Bölüm 9 - Kısım 5 "Teyakkuz"

11 2 0
                                    

10 Ocak 2017

İngiltere – Londra

Koruma Polisleri Genel Merkezi (Sabah saat 05:48)

Odada devasa bir sessizlik oluştu. Hiç kimseden en ufak bir çıtırtı dahi çıkmıyordu ki sessizliği cep telefonundan bağırarak kendini duyurmaya çalışan Neil'ın sesi duyulmaya başladı.

"Bayan Rock.... Bayan Rock, beni duyuyor musunuz?"

Elyol kabusunun çıkmış olmasının verdiği yürek burkan garip bir his, toplantı konusunun verdiği gerginlik hissi, haberin şoku gibi karmakarışık duygular eşliğinde istemsizce de olsa Neil'î yanıtlamak üzere telefonu kulağına tuttu ve onu yanıtladı,

"Duyuyorum Bay Vincent, gayet net duyuyorum sizi"

"Neler oluyor Bayan Rock? Neler oluyor?"

"Bay Vincent, biliyorsunuz ki bizim sorumluluk alanımız sadece sizlersiniz ve bu konu tamamen cinayet masasının konusu..." diyerek ani bir çıkış yaptı Elyol. Bu çıkışıyla konunun Milletvekilleri ile bir ilintisinin olmadığını iletmeye çalışıyordu ama öte yandan da Neil'in bu telaşlı sesinden bu işin içinde bir bit yeniği olduğunu ve milletvekilleriyle doğrudan değilse de Neil ile bir ilişkisinin olduğunu düşünüyordu. Bu nedenle Neil'a kasıtlı olarak ters bir cevap vererek onun bir açık verip vermeyeceğini test etmeye çalışıyordu. Elyol'ın bu çıkışını asla beklemeyen Neil bir anda duraksadı ve uygun cümle bulmaya çalıştıktan sonra konuşmaya başladı,

"Bayan Rock, Gerek Luke, gerekse Tex doğrudan hükümetle bir takım ilişkiler içinde olan insanlardı. Hükümetten bazı vekillerin de tehdit altında olabilme ihtimalinden söz ediyorum. Konuyu yeterince araştırıyor musunuz? Bu insanlar neden ölüp duruyor?"

"Bay Vincent. Luke'un ölümüyle ilgili somut her hangi bir argümanımız yok ve kaldı ki Tex'in ölümünü de yeni haber alıyoruz. Araştırmalara devam ederiz. Olur da bir veri elde edersek doğrudan sizi haberdar ederiz. Hiç şüpheniz olmasın Bay Vincent. Soracağınız başka bir şey yoksa derhal ekibimle konuyu istişare etmek istiyorum" dedi Elyol telefonu kapatma isteğini net bir şekilde ifade ederek ve Neil da sadece "Tamamdır..." deyip telefonu kapattı.

ELYOL ROCKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin