12☪

1.9K 109 2
                                    

- Gay? - hitetlenkedtek. Nem foglalkozva velük bentebb lépdelt.

- Elkérhetem? - Jarl felé nyújtotta a könyvet. A kezébe véve leült a földre könyvet az ölébe helyezte. - Kalmarin nyelv. Csak azok tudják elolvasni, akik időt nem fecsérelve kitanulták.

- Dehát.. Kalmarin nyelv az.. - Char szóhoz se jutott.

- Több ezer éve nem találtak hozzá könyvet - bólintott felnézve Charra. - De a nagyapámnak volt, én pedig megtanultam tőle. - Senki nem reagált a sokktól, amit kaptak és már csak arra eszméltek fel, hogy Gay olvasni kezdett.

- Vérfarkas Királynő. Hófehér bunda, vörös árnyalattal hófehér szemek, négy lábon jár. Egyetlen négy lábon járó vérfarkas. Nem a gazdájával születik, ő maga választja ki - döbbenten hallgatták a szavait. - Átváltozásra engedély kell a gazdájától. - Felemelte a fejét végig nézve a döbbent arcokon.

- Várj, várj - Alfájára nézett. - Ha engedély kell neki, akkor mi volt az ami ki tőrt belőle?

- Jarl, itt a késed? - értetlenül, de bólintott. Zsebéhez nyúlt és elővette a zsebkését, majd Gay felé nyújtotta. Kezébe véve a könyv lapjához közelített felé.

- Mit csinálsz?! - kiabált Char felpattanva az ágyáról.

- Nyugi semmi baja nem lesz - nyugtatta. Lapot ujjai közé fogta, és akkor hűlten nézték, ahogy a kés hegye eltűnt a lapban. Végig húzta a kést, majd széthajtotta, szemük elé tárult két tele írt oldal.

- Ezt hogy? - gyanakvóan nézett rá Rina.

- Vastagabb oldal - rántott vállat, amin felhorkantott. - Vérfarkas Király. Korom fekete bunda, vér vörös szemek, négy lábon járó vérfarkas. - Bent tartózkodó vérfarkasok szemeik kerekre tágultak. - Ugyan azok vannak le írva mint a Királynőnél, csak ő fekete.

- Tehát..? - kérdezte óvatosan Alfa.

- Tehát e két Király testvérek. Kiyoe szemei pedig hófehérek voltak vörös árnyalattal. Átváltozás jelei mindkettejüknek ugyan az, kivéve, hogy a Királynak nem kell engedély - végét suttogta, abban a csendben így is tisztán hallották.

- Kiyoeban benne van mind a kettő Király? - hüledezett Alfa. Bólintás. - Fehér királynőnek kell engedély? - Ismét bólintás. - Vagyis a Fekete bármikor ki törhet.. - Újabb bólintás. - Király kitört? - Gay száj húzva fordította el a fejét Alfájáról.

- De akkor miért nem tette meg újra? - mindenki Rinára nézett. - Ha egyszer kitört, miért nem teszi meg újra? Miért csak a fehér kommunikál vele? - Tette fel a jó kérdést, amire egyedül a Királyok tudnák a választ.

- Ezt most tegyük félre - Alfa a székben hátra dőlve bámult ki a barlang száján. - Mindig legyen valaki mellette, egy percre se vegyétek le róla a szemeiteket. - Fordult vissza feléjük, de a tekinteteket látva zavarba jött. - Mi az? - fejét kapkodta köztük.

- Nem is tudom.. Talán az, hogy még mindig itt vagy - mondta ki jelentőségteljesen Rina. Szemeit forgatva állt fel, és szerelme keresésére indult, akit a folyó mellett talált meg. Fűben hátra dőlve bámulta az eget, fehér nyula a hasán feküdt kiterülve. Halvány mosollyal az ajkain sétált felé, és leült mellé.

- Szia - Kiyoe ránézett, majd újra az eget. - Inkább bántanál, minthogy figyelmen kívül hagysz.. - Motyogta. Félszemmel ránézett és karon ütötte. - Na - hitetlenkedve nézett rá.

- Te kérted - rántott vállat.

- Jó, de.. Áhh.. - legyintett rá, mire Kiyoe elmosolyodott. - Mondd csak.

Vérfarkas Királynő [✔] {Javításra vár}Where stories live. Discover now