Hoofdstuk 6: "Nou, Tom. Lang niet gezien!"

7 0 0
                                    

"Tom Jonsonson, naar de directrice", klinkt er door de gangen. Hij weet precies al waarover dit gaat. De school wilt niet dat hij het terrein verlaat, dus zouden ze hem nu van school afsturen of juist opsluiten? Als ze hem van school afsturen, zou dit hele gebeuren afgelopen zijn. Dan kan hij gewoon weer terug naar Nederland, naar de RuRuRu Squad, en dan is alles prima. 

Diep verzonken in gedachten komt Tom bij het kantoor aan van de directrice, en hij klopt voorzichtig aan. De deur schiet open en er staat een vrouw voor Tom's neus. Hij herkent haar vaag, maar kan niet plaatsen waarvan. "Ga zitten, Tom", zegt de directrice met een gemene glimlach op haar gezicht. Tom haalt zijn schouders op en neemt plaats op een van de stoelen die bij het bureau staat. "Nou, Tom. Lang niet gezien! Wat leuk om jou hier te zien!", begint ze. Tom kijkt haar verbaasd aan. Voor een paar seconden hebben ze diep oogcontact, en dan herinnert Tom waar hij de vrouw van kent. "U bent Heather's moeder!", roept hij uit. Ze begint te lachen. "Dat duurde eventjes, Tom!". Langzaam schuift ze wat verder weg van het bureau, draait ze om en staat op. "Wat jij hebt gedaan kan jou in hele grote problemen brengen, hé Tom? Dat weet je natuurlijk zelf ook wel, anders zou je hier niet zitten. Maar... Omdat ik je al zo lang ken en omdat jij en mijn dochter altijd zulke goede vrienden zijn geweest, zal ik je sparen", Heather's moeder kijkt Tom nu recht in zijn ogen aan en zegt: "Probeer het niet nog een keer". Dan mag hij gaan.

"Osaro! Ik ben het, Tom! De directrice is de moeder van Heather, onze aartsvijand! Ik moet hier nu onmiddellijk weg en zo snel mogelijk terug naar Nederland! Bel me alsjeblieft meteen als je dit hoort". Voicemail. 

Osaro hoort de voicemail een aantal minuten later. Hij belt zo snel als hij kan Joanna. "Joanna, ik heb net een voicemail gekregen van Tom. Er is iets niet goed. Hij zei dat hij zo snel mogelijk weg moest daar en dat de directrice de moeder is van een of andere Heather ofzo", zegt Osaro ongerust. Hij hoort Joanna schrikken aan de andere kant van de lijn. "Oké, wacht eventjes", zegt Joanna dan. Ze communiceert een paar dingen met de andere RuRuRu's en zegt dan: "Osaro, Heather is onze grootste aartsvijand, en Tom zit daar nu vast met haar moeder. We moeten hem zo snel mogelijk helpen. Tom heeft allemaal gadgets waarmee we alles kunnen oplossen, maar we hebben geen vervoer naar Canada toe". "Maak je geen zorgen, ik stuur een privéjet jullie kant op, hij moet er over 4 uur zijn. Zorg dat jullie klaar staan op het vliegveld van Eindhoven. En neem die gadgets mee, dit kan nog wel eens een groot gevecht worden", zegt Osaro voordat hij ophangt en direct met de jet aan de gang gaat. 

Gehaast rent Tom naar zijn kamer. Hij moet onmiddellijk weg van die school. De vluchttas van de vorige keer ligt nog onder zijn bed. Tom trekt de tas onder zijn bed vandaan en probeert zo snel en onopvallend mogelijk weg te komen. Wanneer hij langs de grote muur die om de school heen staat probeert te lopen, loopt hij een bewaker tegen het lijf. "Waar denk je mee bezig te zijn?", roept de bewaker in Tom's gezicht. Tom begint te stotteren "Uhm.. Nou... Het ding is", begint hij. "Hey, wacht eens even! Jij bent Tom, dat kind dat de vorige keer was ont-.. ik bedoel weggerend!", beseft de bewaker. Tom probeert te rennen, en hij besluit het gebouw in te rennen om de bewaker af te schudden. Net wanneer hij binnen is, vormt er een enorm grote ijzeren doos om de school heen.

Vanuit de speakers klinkt: "De school is nu op lockdown, geen enkel persoon heeft permissie om het gebouw te betreden of te verlaten". 

De RuRuRu Squad #5 - Toch Niet Zo'n Best Rapport, Tom!Where stories live. Discover now