10

1.9K 86 58
                                    




MADELINE POTTER

Ik bind mijn haar in een lange staart, en pak mijn bezem vast. Vandaag is de eerste wedstrijd Quidditch tegen Ravenclaw— en James is er zeker van dat we gaan winnen. Ik ga mijn kamer uit, en zie dat James onderaan de trap staat te wachten.

"Maddy, eindelijk!" Roept hij. Hij heeft een grote glimlach op zijn gezicht, waardoor ik mijn hoofd lachend schud. "Kom op, je moet wat eten!" Hij trekt me mee naar de Great Hall, waar het ontbijt al geserveerd is.

Ik ga tegenover Remus zitten, die naast Sirius zit. "Er is iets mis," zegt Sirius. Hij kijkt me nauwkeurig aan, waardoor James hem trapt. Remus en ik hebben besloten om onze relatie nog even stil te houden— alleen James weet het, maar dat kon ik niet stil houden.

"Ik ben gewoon zenuwachtig," mompel ik. "Verder niks."

"Ik dacht dat je maar een grapje maakte," zegt Sirius. Ik schud mijn hoofd. "Oh, sorry voor de opmerkingen dan." Ik trek mijn schouders op, en drink mijn pompoemsap op. "Klaar om te gaan?" Ik knik, en volg Sirius naar het Quidditchveld.

Het Ravenclaw team staat er nog niet, terwijl het team van Gryffindor er al is. "Ik wil dat we dit jaar fantastisch maken! We gaan geschiedenis schrijven," zegt James.

"Dat heb je toch al gedaan?" Vraag ik, waarna James vrolijk knikt. "Je wil je titel behouden. Dat gaat hopelijk wel lukken."

"Teams vergaderen!" Roept madame Hooch, die in het midden van het veld staat. "Captains, schud elkaar de hand! Start!"

*

Na de wedstrijd— die we makkelijk hebben gewonnen— leun ik tegen James aan terwijl de toekijkers van de tribunes komen. "Het was een mooie actie, Mads," zegt Sirius. "Die hoekduik was beter dan dat de andere Seeker had verwacht."

"Bedankt," mompel ik. Remus loopt naast Lily naar ons toe, en hij geeft me direct een knuffel.

"Hij was bezorgd," lacht Lily. "Heel erg." Ik kijk Remus aan, die wegkijkt.

"Wat is daar verkeerd aan?" Vraagt James, "heb je gezien hoe dicht ze bij de grond kwam? Ik hield zelf ook mijn hart vast." Hij kijkt me waarschuwend aan. "Ik wil je graag weer mee naar huis nemen, Maddy."

"Dat gebeurd heus wel," zeg ik. "Ik zeg alleen niet hoe." James' bruine ogen worden groter, waarna ik begin te lachen. "Ik maak maar een grapje, Jamie, neem niet alles zo serieus."

"Je bent mij niet," zegt Sirius, waarna ik grinnik. "Je zusje ziet er wel de grap van in!"

"Dat is omdat ze zelf ook zo erg is," zegt James. "We hebben een feest te vieren— kom op!"

"Ik haal wel het eten," zeg ik, waarna Remus me volgt. We gaan de keukens in, waar ik om het eten vraag.

"Je liet me schrikken, Mads," zegt Remus pruilend, waardoor ik grinnik. Ik druk een kus op zijn wang, en hij glimlacht weer. "Kunnen we het niet gewoon vertellen? James weet er toch al van!"

"Dat kan," zeg ik, waarna hij fronst. "We hebben toch wat te vieren." Ik pak het eten aan van de huiselven, en bedank ze. Samen met Remus ga ik terug naar de Gryffindor commonroom, waar we het eten op tafels leggen.

"Daar is ze!" Roept Lily, die me meetrekt de groep in. "Je hebt ons laten winnen, Maddy!" Ik grinnik, waarna ze grijnst. "Gefeliciteerd!"

"Lily, je klinkt dronken," zeg ik. Ze geeft me een zacht stootje, waardoor ik lach. James legt een arm om Lily heen, waardoor ze haar wenkbrauwen optrekt.

"Heb je niks te zeggen, Maddy?" Vraagt hij grijnzend.

"Nee, niet echt," zeg ik. "Jij wel, Jamie?" Hij gooit zijn drankje over me heen, waardoor veel mensen— waaronder ik— in lachen uitbarsten. Ik gooi ook drinken over hem heen, en ren dan naar mijn kamer, waar ik me omkleed.

Ik ga weer terug naar het feest, waar ik naast Sirius ga zitten. "Je hebt ons gered," zegt Marlene, "ik had niet gedacht dat je het zou halen."

"Bedankt," lach ik. Remus gaat naast me zitten, en kijkt me hulpeloos aan. "Wat is er?"

"Dans met me, alsjeblieft," mompelt hij. Ik sta op, en trek Remus mee naar het midden van de commonroom, waar meerdere mensen dansen.

"Laat je danskunsten eens zien," zeg ik, waarna hij belachelijk begint te dansen. Ik schud lachend mijn hoofd, en hij trekt me naar hem toe, waarna hij zijn lippen op die van mij drukt.

"Merlin's beard," roept Sirius. "Wordt James hier niet boos om?"

"Niet meer," zegt James. "Daarentegen vind ik het nog steeds niet leuk om te zien." Ik glimlach naar hem, en Sirius fronst.

"Hoe lang gebeurd dit al?" Vraagt hij, waarna ik even frons.

"Sinds de date door toverschaak," zeg ik. Sirius' grijze ogen worden groter. "Het was zijn beslissing om het stil te houden!"

"Verraadster," mompelt Remus, waardoor ik grinnik. "Heb je er problemen mee, Padfoot?"

"Je date mijn zusje!" Roept hij, waarna hij fronst. "Nee— ik heb er eigenlijk geen problemen mee." Ik kijk Sirius grijnzend aan. "Wat is er?"

"Ik ben je zusje?" Vraag ik, waarna hij knikt. Ik geef hem een knuffel, waardoor hij grijnst. Hij tilt me op, en rent weg.

"Ik steel haar!" Roept Sirius, waarna hij de trappen naar mijn kamer op wil rennen. "Laat maar!" Hij zet me neer op de trap, en gaat er dan ook zelf op staan, waardoor de trap in een glijbaan veranderd, en we allebei vallen.

"Merlin, Pads, moest dat?" Vraag ik, waarna hij knikt. "Ik snap jou niet."

"Dat hoeft ook niet, Mads," zegt hij. "Zolang je jezelf maar snapt." Ik trek mijn schouders op, waarna hij lacht. "Je komt er wel. Ooit."

---------------

schoolwifi moet werken 🤞🏼

xX

Dynasty {Remus Lupin} [Marauders]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu