Capitolul 8

2.6K 160 0
                                    

Gerald p.o.v
Și iată-mă aici.După ce am fost intens pregătit de doica mea scumpă ,care a avut grijă să port unul dintre costumele tatei,și s-a asigurat că părul meu va sta perfect întins pe spate,am venit la ceremonie.Am schimbat câteva vorbe cu oamenii influenți de printre noi după care m-am retras la o masă ,doar eu și paharul meu de whiskey.Seara era plictisitoare.Așteptarea era cruntă.Numai gândul că mă voi întoarce acasă cu o simandicoasă pretențioasă îmi dădea fiori.Muzica de pe fundal nu ajuta prea mult,o operă clasică preferată de bătrânii prezenți, care pe mine unul mă dezgusta.
După câteva minute muzica se oprește.Un servitor grăsuț urcă scările până în fața ușilor mari aurite.

S:-Atențiune,doamnelor și domnilor,regenta vârcolacilor este aici împreună cu fratele său.

Regentă?Asta-i nouă.Nu aveam nici cea mai mică idee că vârcolacii au o regentă.
Registrul muzical se schimbă brusc,iar ușile mari se deschid lent.Mă blochez imediat,când o văd pe ea.Ashley.Cea mai frumoasă ființă pe care am văzut-o vreodată,la brațul fratelui ei.Încep să coboare scările,și nu pot să nu observ corpul ei micuț,pierdut în frumoasa rochie albastră,care-i pune în evidență ochii.Îi fac semn lui Tayler,chemându-i la masa mea.Cei doi vin spre mine într-un ritm lent.Singurul lucru care mă distrage este chipul trist al lui Ashley.Îmi reamintesc de converația noastră de azi dimineață,conversație în urma căreia ea și-a ieșit din pepeni.Realizez că,probabil,ea este mult mai deranjată de această ceremonie decât sunt eu.
Mă salut cu Tay frățește,servindu-l totodată și cu un pahar de tărie.

Eu:-Ashley,arăți incredibil în seara asta!

Fata își întoarce ușor capul spre mine,pe fața ei ivindu-se un mic zâmbet.

A:-Mulțumesc,și tu arăți bine!

Decid să continui conversația,care apropo,este prima conversație liniștită dintre noi.

Eu:-Se pare că viitorul tău soț va fi un băiat norocos!

Chipul i se întristează ,iar eu realizez ce prostie am putut scoate pe gură.Bravo ,Gerald,iar ai stricat totul.
Tay mă îmbrâncește,dorind să spună ceva,dar este brusc întrerup de sunetul trompetelor ce anunță începerea ceremoniei.Anul acesta,ceremonia este condusă de Hodge,care preia cuvântul.

H:-Bună seara dragi creaturi,și bunvenit la ceremonia Cărții Gri.După cum știți ,aceasta este o tradiție deprinsă de secole întregi,foarte importantă pentru regatele noastre,o tradiție care restabilește ordinea și pacea,un obicei care ne scutește de greșeli precum cele ale strămoșilor noștri.Să nu ne mai lungim atât.

Carte este deschisă,iar Hodge dictează rapid perechile.Se pot observa diferite emoții în sală,de la fericire la tristețe ,chiar și disperare.
Hodge își drege glasul răgușit,și scapă o remarcă de uimire.

H:- Ei bine,se pare că ne confruntăm cu o situație specială,ceva cu care nu ne-am mai confruntat de ceva timp.Ultimul cuplu este alcătuit din două suflete pereche,două vieți legate pe vecie.Ashley Moore și Gerald Green,felicitări copii.

Ne holbăm unul la altul,unul mai șocat decât celălalt.Nu mă așteptam la asta,dar trebuie să recunosc,că, în sinea mea mă bucur că un asemenea înger îmi este suflet pereche.

Chiar dacă mi-e greu să recunos,cred că încet ,încet am început să mă îndrăgostec de mica înțepată.

Your little sister? Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum