4) Akademie

43 5 1
                                    

Tak toto je poslední kapitola z této první knihy ale nebojte. Budou o Jaimem ještě knihy dvě, jedna o životě na akademii a ta druhá se bude týkat událostí těsně před děním z RPG.

Kyle nás odvezl do hlavního města. Tam jsme projížděli uličku za uličkou jakoby Kyle něco hledal.  ,,Co tu děláme?" řekl jsem když jsme projeli už asi 5. uličkou. ,,Zdrháme!" řekl když nám cestu zatarasily dva speedery. Z nich vyskákali chlápci jak s meči tak s blastery. ,,Chlapče chceš jít se mnou?" řekl a podíval se na mě pohledem abych to řekl hned. Podíval jsem se mu do očí a řekl bez zaváhání: ,,Ano, chci!" ,,Fajn dám ti první lekci." řekl a hodil mi vibromeč. ,,Pojď za mnou!" Křikl a rozeběhl se proti těm co nás honily. Bylo jasně vidět že je to pobavilo. Jedi a dítě útočí proti přesile. Vykřikl jsem a rozmáchl se když tu jsme oba vyskočily na střechu. Lépe řečeno, on a sám mě tam vyhodil. ,,První lekce, pokud nemůžeš vyhrát uteč." Pek se otočil a sekl do vzduchu zrovna v tu chvíli kdy jeden z nich chtěl skočit nahoru. ,,Lekce druhá, vždy se ohlídni na zpět aby sis byl jist že si udělal dobře." řekl a rozběhli jsme se dál po střechách. Doběhli jsme až k přístavu. Seskočily jsme dolů a vběhli do jedné z lodí. ,,Tohle ale nesmíme, tohle někomu patří." oponoval jsem vůči jeho jednání. ,,Lekce třetí, někdy je potřeba dělat špatné a temné věci aby jsi ochránil ty dobré a světlé. Lekce čtvrtá, oponuj pouze v případě že je na to vhodná doba." řekl a nastartoval loď. Motory zaburácely a loď se vznesla. Tu tam doběhli ti chlapi a začali po nás střílet. ,,Lekce pátá." řekl a odjistil zbraně. ,,Využij vše co ti může přinést výhodu."  řekl a zmáčkl spoušť. Malý auto-kanón se rozezněl a postřílel ty co nás sledovali.  Pak převzal pilotování a zamířil s lodí pryč. 

,,Hah. To bylo protaženíčko." řekl a uvelebil se do křesla když nastavil autopilota. ,,Wow." řekl jsem jen s obličejem přilepeným na sklo. ,,Copak? Nikdy jsi neopustil planetu?" ,,Ne. Je to taková krása. Vesmír je úžasný." On se jen zasmál. ,,Tak tomu věř, pokud člověk věří a zároveň chápe skutečnost je tím i nejmocnějším uživatelem síly." řekl. ,,Promiňte že se ptám ale co je vlastně síla?" ,,Síla je energie která prochází všemi a vším. A mi ji cítíme pomocí malých tvorů minichlorianům které ovládáme díky svým pocitům, vzpomínkám a myšlenkám. Jsou dvě strany síly. Temná a Světlá." ,,To znám, rytíři jedi jsou světlo a sithové temnota." ,,Ne tak docela. Každý uživatel síly má v sobě obojí. Učení velmistra Lucka Skywalkera, který řídí akademii, tvrdí že na to co je a k jaké straně má blíž si musí odpověď najít sám. Záleží na tobě samém, ne na tom jakou stranu preferuješ. Můžeš být klidně sith a přitom preferovat světlo v duši. Zároveň s tím může to samé platit pro Jedie." řekl a protáhl se. Já vše pečlivě poslouchal a říkal se že bude nejlepší si vše zapamatovat. ,,No nic, naučím tě v základním bojovém stylu." řekl a vypustil droida. Ten mě trefil do ruky. ,,Au, to štíplo." ,,Tak to vykryj." řekl a napil se něčeho.

Většinu cesty jsem buď zápasil s droidem nebo poslouchal Kyleho moudra. A spal samozřejmě.

Naše loď naposledy vystoupila z hyperprostoru. Objevily jsme se nad čtvrtým měsícem planety Javin. ,,Tak jsme tu." řekl a já se probral. Trvalo to asi tři dny ale i tak se mi to zdálo jako věčnost. Kyle zamířil k planetě když tu se ozval hlas. ,,Tady republiková kontrola, neznámé lodi. Ohlaste svou totožnost." ,,Tady Kyle Katarn, vracím se na akademii." ,,Rozumím mistře Kyle, už jsme vás očekávali." ,,Jasně, jasně chlapi. Zajdeme pak na jedno?" ,,Nevím hele, ještě se domluvíme." Řekl hlas a připojily sek nám dvě strážní lodě. 

Dosedli jsme na planetu už z okna bylo vidět že chrám samotný je velmi starý. Ihned jsem ucítil temnotu ale i světlo které spolu hráli dokonalou melodii. ,,Tak jdeme?" Vytrhl mě z mého úžasu Kyle." Přikývl jsem. Vyšli jsme ven z lodi. Před lodí stál muž. Na sobě měl černohnědý plášť. Přišli jsme k němu. ,,Vítej na Akademii Kyle, koho pak to vedeš?" ,,Zdravím, miste Skywalkere, tohle je Kenobiho dědic.......

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 15, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Vnuk mistra JediWhere stories live. Discover now