ljubomora

1.4K 103 10
                                    

Noć se smenjjivala sa danom. Svitalo je prvo jutro 2014. godine. Napolju su padale nove pahulje, a Omer i Zehra imali su još uvek rane na srcu. I ovu godinu započeli su sa svađom  na dve različite strane. Od trenutka kada je Omer izašao iz sobe više se nije ni vraćao. Noć pored obale proveo  i svoju bol na obali ostavio. Zehra je, nakon što je Omer otišao, otvorila kutijicu koju joj je na odlasku u rukama ostavio i ugledala lančić sa priveskom od polumeseca. Gorko se nasmejala i bacajući lančić na krevet dodala: ,,Još jedna igra! " Dugo joj je trebalo da zaspi i prestane misliti na Omera i njegove ruke oko Alevinog struka. Već sledećeg jutra sve je bilo na svom mestu. Omer je za stolom sedeo nasmejan, a Zehra sa glumačkim osmehom ušla u salon. Uputila se prema stolu, ali je i istog trena stala, kada je na njenom mestu ugledala Alev. Imala je osećaj da će svakog trena pasti. Nakon par minuta krenula se vratiti u sobu, ali je Ajše ugleda i doda: ,,Aa Zehra, dobro jutro." Zehra se osmehnu pa tiho doda: ,,Dobro jutro i vama." Priđe do stola i pogleda prvo Omera, pa Alev. Alev je gledala malo iznenađeno, dok je Omer  nije ni pogledao. Tada je Ajše progovorila :,,A Zehra izvini, Alev je sjela na tvoje mesto. Sada će Hedije doneti drugu stolicu za nju!" Alev pogleda u Ajše pa kroz osmeh reče: ,,Šališ se, zar ne Ajše? Znaš da je ovo mesto za stolom uvek bilo moje.", reče kroz malen osmeh pa se okrenu prema Omeru i tada počne glasno da se smeje. A kada je on  upita: ,,Zašto se smeješ?" Alev uze maramicu i obrisa mrvice hrane na kraju njegovih usana  pa zatim spusti maramicu i popravi kragnu na Omerovoj košulji, dodirujući mu vrat prstima na šta se Omer nasmeši i reče: ,,Hvala!"

-,,Nikad se nećeš promeniti. Uvek ćeš ostati isti. Ali znaš šta? Sviđa mi se kako ti stoji odelo." I baš kada je Omer htio nešto reći oglasila se Hedije govoreći :,,Izvoliti gospođo Alev, vaša stolica!" na šta Zehra doda :,,Ne, ja ću sesti ovde, sestro Hedije."

- ,,Ne Zehra, svakoj ženi je mesto uz svog muža!", nadoveza se Ajše..

Nakon  reči ,,ženi" Alev ispade viljuška iz ruke, a Zehra i ostali je pogledaše. Alev pogleda prema Ajše, pa prema Omeru i na kraju zaustavi pogled na Zehru pa malo glasnije ponovi Ajšine reči :,,Svakakoj ženi je mesto uz svog muža?" Hoćeš reći da se Omer oženio?"

- ,,Da Alev, Omer se oženio za vreme dok si ti bila u Americi. A ovo je Omerova žena, Zehra!" - odgovori Ajše.

Neko vreme za stolim vladala je tišina, Zehra je sedela preko puta Omera i Alev  i gledala u prazan tanjir ispred sebe. Osećaji su joj se mešali, malo je bila nervozna, malo iznenađenja, ljuta, umorna, povređena, izdana, pa na neki način i prevarena. Posle svega što je ovog jutra videla i čula još jednom je dobila potvrdu da ne pripada ovde. Nakon nekog vremena ustala je od stola uz izgovorom: ,,Oprostite, ja sam zaboravila nešto u sobi, moram to vidjeti, a vi nastavite sa doručkom!" Ajše kimnu glavom pa zatim reče :,,Ali Zehra, ti ništa nisi jela!" - Zehra, se okrenu pa gledajući Omera u oči doda: ,,Sinoć sam jela dovoljno za dva dana. A jutros pre doručka pojela sam dezert. Bojim se Ajše, ako još nešto pojedem da neću na svojim nogama moći otići u sobu." Nakon tih reči još jednom se ljubazno ispriča i ode.

Zehra je jasno uputila poruku Omeru, poruku koju je samo on razumeo u rečima :,,Sinoć sam jela dovoljno za dva dana. A jutros pre doručka pojela sam dezert. Bojim se Ajše, ako još nešto pojedem da neću na svojim nogama moći otići u sobu." - Ta poruka značila je jedno, da se Zehra dovoljno najela, ali ne hrane već gledajući dodire i poglede Alev i Omera.

Dok je posmatrao kako odlazi od stola zlobno se smejao, a onda tiho izgovorio: ,,Ona je ljubomorna?"

- ,,Omere, jesi li nešto rekao?" , uputa ga Nihat.

Omer kimnu glavom pa malo jače, kao bi i Zehra pre nego ode uz stepenice čula njegove reči doda: ,,Da Nihate, rekao sam da bi bilo odlično da večeras u čast Alevinog povratka svi izađemo na piće." Na to Ajše doda : ,,To je super ideja! Večeras smo Nihat i ja ,svakako hteli ići vani, ali biće još bolje, ako idemo svi zajedno."

MIRIS RUŽE (Štampana) Where stories live. Discover now