《BÖLÜM 35》

23.8K 1.4K 150
                                    

35.Bölüm

Ramsey Ailesinin armasını taşıyan ve gösterişli atların çektiği araba Leighton topraklarını gezerken Adrian ve Daisy yine aynı arabanın içerisindeydiler. Daisy iri bukleli saçlarını ensesinde toplamış, kıyafetiyle uyumlu fırfırlı bir şapka takmıştı bu sefer. Gül kurusu tonundaki elbisesinin dekoltesi cüretkar değildi ancak Adrian için daha fazlasını görme isteği uyandıracak nitelikteydi. Daisy şapkasının fırfırları arasından Adrian'a kaçamak bakışlar atıyordu ve Adrian'da bunun farkındaydı. Bu geziyi her ne kadar eğlenceli hale getirmek istese de ilgilenmesi gereken daha önemli şeyler vardı.

Toprakların neredeyse yarısı ekilmemişti bu yıl. Köylülerin biriken zararlarının karşılanacağı düşünüldüğünde gelecek olan kazanç çok az, hatta neredeyse hiç yok denecek kadardı. Adrian'a çok iş düşüyordu.

Köylülerin neredeyse hepsi köy meydanında toplanmış merak içerisinde yeni ev sahiplerini görmek için sabırsızlanıyorlardı.

"Ben daha önceden orduda görev yaptığını duydum," dedi içlerinden bir tanesi. Beyaz tenli, kırmızı yanaklı genç bir çocuktu bunu söyleyen.

"Umalım da Kontes Olivia gibi olmasın, yoksa vay halimize," diye söylendi yaşlı bir adam.

"Anne tarafından kuzenim Henfield'de yaşıyor ve Kontun çok ilgili bir adam olduğunu söyledi," dedi orta yaşlı bir kadın.

Araba durup Billy arabacının yanından inip kapıyı açarken herkes dikkat kesilmişti. Önce Adrian ardından ise Daisy arabadan indiler ve Adrian Daisy'e kolunu uzatarak tam yanında durmasını sağladı.

"Bayanlar Baylar, Karşınızda Henfield Kontu Lord Adrian Ramsey ve karısı Kontes Daisy Ramsey!" diye tanıttı Billy. Kalabalıktan hiç ses çıkmadı. Ne bir alkış, ne de bir tezerrühat... Adrian yerinde başka bir soylu olsa belki öyle silik bir karşılamaya tepki gösterirdi ancak Adrian umursamadı.

"Sevgili Leighton sakinleri, hepiniz hoş geldiniz!" diyerek nezaketle hafifçe eğilerek selamladı Adrian. Bu hareketi kalabalık arasında hafif mırıltıların başlamasına neden olmuştu. Köylüler soylu sınıfından en ufak saygı içeren bir hareket görmeye alışık değillerdi tabi.

"Hepinizin işleri olduğunu, meşgul olduğunuzu biliyorum ve zamanınızı almak istemiyorum ancak bugün hepimizi ilgilendiren bazı konular konuşacağız," diye söze başladı Adrian.

"Bildiğiniz üzere kısa süre önce Leydi Daisy ile evlendik ve ben de bu sayede Leighton topraklarına çeyiz yolu ile sahip olmuş bulunuyorum. Sevgili karım yasal hakkı olan bu toprakların yıllardır süregelen idaresinden hiç hoşnut değildi ve yaptığım bazı incelemeler sonucunda kendisine hak verdim. Kötü yönetimden kaynaklı oldukça zarara uğramış ve zor durumda kalmışsınız. Başta karım Leydi Ramsey olmak üzere bu konuda ne kadar üzgün olduğumuzu ve telafi etmek için bazı kararlar aldığımızı belirtmeliyim."

Daisy Adrian'a takdirle bakarken kendisini de konu dışında tutmadığı, hatta en başta onu ileri sürdüğü için Adrian'a minnet duyuyordu. Bir başkası olsa tüm takdiri kendi üzerine toplamak için uğraşırdı hiç şüphesiz.
Çevrelerini saran topluluğun mırıltıları artınca Adrian elini kaldırarak gürültüyü azaltmak için işaret verdi.

"Salgında telef olan hayvanlarınız telafi edilecek, en kısa sürede yerine yenileri getirtilecek. Bunun için sizden her hangi bir ücret istenmeyecek," diye devam etti Adrian. Bu söz üzerine bir alkış kopmuş ve en baştan beri meraklı ifadelerle Adrian'a bakan yüzlerde bir sevinç belirmişti.

"Vergileri iki yıl önceki fiyata geri çekiyorum. Ayrıca ödeme tek seferde yüklü miktarda yapılmak yerine yıl içine yayılarak en fazla üç seferde yapılabilecek." Bu sözler kalabalığı iyice kaynatmış, alkış seslerine tezerruhatlar eklenmişti.

MAYIS GÜNEŞİ (tamamlandı)Where stories live. Discover now