3) Kdo je Kenobi?

34 6 3
                                    

Moje touha o vědění kdo je Obi Wan Kenobi však nebrala konce. 

Jednoho dne jsem se proto večer odplížil do sklepa. Tam měli být věci po tom "starém dětkovi". Nevím co mě na tom tak táhlo. Určitě už musel být mrtví ale stejně. Ale pořád se mi zdálo jako kdyby mi tu něco zanechal.

Prohrabával jsem se věcmi které tam byli. Opravdu šlo většinou o staré krámy, samé zbytečnosti a kdoví co za věci. Pak jsem si však všiml něčeho jako malá černá skříňka. Byla z toho cítit podivná síla. Sáhl jsem pro to a otevřel. V té krabičce byl malí odznáček. Zdál se být velmi starý. A vypadal jako znak povstalců. A však jinak, byl mnohem propracovanější a jemnější. ,,Co to je?" zeptal jsem se sám pro sebe a vzal to do ruky. Náhle mnou projel chlad. byl to podivný a mrazivý pocit. Zdálo se mi že přijel otec. a opravdu, on přijel. Dostal jsem se do pokoje dříve než si mě všiml a pak jsem si všiml že jsem v ruce stále držel tu krabičku. ,,A co teď jestli jsem přijde tak...ne, tohle si nesmím nechat ujít je to moje jediná šance jak mu to dokázat.

Druhý den byl táta doma, venku byla písečná bouře. Vyšel jsem z pokoje a šel do jídelny i s krabičkou v ruce. ,,Co tu děláš Jaime?" Zeptali se oba a tec si mě pozorně prohlédl. ,,Chtěl bych ti něco ukázat." ,,Zase nějaké blbosti se silou že jo? No dobře, tak mluv, mám dnes dobrou náladu tak mluv." řekl. ,,Naposledy jsi mi říkal že nemám důkaz ale teď ti něco ukážu." řekl jsem a otevřel krabičku si odznáček i s odznáčkem uvnitř. Otec byl zaražený. 

,,K-kde jsi to našel?" ,,Ve sklepě. Ve věcech po tom dědovi co tu bydlel před námi. Už mi věříš že rytíři jedi jsou skuteční?" Náhle se otec naštval. ,,Dej to sem!" ,,Proč?" ,,Tohle je velmi nebezpečná věc tak mi to hned dej!" ,,A co s tím hodláš dělat?" ,,Zničit dříve než se něco špatného stane." V duchu jsem si říkal že má pravdu, pokud to přitáhlo mě tak jak by to nemuselo přitáhnout i něco horšího. A však jsem si to nechtěl připustit. ,,Je to moje, já to našel." ,,Dej to sem!" řekl a chtěl mě udeřit a však já uhl na stranu a otec praštil do stěny. ,?Tak teď už tě mám vážně dost, pojď sem!" Vyběhl jsem ven a utíkal předním. Sice byla bouře ale to mi dávalo jistotu a hlavně jsem jakýmsi zvláštním způsobem věděl kam jdu.

.....

Domů jsem se obrátil až poté co bouře skončila což bylo někdy v průběhu večera. Už z dálky jsem viděl že se tam děje něco divného. Z domu stoupal dým a fasáda byla poničená. Když jsem došel na 100 metrů tak z domu vyběhl otec. Hned za ním však vyběhl ven i chlápek s rudým světelným mečem. Otec si mě všiml jak tam stojím. ,,Uteč Jaime! Ute..aaa." zařval otec jak jej ten chlápek probodl mečem a on padl k zemi. Ucítil jsem strach když se na mě ten co zabil mého otce podíval, usmál se a šel pomalu ke mě. Zároveň s tím to byl však taky vztek. Vyhodil jsem ruce před sebe. Můj hněv který se objevil byl obrovský. Hlavně kvůli tomu že jsem uviděl u vchodu ležet ruku. Patřila matce, měla ten samí náramek. Jen co jsem je zvedl jej to odhodilo. Zasmál se. ,,Zdá se že jsme našli co jsme hledali.. Jsi docela dobrej kluku nechceš se k nám přidat?" ,,Zabiji vás! Ať už je vás kolik chce, všechny vás pobiji do jednoho!" ,,Ano ten hněv, vypusť jej všechen a nech se propadnout temné straně." řekl a začal se smát.

Jeho slova u mě však vyvolala přesný opak. ,,Co to dělám, tohle ne." řekl jsem a chytl se za hlavu. ,,Škoda, pokud se nepřidáš, tak tě čeká jen smrt. Kenobiho následníku..." řekl a skočil na mě. Povalil mě na zem. ,,Řekni sbohem." ,,Sbohem." řekl cizí hlas a ten chlap s červeným mečem přišel o hlavu. Místo toho tam stál někdo jiný. ,,A ty jsi kdo?" ,,Pamatuješ si na co jsem setě ptal?" řekl a vypnul meč. ,,Kdo je Obi Wan Kenobi?" ,,Tvůj děd." řekl a podal mi ruku. ,,Pojď, ti ostatní si toho určitě brzy všimnou." Přijal jsem jí. vycházela z něj jistá aura, ale taková normální, né temná jako jsem cítil z toho co mě chtěli zabít.

Nasedli jsme na jeho speeder a odjeli do města. ,,A kdo vůbec jsi." zeptal jsem se cizince. ,,Jmenuji se Kyle Katarn. Jsem mistr na Luckově akademii na Javinu 4." ,,Takže to je pravda, jediové existují.." ,,Ano, jsme byli jsme a budeme." řekl a dál řídil.

Vnuk mistra JediWhere stories live. Discover now