minimálne tak ako mňa. Neskutočne ma to baví a dúfam že bude i vás! Ale stačilo by už môjho reptania. Ahooj!

BetaWhere stories live. Discover now