₪ 8. Kapitola ₪

1.9K 183 8
                                    

Tiež nenavidíte tie rána, kedy viete že bude celý deň na nič? Keď vstanete ľavou nohou, obujete si papuče.. Opačne! Pri obliekaní si oblečiete prevrátené tričko a bonusom vám je to, že si to všimnete až keď vám to niekto oznámi? Deň, kedy sa proti vám postavia i raňajky, ktoré si sami spravíte? Chlieb sa vám vyšmykne a zapikuje si to do zeme džemovou stranou dolu. Mlieko, hoci bolo v mikrovonke málo, vám popáli pery a k tomu všetkému sa vám podarí obuť si topánky opačne. Keď už si ich ale dáte správne a vykročíte v ústrety novému dňu zistíte, že ste si niečo zabudli.
Oh, tak presne tento deň mám dnes ja! Totálne všetko sa proti mne postavilo a nie a nie mi dať pokoj! Už včera som vedela, že tento deň bude na nič. Máme telesný tréning. A telesný tréning sa rovná Avimu. Toho chlapa nenávidím. Jeden hrozne panovačný sebec. Horší než žena. Ale čo sa ja budem nad ním rozčulovať..
Včera sme sa dohodli, že bude najlepšie ak budeme ja i Kris žiť tak ako doteraz s tým rozdielom, že na verejnosti sa nepohneme od seba. Nemáme ešte ani vek ani čas ani prostriedky na vytvorenie packu. To však nič neznamená. Keby sa niekto Kristy chytil, nech si ma nepraje! A mohla by to byť aj dvojtonová gamma. Pche. Preto som Kris ráno čakala. Spolu sme sa vybrali do jamy levovej. Do teritória pána dokonaleho. Do telocvične.
Dlho sme sa tam však neohriali. Kým je ešte pekné počasie, tak pán veďjaviemvšetkonajlepšie sa rozhodol že budeme na bežeckej dráhe. Tréning mal názov "nemáš medze". Akoby si jednoducho bol asimetrické decko... Asi meter široké, asi meter vysoké. Takže nemaš medze a môžeš sa plne rozširovať do všetkých strán.
Možno som si z toho robila prču ale veľmo rýchlo ma to prešlo. Meno tohto tréningu len šikovne maskovalo to, čo naozaj znamenal. Ďalší vytrvalostný..

Ubehla som tretie či štvrté koliečko Kristy tesne za pätami keď som videla, že už nevládze. Avriel si to nevšímal a tak som sa rozhodla zakročiť sama. Dobehla som Kristy a ukázala na lavičku ku ktorej sme sa približovali. Kývla som k nej a usmiala sa na ňu. Nech si sadne, keď je unavená. Moju omegu nikto takto naháňať nebude. Nemá tu čo robiť. Nemá už ako objaviť svoj skrytý talent. Je proste omega! Zasmiala som sa na tom. I tak jednoducho trénuje s nami a na nič sa nesťažuje.
Keď som nemusela byť Kristy v pätách, poľahky som sa dostala z chvosta bežcov aspoň do stredu. To, že som nebola bezprostredne pri nej neznamenalo že ju necítim. Vedela som, že je z celej tejto situácie trošku sklamaná. Nevládze za mnou, ani za inými. No moc jej to zrejme nevadilo keďže z toho mala aj srandu. Dostatok srandy. Nebudem klamať, bolo mi lepšie, keď som vedela, že je viac ľudí za mnou ako po mne. Hoc sme ešte stále držali formáciu, teda "formáciu".. Takého rozťahaného hada, veľa z nás nevládalo. Tento čas Avriel využil, aby nas mohol ponižovať. Viem, že po pár ľuďoch vzadu už pokrikoval ale nepočula som moc dobre. Samej mi hučalo v ušiach a mlela som z posledného. Keď prestal, prebehol okolo mňa k prvým. Presnejšie k Scottovi. Prekvapilo ma, že Scott spomaľoval a nechal sa predbehnúť pár ľudmi. Zaujímavé. Aviho to však vytočilo a používal narážky na jeho pôvod z alfy a jeho budúci vývoj v alfu. Vraj mal už dávno bežať ďaleko-ďaleko pred všetkými a nie tu splývať s davom. Scott mal z toho očividne srandu a spomaľoval ešte viac. Provokoval Avriela. Ten sa medzitým postupne presúval smerom do stedu a žiadneho z nás nenechal bez uštipačnej poznámky. Niektorých to prinútilo vydať zo seba viac. To zrejme bolo jeho cieľom. Iní si z jeho slov nič nerobili. Nikto z nás sa nezložil. Pomaly sa presúval k ľuďom predo mnou až začal behať popri mne.
,,A ty si si zaslúzila tak rýdzu omegu! Som si o tebe myslel viac."
Pridal k tomu smiech. Myslel si že je to vtipné ale isto nečkal protiútok.
,,Som si myslela, že sme dostali dobrého trénera a nie ďalšieho štekajúceho psa!"
Haha! Avi zavrtel hlavou a posunul sa ďalej. A máš to, chlapče! Možno sa mi to zdalo, no prišiel mi urazený. Bolo mi to tak trošku fuk. Všimla som si ako ľudia okolo mňa lapali po dychu. Tiež som mala jazyk až na kolenách, keď avi konečne zvolal:
,,Krokom!"
Poľahky som prešla z pobehu do chôdze. Nemala som ani moc čo brzdiť. Obchádzali sme práve lavičku s vysmiatou Kris, keď nás Avi stopol.
,,Dáme si záťaž. Vezmite si parťáka na chrbát!"
Usmievala som sa smerom ku Kristy keď ku nej prišiel Avi. Prikázal jej, aby ho nasledovala a ona? Samozrejme že to urobila. Ako správna omega poslúchla. Ukázal jej na Scotta a okamžite som vedela, čo sa deje. Tak chlape ver tomu, že MOJU OMEGU nikto okrem mňa brať nebude!
,,Avriel!"
Skríkla som po ňom. Otočil sa a zdvihol obočie.
,,Ona je moja omega a ty to, sakra, vieš! Tak čo má toto znamenať?!"
Pustila som sa doňho, čím som upútala pozornosť každého v okolí.
,,Vezme ju Scott."
,,Nie, nevezme. Vezmem ju ja!"
Avi sa zasmial.
,,Kristy, ku mne!"
Dovolila som si jej rozkázať, hoc nerada. Celý čas som pociťovala akú srandu má z celeho tohto divadielka.
,,Nepôjdeš!"
Zavrčal Avriel. Kristy však už bola pri mne. Pohol sa smerom k nám a nechal voľný priebeh jeho žltým očiam. Teda.. V literatúre sme sa učili že betám patria žlté oči ale takto naživo. Povedala by som, že sú skôr zlaté, čo podporoval fakt, že sa mu z nich odrážalo slnečné svetlo. Boli však tak nádherne zlaté!
Pribehol ku nám a zameral sa priamo na Kristy. Tá sa pri jeho pohľade nevedela udržať a dala voľný priebeh i jej omege. Kľakla si a oči jej zažiarili na zeleno. Avi na ňu uprene pozeral zrakom. Kristy sa však nedala rozrušiť a povedala by som, že sa jej snažil niečo vsugerovať ale.. Tá mala guráž, mať z toho toľkú srandu. Povedala by som že sa mu vysmievala. Snažil sa ju nejak prinútiť alebo neviem o čo sa vlastne snažil no nešlo mu to. Tieto betovské šašovinky si nechaj na inú! Sorry kámo, táto omega patrí mne!
,,Do pekla s tebou!"
Otočil sa na mňa.
,,Tak si ju ber!"
Kristy sa bleskovo postavila a utekala mi vyskočiť na chrbát. Víťazoslávny úsmev sa mi usadil na tvári. Keď už bola Kris bezpečne na svojom mieste, celá sa chichotala.
Naše divadielko si však vyslúžilo kopu očí a spôsobila úplne vygumované mozgy okolostojacich. Avi bol riadne naštartovaný, lebo nevedel ukľudniť betu v sebe. Dalo sa to zistiť jednoducho. Stále mal premenené oči.
,,A vy čo čumíte a čakáte?! Už ste mali behať!"
Niekto sa nám tu riadne namosúril. Prebehla som dve kolá, keď ma Avi zastavil. Tesne po mne zastavil i Scotta s iným dievčaťom na chrbte. Bola celkom milá.
,,Vezmi ho!"
Pozrel na mňa a ukázal prstom na Scotta. Rozosmial ma.
,,Povedal som vezmi ho!"
Smiech ma trochu prešiel ale stále mi to bolo vtipné. Ja mám brať chlapa o hlavu vyššieho a o dvadsať kíl ťažšieho?!
,,Nepočuješ?! On je jedno neskutočné hovado. Nedokáže ani predbehnúť obyčajné gammy. A on že má byť alfa? Haha. Vtip za milión. A ty? Dostaneš takúto omegu a nedokážeš ho ani dvihnúť na chrbát? Asi by som povedal, že tá omega by ti mala byť vzatá!"
Slová o Scottovi ma tešili, no mňa si do úst brať nemal. Vyprovokoval ma.
,,Tak to skús!"
Vyplazila som mu jazyk a kývla na Scotta nech si vyskočí. Vyskočil a ja som sa rozbehla. Nohami som zakopávala i o najmenšiu halúzku. Každý krok ma bolel. Hoc Scott sa držal zubami-nechtami a snažil sa mi pomôcť s jeho váhou, nebol mi najľahší a keď som dobehla znovu k Avimu, vedela by som napočítať dvesto hviezd nad mojou hlavou. Kristin pocit zadosťučinenia a jej tlieskanie ma však donútili vzchopiť sa. Preto som sa na Aviho usmiala a vyplazila mu jazyk znovu. Ja mu dám, zahrávať sa s mojou omegou. Akoby mi v tom mohol zabrániť.
,,Vypadnite!"
Zreval na celý areál, čím na seba upozornil ešte i stále behajúcu skupinu ľudí.
,,Zmiznite! Tréning sa skončil."
Otočil sa na päte a odkráčal. Scott sa na mňa víťazoslavne pozrel a dali sme si placáka. Hoc jemu sa priamo nepodarilo nasrať Aviho, podarilo sa nám to aj s  jeho pomocou.
,,Klobúk dolú, dievča!"
Pochvala zo Scottových úst. Usmiala som sa naňho.
,,Pozývam ťa na kofču!"
Usmial sa i on.
,,To znamená že i teba!"
Žmurkol na Kris.
,,Ďakujeme, nechceme."
Odbila som ho. Nechcem mať nič s Alfou. Sú zlé, panovačné.. Ble. Avriel by bol teda skvelá alfa. Hodil by sa k nim.

*****

Tak krátky tréning ma potešil. Aspon som mala čas venovať sa dôležitejším veciam. Prehrabávala som sa množstvom papierov s inzerátmi o práci. Dokonca som hľadala i na nete. Vzala som si do hlavy, že sa čoskoro osamostatním od rodičov. Keby nebolo Kristin, pridala by som sa k niektorému z packov a keď by som bola dostatočne pripravená, osamostatnila by som sa a založila si svoj pack. Možno rodinu, kto by vedel. Takto som, však, mala na krku i Kristy a neprichádzalo do úvahy, aby sme sa k niekomu pridali. Ešte som nebola vyvinutá. Nedokázala som ju úplne chrániť a vedomie mať pri sebe gammu, ktorý by jej mohol ublížiť. To by ma dorazilo. Keď si však niečo nájdem, zarobím nejakú almužnu, môžme si dovoliť aspoň malý byt. Bolo by to fajn.
Našla som niekoľko pracovných ponúk, ktoré ma zaujali. Strávila som nad nimi ale mnoho času. Neskoré popoludnie sa prehuplo do tmavej noci. Cítila som, že Kris spokojne spí. Možno to bol dôvod, prečo som i ja zaspala. Za stolom, s hlavou položenou na kope inzerátov.

BetaOnde histórias criam vida. Descubra agora