6. Poglavlje

5.8K 426 38
                                    

Barbara je osjećala onu strašnu nervozu koja čini da vam srce tuče kao da je pretrčalo nekoliko milja, a u stomaku se zaveže neki čvor, pa teži kao vreća kamenja. Ono kada ti se znoje dlanovi, i kad skoro svaki sekund popravljaš kosu i posmatras svoj odraz u ogledalu kao da je neko nepoznato umjetničko djelo, koje ima milion grešaka, koje svi mogu da vide, samo ne ti. 

Mrštila se svom odrazu, i po drugi put obrisala znojne dlanove o farmerke, a onda se ispravila i natjerala sebe na jedan maleni osmjeh.

Smjena joj se završila, a ona je već dobrih petnaest minuta bespotrebno popravljala šminku, i odjeću odlažući izlazak iz ženskog toaleta jer je znala da on čeka napolju.

Nervoza koju je osjećala bila joj je potpuno nesvojstvena.Ova nova ona nije imala nervozu, nikada, a posebno nije smjela da je ima sada.
Duboko je uzdahnula, laganim pokretom zabacila valovite plave uvojke kose preko ramena a onda pogledala svoj odraz u ogledalu nekim drugim očima.
Kosa joj je bila tek blago valovita jer je držala u strogoj punđi tokom posla. 

Šminka koju je nanijela bila je blaga, ali oči je neznatno naglasila tamnom olovkom tek toliko da dobiju onaj mačkasti izgled I istaknu te lažno plave oči, koje su sijale nekim nedefinisanim sjajem. 

Usne su joj bile pune na onaj prirodni način, I mada bez trunke karmina, svojom nježnom punoćom su se isticale i pozivale na dug detaljan pogled.

Njeno lice je bilo moćno, privlačnih crta lica, ali kada se osmotri I ostatak tijela, moglo se reći da se pažnja akcentira ipak negdje drugo. 

Bez lažne skromnosti mogla se pohvaliti da posjeduje najbolje noge koje bi muškarac mogao poželjeti, sa zadnjicom koja je iscrpnim treningom bila oblikovana u onaj savrseni poluluk, na koji nijedan muskarac ne bi odoleo da spusti pogled. 

Obukla je sigurno najuže farmerke koje posjeduje, pa su joj se savršeno isticali elegantni mišići nogu, plodovi neiscrpnog vježbanja koje joj je prvenstveno služilo da okupira misli, pa tek onda da iskleše svoju figuru do savršenstva a ipak ne pretjera toliko da izgubi onu elegantnu ženstvenost. 

Farmerke je upotpunila bijelom majicom koja se završavala sa obrubom čipke pri krajevima i oko dekoltea, i cipelama sa potpeticama, koje su samo činile da još više akcentuje svoje atrubute. 

Pripremila je ovu odjeću još sinoć da bi privukla njegovu pažnju, ali ipak nije imala hrabrosti da se tako obuče za posao. Bilo je to kao da izazivaš pijance da ti upute neki neumjesan komentar, pa je ipak sve ostavila sa strane, kao da je tačno znala u kom smjeru će ovaj plan da krene.

"Opa mala, žaris I pališ!" - Silvija je prekinula u osmatranju svog odraza u ogledalu, vidno šokirana njenom transformacijom, iako nije baš da je nešto specijalno promjenila u svom izgledu.

-" Ček, ček, da li taj tvoj izgled ima veze sa tim što sam vidjela kad sam dolazila kako naš neodoljivi klijent sjedi ispred lokala i nekoga čeka, a sada očito vidim i koga." - Silvija je postavljala i odgovarala na pitanje sama sebi, na šta je Barbara poželjela da se nasmješi njenom zbunjenom izrazu lica, ali je čak i za to bila previše nervozna.

I baš kada je zaustila da joj kaže kako to i nije sve tako kako ona misli, ova je prekinula bukvalno izguravši je iz toaleta dok je negodovala da takav muški primjerak ne zaslužuje da čeka toliko dugo. Rekla joj je da je odavno istrošila vrijeme simpatičnog kašnjenja i da je red da izvuče svoje dupe van lokala.

Nije joj dala vrijeme za prethodnu pripremu, izgurala je van lokala i prije nego je ova stigla da još jednom osmotri svoj izgled, iako je znala da je sve na svom mjestu, i da je samo bespotrebno odugovlačila. A onda joj je pogled pao na njega, i činilo se da su u isto vrijeme oboje ostali bez teksta.

Arogantno savršenstvo #2Where stories live. Discover now