4- Sesin sesime yakışıyordu

158 26 30
                                    

Seni özlüyorum, seni hiçbir yerde bulamıyorum  (sen yoksun) ama bu güzel gece geri dönüyor ve geride bıraktığı boşluk gittikçe büyüyor, hala büyüyor.

Sen gitmeden önce seninle daha fazla vakit geçirmek istediğime karar verdim. Sen buna şiddetle karşı çıkıyordun, böylelikle daha fazla üzüleceğimi söylüyordun fakat senin de istediğini biliyordum. Benim melek kalpli sevgilim, belki de kendinden çok diğer insanları bu kadar düşündüğünden geldi her şey başına. Kimse anlamadı ki onlardan uzaklaşma sebebinin senin iyi kalbin olduğunu, herkes unuttu bizi dedi. Bir ben anladım seni, bir senin beni anladığın gibi.

Sizde kalmak istediğimi söyledim, biraz kurnazca davrandım, affet. Biliyordum sizde kalmak istediğimde yok diyemeyeceğini, sen hayır diyemezdin insanlara, en çok da bana...

Birlikte yatağa girdiğimizde, seni kollarıma aldığımda, başını göğsüme yasladığında ve kokun burnuma dolduğunda aldığım her nefes yaktı ciğerimi. Bir daha bu kokuyu soluyamayacağımın bilinciyle çektim kokunu içime. Yıldızları sevdiğini ama benim gözlerimde görmek istemediğini söyledin. Tek tek öptün gözlerimi, kuruladın yaşlarını. Sevmediğin şeyleri göstermek istemezdim sana sevgilim ama engel olamadım yaşların yanaklarımdan süzülmesine. Affet beni sevgilim, sen her damlayı dudaklarında kurularken engel olmak da istemedim zaten.

Ellerime yakışan ellerini tuttum hiç bırakmak istemeyerek. Gözlerime yakışan gözlerine baktım. Dudaklarıma yakışan sözleri söyledim sana ilk kez: sanırım sana aşığım Baekhyun. O gözlerine hüznün düştüğü günden beri ilk kez gülümsedin. Buruk bir gülümsemeydi, ama oradaydı, karanlık geceyi parıldatıyordu. Bunu fark etmemi istemediğini söyledin, iş işten geçti dedim. Biliyordun zaten. Sen benim hakkımda her şeyi biliyordun. Biliyor musun sevgilim? Bu dünyada pişman olduğum çok şey yaptım fakat iyi ki dediğim tek şey sendin. İyi ki sevdim, iyi ki aşık oldum sana.

Ben senin parlak saçlarını okşarken ve sen benim göğsümde yatarken en güzel aşk şarkılarını söyledin benim için. Senin dudaklarından çıkarken daha da anlam kazandılar. O gün ilk kez göğsümdeki ağrı dinmişti, sen bana şarkı söylerken. Şu an o ağrı öyle büyüdü ki, keşke yanımda olsan ve melekleri kıskandıracak sesinle şarkılar söyleyip dindirsen yeniden. Çok ihtiyacım var sana sevgilim. Öyle çok ihtiyacım var ki, ne anlatmaya kelimeler bulabilirim, ne konuşmaya yetecek nefes. Nefes kaynağım artık yanımda değil çünkü, sadece geceleri rüyamda uğruyor yanıma.

Başta öyle bir daldım ki kadife sesine, çıkamadım. Nefes almaya çekindim o güzel sese saygısızlık olacak diye. Sonra dayanamadım, eşlik ettim sana. Yine ufak bir gülümseme gördüm yüzünde sesimi duyduğunda. O gün ilk kez fark ettim, bence sen de fark ettin: sesin sesime yakışıyordu. Sanki birlikte şarkı söyleyelim diye vardık.

Defalarca şarkılar aracılığıyla söyledik o gece birbirimize: seni seviyorum. Seni seviyorum sevgilim.

Sen gittikten sonra bir daha hüznün melodisi hariç bir melodi çıkmadı ağzımdan. O da hıçkırıklarımı tutmakta zorlandığımdan. Hala umutsuzca ağlıyorum belki dudaklarını hissederim yaşların üzerinde diye. Geri gelemez misin sevgilim? Yanaklarımın dudakların tarafından kurulanmaya, göğsümdeki ağrının sesin tarafından dindirilmeye, bedenimin bedenin tarafından ısıtılmaya ve gecelerimin parlaklığın tarafından aydınlatılmaya ihtiyacı var. Göremiyor musun sevgilim, hiçbir şeye olmadığım kadar sana ihtiyacım var. Gelemez misin?

Bu hüzün dalgası içerisinde 21 yıllık hayatımın en güzel gecesini geçirdim o gece. Herkesten uzaklaşırken benden biraz bile uzaklaşamamış olman seni endişelendiriyor ve üzüyordu, değil mi? Üzülme sevgilim, sen bana kimsenin yaşatmadığı şeyleri yaşattın. Kimsenin hissettirmediği sevgiyi hissettirdin o süre zarfında. Kimsenin vermediği değeri verdin. İyi ki uzaklaşamadın benden. İyi ki kalbin buna izin verdi. İyi ki sana göre bencilce, bana göre bonkörce davranıp kaldın yanımda.

Şimdi elimde en sevdiğin çiçeklerden, papatyalardan bir buketi atıyorum uçurumdan aşağı. Belki rüzgar sana ulaşmalarını sağlar. O papatyalar benden sana. Ve rüzgardan bir dileğim daha var, şimdi uçur sesimi ve benim güzel sevgilime götür. Dinle sevgilim, senin için şarkı söyleyeceğim. Eğer senin de kalbinde benimki gibi bir ağrı varsa, o dinsin diye söyleyeceğim.

İyi geceler sevgilim.

good night [bbh+pcy]Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora