Geen jas

28 1 0
                                    

15 mei~1940

"Laten we met ze mee gaan." "Ja, oke doen we dat." We lopen met z'n drieeën naar de jongens. "Wij gaan mee." Zeg ik. "Oke fijn" "ik ben Kees" zegt de jongen met het blonde haar en licht blauwe ogen. "En dat is Jos." Hij wijst naar de jongen met bruin haar en blauwe ogen. Ik knik " Ik ben Vaya. Ik zie dat Kees naar Floor aan het kijken is, Jos kijkt wel naar mij. Ik zie hem naar me staren. Ik heb zelf donkerblond haar met sommige haren licht blond. Mijn ogen zijn bruin, ik ben niet zo heel groot. "Dat is Floor" ik zie dat Kees glimlacht naar haar. Floor is ook erg mooi. Ze is langer dan mij heeft mooi blond haar met krullen en heeft fel blauwe ogen. "Ik ben Dinnie" ze kijkt iedereen lachend aan. Ze heeft bruin haar met sproetjes over haar gezicht. Ze is iets kleiner dan mij. Ze heeft bruine ogen. Ze ziet er ondeugend uit. "Laten we gaan" zegt Jos. Ik klim in de auto. Jos komt naast me zitten op de achterbank. Dinnie zit aan de andere kant van Jos. Kees bestuurt de auto en Floor zit naast hem. De moter start en we gaan op pad. Als we bij de afsluitdijk komen mogen we er niet langs. Kees stapt uit en loopt daar het gebouwtje.

"Ben je daar eindelijk!" Kees komt eindelijk weer terug gelopen. "We mogen door." "Hoezo?" "Ik heb gezegd dat ze mijn auto aan de overkant mogen hebben." Wij zuchten. Dan moeten we dus lopen, ik zeg niks. "Dan moeten we lopen" roept Dinnie. "Ik ga hem niet geven" fluistert Kees. Hij geeft gas en we rijden snel weg. Aan het einde geeft hij plankgas en rijd door. Er wordt geschoten op de auto maar meer niet. "We rijden in één keer door naar Friesland." Kees pakt de afslag naar Friesland. Ik word moe en geeuw. Ik leg mijn hoofd op Jos zijn schouder en val in slaap.

Ik open mijn ogen en zie dat iedereen slaapt behalve Kees. Ik voel een hand om mijn schouder en zie dat Jos zijn hand om mij heen heeft geslagen. De auto stopt. Kees stapt uit en loopt de benzinepomp binnen. Hij moet denk ik naar de wc. Ik wil mijn hoofd weer neerleggen op Jos als ik zie dat hij wakker is geworden. We kijken elkaar aan. "Sorry ik heb je wakker gemaakt" zucht ik. "Nee hoor, ik sliep niet. Ik ga toch niet slapen als er twee vrouwen op mijn schouder liggen." Ik kijk naar Dinnie ook zij ligt op Jos. Jos heeft bij haar geen arm om haar heen. "Ga maar weer slapen" fluistert hij. Ik doe mijn ogen dicht en ga weer liggen. Toch klopt er iets niet met deze jongens...

Verder heb ik de hele nacht niet geslapen, ik vertrouw deze jongens niet. De jongens zijn net uitgestapt om benzine te halen. "Ik vertrouw deze jongens niet echt." Mijn twee vriendinnen kijken me aan. "Dan stap je toch lekker uit" floor kijkt me boos aan. "Ik geef Vaya gelijk" Dinnie kijkt naar mij. Dinnie stapt samen met mij de auto uit. Wij gaan!" We draaien ons om en lopen weg. Dinnie en ik lopen stevig door. Als we achterom kijken zien we dat de auto wegrijdt met Floor en de jongens. Draaien we ons snel weer om. "Ze kiest altijd voor de jongens." Zucht Dinnie. Ik voel me echt schuldig, het was de vriendin van Dinnie. "Wat doen we nu?" "Misschien een lift zoeken? Of een plek om te slapen? Want de avond is nog niet voorbij" Antwoord ik. "Slapen dan maar." We lopen struinend rond totdat we een vervallen hotelletje zien. "Gaan we daar naar binnen het is midden in de nacht?" Vraagt Dinnie onzeker. Ik knik. Dat zag ze toch niet want we zien geen hand voor ogen maar toch. Ze volgt mij. Net als ik de deur open wil doen wordt er geschoten. Ik duik weg. Ik zie Dinnie vallen. Ik schreeuw. En dan wordt alles zwart.

Als je hart nog vrij isWhere stories live. Discover now