Hoofdstuk 1

10 2 1
                                    

'Merel, het is tijd voor school!' hoor ik pap roepen. Ik heb geen zin. Geen zin in iets. En vóóral niet school, want straks wordt ik weer uitgescholden voor loser en nerd. Ik ga maar naar beneden toe. Ik zie m'n vader al bezig met mijn boterhammen en m'n moeder de ochtendkrant lezen. Sasha, mijn zus die al op de universiteit zit, is blijkbaar al weg want ze is nergens te bekennen. Pap is in een opperst vrolijk humeur en fluit vrolijk een deuntje.'Pa, stop nou eens met neuriën, je doet irritant!' Pap fronst maar stopt met neuriën. 'Ik zou maar opschieten als ik jou was, anders kom je nog te laat.' Ik kus mam gedag en geef  pap een knuffel, en dan loop ik de deur uit.


Op school aangekomen ga ik naar m'n kluisje toe en pak mijn boeken. Nog geen 5 minuten later kom ik de 'populaire' meisjes tegen. Gelijk loopt Madison, de leider van het groepje op mij af. 'Hey Merel, of zou ik zeggen zwerver! Heb je die kleren gratis bij een happy-meal gekregen! Zoek een baan en koop eens echte kleren.' De andere meiden lachen. Ik houd m'n mond maar, anders kom ik in nog meer problemen. Gelukkig gaat op dat moment de bel en kan ik weglopen. Maar als ik langs de meiden loop, laat Madison mij struikelen! Echt iedereen die in langs loopt lacht en wijst naar mij. Ik voel me rood worden, sta op en ben weg. 


Als ik het lokaal binnen kom staan de tafels in toetsopstelling. Ook dat nog! Ik was die geschiedenistoets helemaal vergeten! Als de les begint en meneer De Jong binnenkomt, staat naast hem een jongen. Iemand die ik nog nooit eerder heb gezien. 'Iedereen even luisteren alstublieft. Dit is Yannick en hij is pas geleden hier naartoe verhuist. Hij komt bij jullie in de klas. Nou jongen, zoek maar een plek uit.' 'Alsof hij keuze heeft' dacht ik, want er was alleen nog de tafel naast mij over. Yannick komt naast me zitten en haalt zijn spullen uit z'n tas. Hij lacht naar mij. "Waarom zit niemand naast jou?' zegt hij. 'Komt omdat ik zo'n beetje de loser van de klas ben' antwoord ik. Dan vraagt meneer De Jong om stilte en geeft de toetsen.


Regen(bogen)Where stories live. Discover now