Capitolul 1

18.9K 772 4
                                    


3 ani mai târziu

Serena


Intru pe ușa barului și nu îmi ia mai mult de două clipe să le zăresc pe Ava și Bree la masa noastră obișnuită. Mă strecor prin mulțimea de oameni răfirată  ca să mă apropii de masă, ele imi zâmbesc când mă văd și se ridică ca să mă îmbrățișeze:
— Hei, fetelor !
— Renna! Doamne ce bine că ai ajuns! Eu și Ava nu ne putem pune nici cum de acord!
Îmi las geanta pe canapeaua încăpătoare și mă așez lângă ele. Îmi pun un picior peste celălat și mă las pe spătarul scaunului:
— Deci, care e problema ?
— Asta!
Ava imi pune în față o revistă pe pagina căreia se află un tort:
— Nu ne putem hotărâ în privința culorii pentru glazură. Eu zic mov lavandă pentru că e ceva mai exotic iar Bree spune galben citron.
Îmi incrunt sprâncenele:
— Asta e marea problemă?
— Daa!
— Doamne, Ava, e nunta ta ! Alege ce vrei tu !
— Haide, Renna! Am nevoie de parearea ta ! Știi cât de importante sunt lucrurile astea pentru mine.
Știu așa că mă mut mai aproape de mostrele etalate în fața mea și le compar, într-un final, mă decid:
— Ok, și eu aș alege tot galben. Merge mai bine și cu modelul floral de deasupra.
Ava dă din cap și văd cum percepția ei asupra culorii devine una pozitivă:
— Da. Ai dreptate! Mersi, Renna!
  Îi zâmbesc când ea mă îmbrățișează.
— Aha, deci dacă ea sune galben dintr-o dată e culoarea ta preferată, dar când eu am propus-o nu ți-a plăcut! Bree ridică dintr-o sprânceană
— Ba mi-a plăcut, doar că mai voiam o părere în plus! Haide, băuturile sunt din partea mea astăzi deoarece m-ați ajutat să aleg culoarea tortului! și cu asta, Bree o iartă.
O chelenriță ne aduce comanda, pentru că venim atât de des aici nici măcar nu mai e nevoie să mă uit prin meniu. Ava și Bree sunt cele mai bune prietene ale mele din facualte. Acum fiecare lucrează într-un loc diferit și singurele ocazii în care ne întâlnim sunt sfintele zile de luni în care bem o cafea împreună sau ceva după servici și serile de vineri sau sâmbătă în care luăm cina in oraș împreună cu iubiții lor, Eric și Mike. Mă rog înainte ieșeam toți șase. Dar asta s-a schimbat acum trei luni când am aflat că Travis, fostul meu iubit mă înșela. Am pus capăt imediat relației noastre chiar dacă au urmat multe cereri de scuze din partea lui. Însă nu mi-a păsat. Asta e una dintre cele trei condiții ale mele într-o relație:
1. Să nu mă înșele ( care evident ducea la despărțire)
2. Dacă îndrăznește să dea în mine e ultima dată în care o să mă mai vadă
3. Fără secrete. Sinceritate maximă.
Asta ofer așa că asta e ceea ce mă aștept să primesc. Însă se pare că pentru Travis asta nu a fost de ajuns. Nu contează, o să trec peste definitiv, într-o zi, mai am doar nevoie de ceva timp.
— Aaamm, hei! Pământul către Renna!
Vocea Avei mă trezește din visare. Ea și Bree se uită la mine :
— Ești bine ?
— Hmm, da. Mă gândeam doar la ceva. Ce am ratat ?
— Tocmai spuneam că astăzi m-a sunat Dona și mi-a spus că mâine putem merge să vedem rochiile pentru domnișoarele de onoare.
Ava bate încântată din palme iar eu zâmbesc larg:
— Deci trebuie să mergem să le probați.
Eu și Bree dăm din cap în fața entuziasmului prietenei noastre. Ridic paharul:
— Pentru o nuntă reușită!
  Fetele își ridică și ele paharele, le ciocnim iar apoi bem ca să pecetluim cuvintele.

***
Am ajuns acasă cu taxiul pe la miezul nopții. Am un apartament undeva în mijlocul orașului, destul de aproape de serviciul meu. Lucrez la o companie de IT ca și programator, de aproximativ șase luni. Am un salariu frumușel și fiindcă sunt singură îmi ajung foarte bine. Oricum, nu o să am niciodată probleme cu banii, am o moștenire mare de la părinții mei. Nu am profitat niciodată de banii aceia dar e bine să trăiești fără grija ziuei de mâine.
Trec de livingul apartanetului și merg în dormitor. Mă schimb în haine de casă, lejere , mă duc bucătărie , îmi fac un ceai apoi imi iau tableta și mă lungesc pe canapea sorbind din ceașca de ceai.

Învață-mă să iubesc! Blake Brothers Vol I Where stories live. Discover now