Hoofdstuk 3: "Kut"

24 2 0
                                    

De Squad zucht. "Jullie zijn allemaal pussies, ik maak hem open", zegt Nigel, die net komt teruglopen van de keuken met een mes. Voordat iemand hem kan tegenhouden, snijdt hij het plakband van de doos af. Tot iedereens grote verbazing zit er alleen een envelop in. "Waarom kon die mongool niet gewoon een envelop sturen als dat het enige was wat in het pakje zat dan?", zucht Joanna. Jorgos grist de envelop uit de doos en maakt het open.

"ik wil helpen maar kan alleen nog niet zeggen wie ik ben. vertrouw me, jullie kennen me"

"Er staan cijfers op de achterkant", zegt Nigel dan wanneer hij de brief uit Jorgos' handen grijpt. "Godverdomme Nigel, ik had hem!", gilt Jorgos het uit. De spanning in de kamer is om te snijden. Van wie komt het pakketje? Het is Ruana dit uiteindelijk de stilte verbreekt. "Misschien moeten we maar gewoon eventjes accepteren dat iemand ons wilt helpen en gaan uitzoeken wat die cijfers betekenen". De Squad stemt ermee in, en staren een tijdje naar de cijfers op de brief. "Het zijn coördinaten", zegt Joanna dan. "Nigel, zoek ze op". Nigel rent snel naar de computer toe en zoekt de coördinaten op internet. "Greaves Adventist Academy, Canada".

"Luister, hartstikke leuk hoor dit alles, maar we hebben geen geld om naar Canada te gaan, want we zijn al 5000x naar Griekenland geweest, en dan ook nog Oostenrijk", zegt Joanna dan. Het is de waarheid. Het duurt nog sowieso 2 weken voordat iemand weer geld binnenkrijgt. En zelfs dan, is er niet genoeg om naar Canada te gaan. "Dan moeten we Tom hierheen halen", zegt Ruana. Dan zou de RuRuRu Squad eerst in contact moeten komen met Tom. "Ik heb een idee! Tom's ouders moeten nog wat spullen naar Canada sturen, dus als we bij hun inbreken en dan een brief in de koffer doen, komt hij bij Tom aan!", roept Nigel. De RuRuRu Squad is het er helemaal mee eens, en snel pakken ze pen en papier om een brief te schrijven".

Hallo Tom.

wij zijn het, je goede vrienden uit Nederland; Nigel, Jorgos, Ruana en Joanna. Oké, genoeg gebullshit. Er is een probleem. We kunnen niet naar Canada komen, want we zijn skeer, dus het plan is om jou uit Canada te halen. Dat was sowieso het plan al, maar je moet zelf uit Canada ontsnappen. Maar we moeten eerst in contact komen met jou. In deze envelop zit €500,-. Koop een telefoon en stuur een sms'je naar Joanna's nummer: 06 56237854. NIEMAND MAG WETEN DAT DEZE TELEFOON BESTAAT, TOM! Anders kan je misschien wel helemaal niet meer met ons praten enzo, en dat moeten we niet hebben.

Groetjes,

De RuRuRu Squad

"En waar heb je die 500 euro dan, Nigel?", vraagt Jorgos. Nigel haalt 500 euro zomaar eventjes uit zijn broekzak en stopt het in de envelop. "Kom, we hebben een huis waar we moeten inbreken", zegt hij dan en hij loopt de voordeur uit.

De zaklamp van Ruana schijnt door de ramen van het huis van Tom's ouders. Het is 2 uur 's nachts, en zo te zien zijn Tom's ouders aan het slapen. Nigel gebruikt zijn slimme inbreekskills om de voordeur open te maken, en bijna geluidloos lopen ze met zijn allen naar binnen. Ver hoeven ze niet, want de koffers staan al in de gang. Jorgos maakt snel één van de koffers open en propt de brief erin. "Jorgos, idioot, zo kunnen ze toch zien dat er een brief in zit?", zucht Joanna. Ze pakt een trui uit de koffer en stopt de brief erin. Dan doet ze de trui terug in de koffer en net als ze weg willen lopen, horen ze gebonk op de trap. "Kut", fluistert Ruana. Ze kunnen niet naar de voordeur rennen zonder langs de trap te lopen, dus heeft de Squad geen andere keuze dan naar de woonkamer te rennen. Iedereen verstopt zich, of in de woonkamer of in de keuken. Tom's vader staat beneden bij de trap en doet de voordeur open. Wanneer hij doorheeft dat er niemand buiten is, loopt hij weer terug naar boven. "Phew, dat was op het nippertje", fluistert Jorgos. De Squad rent naar de voordeur, en wanneer ze het huis uit zijn, trekken ze nog een sprintje naar het einde van de straat.

"En nu wachten".

De RuRuRu Squad #5 - Toch Niet Zo'n Best Rapport, Tom!Where stories live. Discover now