38.Bölüm *Ben yanındayım *

3K 352 66
                                    


Nisan

"O kimdi?"diye soruyor bir cevap beklercesine ama benim konuşacak halim yok. Kelimeleri zor birleştiriyorum adeta savaşırcasına güçlükle çıkıyor ağzımdan.

"Kim kim?"

"O" diyor sadece, bakışları sert ve kızgın.her bakışında ki masum bir aşk yok bakışında bu sefer kararlı.

"Gidiyorum" diyor 'nereye' dememe kalmadan bir adım atıyor geriye doğru, elimi uzatıyorum.

"Gitme diyorum gitme" derken yataktan doğruldum.

Saçlarım alnıma yapışmış ter içinde kalmıştım. Nefes alışverişimi düzene sokarak elimi kalbimin üzerine koydum. Kötü bir rüyaydı. Yerimden kalkarak ışığı açtım ve surahiden bir bardak su doldurdum. Yere çökerek içmeye başladım. Sonra aklıma gelince sol tarafıma doğru üç kere tükürdüm. Kötü rüya görünce böyle yapmak gerekirmiş hadisi şerifte geçiyor diye biliyorum.

"Hayır olsun inşallah" diyerek yataktan telefonumu alarak pencereye doğru yürüdüm.

Pencerenin kulpunu indirerek serin havayı vücudumda hissettim. Kapının önünde duran arabayı görünce saçım açık olduğu için içeriye geçtim. Saat üçü kırk geçiyordu. Telefonumun titremesi ile mesajları açarak okudum.

"Uyanık mısın ışığın yanıyor kapıdayım" yazısını okuduğumda koşturarak aşağıya indim. Kapıyı açarak Asaf'ın girmesini bekledim. İçeriye geçince kolunu tutarak ona sığındım. Hala kalbim çok hızlı atıyordu.Onu kaybetme korkusu vücudumda geziyordu.

Eli belime sarıldığında saçımın açık olduğunu anca hissettim.

"Bu saçlar ömrümden alıyordu" diye fısıldadı kulağıma, kızaran yüzümü umursamadan daha çok sokuldum. Korkuyordum.

"Gitme sakın" dedim. Elini belimden çekerek yüzümü avuçladı.

"Sensiz mümkün değil."diyerek başıma buse koydu.

"Çok - çok kötü bir rüya gördüm" dedim. Gözümü kapatınca hala aklıma geliyordu.

"O yüzden buradayım" diyerek sırtımı sıvazladı.

"Gitme" diyerek elinden tuttum. Yukarıya doğru çıkarmaya başladım.

"Nisan gitseydim" dedi. Bir şey demeden tuttuğum eli bırakmadım. Odama alarak kapıyı kapattım. Bir ay kalmıştı evlenmemize onun yanında uyusam sorun olmazdı herhalde, kocam değil miydi? Yatağın yanına gelince gülerek konuştu.

"Karım beni odasına attı korkuyorum" dedi.

"Gece gece güldürme beni hadi yanıma gel" diyerek yatağa geçtim. Hala ayakta bekliyordu.Gözlerimi devirerek konuştum.

"Gerçekten ama -" diyerek sustum. Çarpık bir gülüş ile yanıma uzandı. Ama pikenin üstündeydi ben altında sonra saçlarımı okşayarak konuştu.

"Sadece sen uyuyasıya kadar" gözlerimi kapatarak bekledim. O saçlarım ile oynuyordu. Bende rüyanın etkisinden kurtulmaya çalışıyordum. Kendimi kasmıştım ki kulağıma fısıldadı.
"Ben yanındayım can tanem korkma" dediğinde eline sarılarak uyumaya başladım.

Bir flaş sesi ile uyandığımda gözümü yavaşça açtım. Kavin ise bir eliyle gözünü kapatarak konuştu."Çok özür dilerim ben tek sanıyordum sonra bu eşsiz güzelliği çekmeden edemedim. Yanlız insan üstüne bir şey örter abim hasta olursa sana sorarım" diyerek odadan çıktı.

"Allah'ım ya" diyerek yanıma döndüm. Kirpikleri birbirine geçmiş, kalın kaşları oldukça sert duran, iki kaşının ortasının üst kenarında bir yara, esmer teni ile elmacık kemiklerinin  güzelliği, kirli sakallarının endamı baştan aşağıya aşk kokan adam.

Meçhul  ~HemHâl ~ Where stories live. Discover now