13

1.7K 75 56
                                    




MADELINE POTTER

"Mads," fluistert Remus. "Mads, je moet wakker worden." Ik draai me om, waardoor hij grinnikt. "Kom op, we moeten gaan."

"Waarheen?" Mompel ik. Ik ga dichter tegen hem aanliggen, waardoor hij zucht.

"Eerst gaan we ontbijten, en dan gaan we met mijn ouders wandelen," zegt hij. "Gisteren had je er zo veel zin in." Ik open zuchtend mijn ogen, waardoor hij glimlacht. "Goedemorgen, slaapkop."

"Wat ben je weer grappig," mompel ik. "Ik lig eigenlijk wel lekker zo." Hij gaat rechtop zitten, waardoor de deken van mijn bovenlichaam valt. Ik krijg kippenvel, waardoor Remus lacht. "Laat maar, sukkel."

Ik stap uit het bed, en pak kleding uit mijn tas, waarmee ik naar de badkamer loop. Ik kleed me daar om, en doe mijn haar in een knot. Ik ga weer terug naar Remus' kamer, waar hij omgekleed op zijn bed zit.

"Oh, je bent klaar," zegt hij, waarna ik mijn ogen rol. Hij gaat voor me staan, en drukt een kus op mijn voorhoofd. Vergeleken met hem ben ik klein— dat ben ik sowieso al, maar vergeleken met Remus is het wel heel erg, aangezien hij bijna net zo lang is als James.

Ik ga naar beneden, gevolgd door Remus. "Oh, daar zijn jullie," zegt Lyall, die zijn krant aan het lezen is. "Het ontbijt staat nog op de tafel." Remus trekt zijn wenkbrauwen naar me op.

"Ik zei toch dat je een slaapkop was?" Vraagt hij, waarna Lyall begint te lachen.

"Luister maar niet naar hem, hij is zelf erger," zegt Lyall. "Hij kan een hele dag in zijn bed liggen." Ik grijns naar Remus, waarna hij aan de eettafel gaat zitten. Ik ga tegenover hem zitten, en kijk naar zijn bewegingen.

"Eet," mompelt Remus met een volle mond. "Of moet ik je voeren?" Ik schud mijn hoofd, waarna ik begin te eten. De bel snerpt door het huis, waardoor Remus fronst. "Heb je iemand uitgenodigd?"

"Nee," zegt Lyall, waarna hij naar de deur loopt. "Het zijn je vrienden, Remus."

"Als het James en Sirius zijn mag je ze wegsturen," zegt Remus, waarna een geschokte kreet uit de gang komt. "Laat me met rust!"

"We komen niet voor jou, mate," zegt James. "Ik wil gewoon kijken of mijn zusje nog leeft." James loopt de kamer binnen, en kijkt me aan. "Ik heb je brieven gestuurd!"

"De hond heeft ze opgegeten," zeg ik. Sirius grinnikt, waarna James fronst. "Ik heb aan Pads gevraagd of hij iedere brief die jij zou willen sturen te verscheuren." Sirius knikt, en Lyall grinnikt.

"Jullie kunnen ook meegaan," zegt Hope, waarna ze beide jongens een knuffel geeft. "Hoe meer zielen hoe meer vreugd."

"Maar ze zijn zielloos," zegt Remus.

"Wat heb jij vandaag?" Vraagt Sirius grinnikend. "We zouden graag meegaan, ma'am." James knikt, waarna hij naast me gaat zitten.

"Ben je net pas wakker?" Vraagt hij, waarna ik knik. "Je bent nog erger dan vroeger."

"Vind je het gek als je de hele nacht John Lennon aan het zingen bent?" Vraag ik. "Dan val je niet zo snel in slaap."

"Het was niet de hele nacht," zegt James.

"Nee, je viel op de grond in slaap rond zes uur," zeg ik. "En je zong drie andere liedjes."

*

Met opgetrokken knieën lees ik in de bibliotheek van Hogwarts een boek over planten— vooral om wat rust te krijgen. "Hey Maddy," zegt Lily. "Kan ik erbij komen zitten?"

Ik knik, "natuurlijk." Ze glimlacht naar me, en gaat dan op de andere stoel zitten. "Is je boek interessant?"

"Dat valt nog zwaar tegen," zeg ik. "Ben je hier voor rust?"

"Een soort van," grinnikt ze. "Ik ben hier vooral om te denken." Ze kijkt me aan, "kan ik je om advies vragen?"

"Altijd," zeg ik. Ik sluit het boek, en leg het op de tafel. "Wat is er?"

"Denk je dat ik James een kans moet geven?" Vraagt ze. "Ik bedoel; hij is leuk, en aardig— maar ik weet niet of hij dat blijft. En aangezien jij zijn zusje bent, heb ik je hulp nodig. Denk je dat James het meent?"

"Ik heb nog nooit zo serieus over iemand gezien, Lils," zeg ik. "Zelfs niet over de nieuwste bezems." Ze grinnikt even. "En daarbij, als je het echt wil moet je er niet aan twijfelen. Hij is tot over zijn oren verliefd op je, wat je waarschijnlijk al hebt gemerkt. Probeer het gewoon, dat zal niemand kwaad doen."

"Bedankt," zegt ze, waarna ze me een knuffel geeft. "Ik kon al niet meer praten met Marls, die is alleen maar bezig met Sirius te ontlopen."

"Je kan altijd met me praten," zeg ik. "Je hebt er geen reden voor nodig." Ze opent glimlachend haar boek, waarna ze begint te lezen. Ik sta op, en schuif het boek over planten terug in de boekenkast, waarna ik maar mijn Potions huiswerk voor over een paar weken begin te maken.

*

Gillend rent James de commonroom in, waardoor ik frons. Sirius en Remus kijken James aan alsof hij gek is geworden— wat iedereen denkt— totdat James op de grond valt.

"Is hij dood?" Vraag ik, waarna James dramatisch zucht. "Hij is dood. Ik krijg je kamer."

"Dat krijg je niet," zegt James. Hij gaat rechtop zitten, en grijnst. "Raad."

"Lily gaat met je uit," zeg ik, waarna hij fronst.

"Jij bent verbannen van deze spellen," zegt hij. "Ze gaat met me uit!" James kijkt me aan. "Hoe wist je dat?"

"Ik ben je zus," zeg ik, "en ze vroeg me om advies." Hij rent naar me toe, en trekt me in een knuffel.

"Je bent de beste," mompelt hij, waardoor ik mijn ogen rol. "Ik had niet voor een beter zusje kunnen wensen."

"Je wilde enig kind blijven," zeg ik. "Dat heb je jarenlang volgehouden— zeg nu niet dat je het niet meende."

"Natuurlijk meende ik het niet, Maddy," zegt hij. "Je bent wel irritant, maar ik zou je nooit willen inruilen."

"Ik dacht dat je dat al had gedaan met Sirius," zeg ik. James trekt zijn schouders op, en gaat dan naast me zitten. "Gaat alles voor de rest wel goed?"

"Altijd, Madeline," zegt hij. "Wanneer gaat het nou niet goed met de legendarische James Potter?"

"Als hij erachter komt dat hij niet legendarisch is, maar gewoon uitermate vervelend," zeg ik glimlachend. "Ik ga naar bed, ik zie jullie morgen wel, sukkels."

---------------

FUCKING WEEKEND HERE YOU ARE AGAIN
[ & updateschema is weer op de goede weg ]

ZAL IK EEN Q&A DOEN AAN IEDER EIND VAN EEN HOOFDSTUK VANAF NU?

xX

Dynasty {Remus Lupin} [Marauders]Where stories live. Discover now