27 | Pâyidar | Gökalp Serisi I

3K 21 8
                                    

irresistiblewoman

Yazar:irresistiblewoman

Gökalp Mahallesi; sıradan mahalle teyzeleri, dedikodu kazanları gece gündüz kaynayan ayaklı gazeteleri, oğullarına kız bakan meraklı anneleri, veresiyeyi bir hayat felsefesi olarak gören esnaf dedeleri ve kıraathanelerde tavla atan emekli amcaları ile birlikte sıradan bir mahalleydi. Kızları güzel, erkekleri mertti. Lakin kötü alışkanlıklara gem vurmuş erkekleri, biraz fazla fevriydi.

Bunlardan en fevrileri ise; o mahallede, birlikte büyüyen dört yakın erkek arkadaştı.

Bu dört yakın arkadaş dediklerimiz, her biri yaşı otuzu geçmeyen genç delikanlılardı; Bertan, Mert, Azad ve Gökhan. Hepsi birbirinden arızalıydı fakat hepsinin de sol yanında taşıdığı altın gibi bir kalbi vardı.

Kardeş sıcaklığıyla, delikanlı severlerdi birbirlerini.

Yürekli ve okumuş olmaları ise, mahalledeki kızların ve kız analarının gönüllerine taht kurmuştu. Fakat mahalle kızları da, onlardan çekindiği kadar kimseden çekinmezdi belki.

Ama en önemlisi, her birinin bir sevdiği vardı; sonsuz aşkla, delicesine, içten içe ve sevdiğinin onun kaderi olacağı tahayyülüyle.

Bertan, yani namı diğer Belalı da tam böyle sevmişti; sonsuz olacağına hiç şüphe duymadan, yana yana.

Genç adamın dipsiz bir kuyuyu andıran gözleri, ucu bucağı olmayan okyanus mavileriyle buluşunca onların derinliğinde kaybolmuş, genç adama adeta kendini unutturmuştu. O kadın onun için ilkti ve muhtemelen de tek olacaktı...

İlkleriyle, aşklarıyla, zorluklarıyla, fedakarlıklarıyla, alınmış derslerle ve hayat hikayeleriyle dopdolu bir mahalleye yolculuk var. Gelmek isteyen herkes atlasın karavana..!

okumanızı tavsiye ediyorum 💖

Mukadderat | Gökalp serisi II heyecanla bekliyorum ❤

Wattpad'in En İyi HikayeleriWhere stories live. Discover now