25# labka-Makulu

703 60 72
                                    

Diego nám dal najesť aj nás poskytol nocľah v nádhernom dome, ktorý, ako nám povedal, zdieľal so svojím dobrým priateľom a jeho rodinou. Zaspali sme ako zarezaní bez desivých snov.


Ráno sme sa rozpačito stretli na chodbe. Netušili sme kam máme ísť. Traja vlci upierali na mňa pohľady akoby som ja bola vedela, kde sa aká miestnosť nachádza. Som tu rovnako ako oni po prvýkrát, doparoma! Váhavo som vykročila ku schodom. Oproti nám utekala tmavovlasá elfka, ktorá nás včera doviedla k Diegovi. 

„Ach, už ste hore. Raňajky sú dole," kývla nám a zmizla niekde v ďalšej chodbe. Mykla som plecami a vykročila. Šli sme dolu schodmi a vykročili k miestnosti, kde sme jedli aj včera večer. Prvé, čo mi udrelo do očí, bol muž sediaci oproti Diegovi za vrchstolom. Tmavé lesklé vlasy mal stiahnuté do chvosta na temene hlavy, takže bolo jasne vidieť zašpicatené elfské uši. Čosi zapálene rozoberali, blonďavá elfka sa tvárila, že nepočúva, no verím,  že zachytila každé ich slovo, no a vedľa nej sedela krásna žena s rovnakými zlatými vlasmi, ako dievča vedľa nej. Keď nás však čarodejník zbadal, zmĺkol a usmial sa. Váhavo som mu úsmev vrátila. Okolo nás sa prehnala brunetka, ktorú sme stretli pred chvíľou na schodoch.

„Len poďte!" kývol nám. Usadili sme sa a nervózne sa obzerali.

„Toto je Lance so ženou Vivianou a ich dvomi dcérami. Zea a Hekaté," predstavil nás Diego.

„Dobré ráno. Som Cala a toto sú moji priatelia Zack, Kyle a Angela," prijala som uvítanie.

„Počuli sme, že si sa našla," usmial sa Lance.

„Rád by som si vypočul príbeh slávnej vlčej svorky, ktorá uteká pred Rádom, lovcami a hľadá zmiznutého tieňového vraha." Diego sa nahlas rozosmial, no vyzval nás pohľadom, aby sme rozprávali. Zea a Hekaté si vymenili pohľady.


So striedaním sme porozprávali všetko od začiatku. To, ako som sa prezradila, ako sme unikli a ako nám pomohol Dexterous. Prešli sme k stretnutiam s lovcami, obrovskému požiaru, mŕtvemu lovcovi, jazeru až po naše odchytenie. 

„Hoci máš mocný dar, Cala – a tie plemene, dievča, to bolo niečo – no musím ťa vyviesť z menšieho omylu," pobavene zavrtel Diego hlavou. Nadvihla som obočie.

„Ty ani tvoja mágia ste toho lovca nezabili."

„Nie?" vykríkli sme všetci štyria prekvapene, na čo sa zvyšok stola rozosmial.

„Boli ste to vy?" opatrne sa opýtal Zack. Diego žmurkol a ja som preglgla. No, vzápätí vrtel hlavou.

„Ja som Calu hľadal vo Wambe, a v tom čase som sa z nej síce vracal, ale nebol som ani zďaleka tak blízko pri vás, na rozdiel tuto od Lanca," kývol na priateľa. Šokovane som k nemu obrátila tvár. Elf sa tváril, akoby to nebolo nič zvláštne.

„Správne. Keď som sa dozvedel, že vás prenasledujú lovci, musel som sa k vám dostať skôr. Zastihol som vás až v tom lese, keď si vyvolala ten požiar, Cala. Mimochodom, veľa stromov si zničila a narobila zbytočnú robotu miestnym lesným vílam a škriatkom." Začervenala som sa.

„No, aby som sa dostal k pointe, vďaka tomu ohňu vznikol chaos. Zazrel som mladého princa, ako jednu lovkyňu zachránil a pomáhal jej do bezpečia. Stratil sa mi. Vedel som, že svojich priateľov nájdeš a spolu utečiete, kým sa lovci spamätajú. Tak som sa to rozhodol využiť získaný čas a pozabíjať lovcov, kým sú stratení a tým vám pomôcť. Avšak, keď som našiel jedného a zložil ho, zvyšní traja sa našli. Potom som už vašu stopu stratil, a tak som sa vrátil s informáciami pre Diega sem. Hľadali sme spôsob, ako vás sem priviesť."

MesiacWhere stories live. Discover now