1 fejezet - Készülődés

378 28 0
                                    

Marion szemszöge...

Bácsikámék ünnepséget rendeznek a Montague-kkal együtt. Ezzel szégyent hoznak a családra. Emlékszem néném mondta még nekem hogy nagyapáink megfogadták hogy addig nem állnak le míg az egyik család teljesen ki nem pusztul. Most meg? Együtt ünnepelnek! Őseink forognak a sírjukban!

-Marion, beszélni szeretnék veled!-jött be néném, Júlia dajkájával együtt.

-Tudod hogy nem szeretnék ott lenni a bálon. Elítelem a kutya Montague-kat, hisz fivérem...

-A Montague-kat is veszteség érte. Te vagy a Capulet ház leszármazotja, így kötelességed ott lenni a bálon. De ez igazi ok amiért beszélni akarok veled teljesen más. Az én Juliettem teljesen más volt mint te, alkalmatlan a Capulet ház leszármazotjának. El kell ismerni szép lány volt, de te... az én szépségemet is felűl múlod, pláne még az övét. És nem akárki lesz vendégünk. Escalus herceg. Szeretné kezedet övének tudni. Te meg remélem most repesel a boldogságtól. Az én Júliám ilyenről álmdni sem mert! Hozzá mész a herceghez, és szülsz majd egy fiút neki. Csodás életed lesz!

-Ahogy óhajtod néném.-feleltem. A taníttatásomnak köszönhetően tilos volt nemet mondanom, még ha a hátam közepére sem kívántam Verona hercegét.

-Jaj angyalkám, annyira örülök! Dadus segíts neki hogy ő legyen az est szépe!

Néném ki sasszézot a szobámból, majd dadus kezelésbe is vett.

-Igaza van. Tudod hogy nagyon régóta nem láttalak drágám, Júliám szépsége elhalványul tied mellet! Nem is csoda hogy a Herceg téged választott Hercegnőjének!

Marion Capulet avagy Tybalt húgaWhere stories live. Discover now