22# labka-Alfa samci

530 66 80
                                    

Lovcom sa podarilo uniknúť nebezpečným plameňom a skryli sa do blízkej dediny. Ošetrili si rany, no medzi nimi vládla pochmúrna atmosféra. Randyho smrť bola pre nich ako silná facka.

Rose poznala Randyho, Matthewa a Jasmine už tak dlho. Boli to jej najlepší priatelia. Spolu boli neporaziteľná lovecká skupina. Najlepší z najlepších. Randy ich držal nad vodou svojím humorom. Dokázal odľahčiť situáciu. Možno pôsobil hravo a nemotorne, avšak bol skvelý bojovník. So svojou obeťou sa vedel pohrať. Dal jej nádej, že má navrch, že je oveľa lepšia ako on a že ho istotne porazí. Obeť začala byť neopatrná a vtedy Randy využil moment prekvapenia, zahodil masku neskúsenosti a s presnosťou sokola zabil. Keď s ním Rose trénovala, často vyhral vďaka tejto svojej taktike. Bol úžasný. Nebol pre neho problém, ktorý by sa nedal vyriešiť. Oddaný. Obetavý. Nechcela veriť, že zomrel, že ho skutočne zabili.

„Kto to mohol byť?" zamumlala Jasmine.

„Vsadím sa, že ten čierny vlk bojovník. Chcel nám zanechať odkaz. Chráni svoju svorku a je fakt dobrý. Nie je to neskúsené šteňa. Bojuje ako starý vojak!" precedila Rose skrz zaťaté zuby. Na jej prekvapenie Matthew zavrtel hlavou.

„To pochybujem. To psisko je možno silné, ale myslíš, že vie zabíjať? Podľa mňa ešte nikoho nezabil. Tiež sme počuli vytie. Vlci sa rovnako hľadali ako my. A čo je najdôležitejšie, Randy nám kázal bežať. Ten, kto ho zabil, ušiel krátko pred naším príchodom. Randy tiež povedal, že nie sú sami. Myslel tú svorku. Niekto im pomáha," argumentoval. Rose musela pripustiť, že to znelo logicky. Nemohla brať Randyho posledné slová na ľahkú váhu. Aj tesne pred svojou smrťou im chcel pomôcť. Vedel, že jeho zachrániť nedokážu, ale on chcel naposledy zachrániť ich.

„Ale kto? Kríženci?" zavrtela Jasmine hlavou.

„Neviem," pokrčil Matthew plecami.

„Mali by sme sa ozvať Argentovi. Možno si spomenie na niekoho, kto mal k nim blízko. Možno rodičia alebo ich priatelia zo školy. Možno ďalší kríženec," nahlas uvažovala Rose. Matthew prikývol.

Postavil sa a vzal porcelánovú misku z kúpeľne. Nalial do nej vodu a keď si sadol k dievčatám, z vrecka nohavíc vytiahol malú zelenú fľaštičku. Obsah nalial do čistej vody. Z misky vystúpila veľká bublina. Rose vedela, že sa ide takto spojiť s Argentom. Táto mágia bola bežne dostupná aj nečarodejníckym bytostiam a ľuďom. Je to jedna z mála vecí, o ktoré sa čarodejníci podelili. Matthew zreteľne vyslovil Argentovo meno a tituly. Vnútro bubliny sa zmenilo a objavila sa miestnosť zaplnená knihami s obrovským oknom a naboku na svojom bydle sedel dravý vták. Za stolom sedel Argent a niečo písal na papier. Keď sa zjavila bublina, zdvihol tvár a usmial sa na troch lovcov.

„Zdravím vás! Čo sa deje? Potrebujete niečo?"

„Sme im na stope. Ale včera bol zavraždený jeden z nás. Nezatajili ste nám, náhodou, že majú nejakého komplica?" zavrčala bez obalu Rose. Nemala čas chodiť okolo horúcej kaše. Argentovi spadla sánka. Správa ho úprimne prekvapila.

„U Lykaóna, čo tým myslíte, slečna?"

„Randy je mŕtvy! Povedal nám, že nie sú sami. Pokiaľ viem, našou úlohou bolo zabiť kríženca, dve vĺčatá z jej svorky a princiatko vrátiť domov. Ale kto je piaty člen svorky?"

„Nemohli sa k nim pridať ich priatelia zo školy alebo nemali k niekomu blízko? Niekto, kto by ich chcel chrániť, kontaktovať, pomôcť im, kto o nich vedel? Jednoducho niekto, kto mal motív?" skočil jej Matthew do reči. Argent sa zamračil.

Mesiacحيث تعيش القصص. اكتشف الآن